Áll a bál nálunk unokatesóm miatt, szerintem teljesen jogosan. Érzéketlen és kioktató bunkó volt, de nem látja be. Hogyan bírhatnánk jobb belátásra?
Normális esetben a gyász hónapokig eltart. Nem lehet siettetni, és természetes, hogy az ember a háta közepére sem kíván egy olyan családi banzájt, ami alapvetően amúgy is kényszeredett. (Ha rendes, támogató családról lenne szó, akkor lehet, hogy a lány is vágyna a találkozásra, de nem ilyen bulizós formában.)
A sógorodnál nekem van egy olyan érzésem, hogy gyerekkorában nem vették eléggé komolyan, mennyire traumatizálta az anyja halála, és őt is belekényszerítették az ilyen rokoni jópofizásokba utána, emiatt most azzal védekezik, hogy ez a természetes, mert különben neki kellene fognia feldolgozni a saját elfojtott traumáját. (Hasonló érvelés szokott lenni az „engem is vertek gyerekkoromban, és becsületes ember lett belőlem”, „én is voltam katona és szívattak, te is kibírnád” és hasonlók.) Valahol őt is sajnálom, ugyanakkor helyre kell tenni, mert a balhé őmiatta van, nem az unokatesód miatt, ahogy a kérdésed címében van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!