Áll a bál nálunk unokatesóm miatt, szerintem teljesen jogosan. Érzéketlen és kioktató bunkó volt, de nem látja be. Hogyan bírhatnánk jobb belátásra?
Belátásrabírás:
A férfisógor vegytiszta tahó. Egyrészt az ő édesanyja régen meghalt, ennek a lánynak meg a pótanyja most. Másrészt gyászolót heppeningre rángatni vagy a távolmaradás miatt ekézni roppant tapintatlan. A sógor tartozik bocsánatkéréssel.
Egy írott levélben nagyon tárgyilagosan, alátámasztva megírja valamelyikőtök, hogy miért nem bunkó a lány, és miért bunkó a sógor. Ezt a levelet aláírják, akik egyetértenek, és elkülditek neki postán vagy ímélben vagy Messengeren. Mehet az egész Messengeren is.
Érdekes kérdés lesz, hogy a jövőben kit hívtok meg vagy sem, vagy vetésforgó lesz-e.
" Ő már kész van, felnőtt ember"
Kész ember nem létezik.
Közlitek vele, hogy akkor őt a viselkedése miatt nem látjátok szívesen. Ha annyira fontos neki az összejövetel, hogy ekkora balhét csap belőle egy semmiségen, akkor talán leesik neki, hogy ezt nem kellett volna, ha hirtelen az egész család nem akarja látni. Ha meg nem fontos neki annyira akkor az derül ki.
A kitiltásával mindenképp nyertek, vagy kevesebb lesz egyel a kötekedő, vagy felfogja, hogy talán nem neki van igaza.
Hogy a sógor volt a bunkó, az tény, hogy képtelenség lesz megváltoztatni, az is. Vannak hülye emberek, történetesen ő is az.
Viszont még hálás is lehetsz neki. Azt írtad, hogy "igazából amúgy se volt sok kedvünk ehhez a héthez, inkább szólt ez az alkalom is a kényszeres pózolásról", és simán lehet, hogy a hisztivel elérte, hogy nem lesz több ilyen kötelező, nagycsaládi nyaralás. Majd mindenki találkozik azzal, akivel tényleg akar, és akkor akár még jól is érezhetitek magatokat. Ez így csak kényszer, én biztosan nem mentem volna, még gyász nélkül se. Muszáj-dolgokat a munkahelyen csinálunk, nem a szabadidőnkben.
Szerintem a stresszforrás a kényszer-találkozás, ami már majdnem mindenkinek teher, csak senki nem meri ezt kijelenteni.
Még az is más lenne, ha egy napra vagy egy hétvégére jönnétek össze de egy hétre???
Basszus, az 5 nap szabadság! Kifejezetten hiányozna nekem az az 5 nap, ha minden évben erre ennyit rá kéne szánnom.
És igen, ha ennyi ember összejön, akkor szinte szükségszerű, hogy nem mindenki gondolkodik ugyanúgy, esetleg bárdolatlanabb emberek is bekerülnek a "grande famíliába". Ezért sincs sok értelme ezeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!