Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Egy családban mi köze van a...

Egy családban mi köze van a rokonoknak, hogy egy másik rokon dolgozik vagy sem, ha úgyem ők tartják el?

Figyelt kérdés

Nem rólam van szó, én még fiatal vagyok és tanulok.

Van egy nagynénim, nagyon szeretem. Anyu tesója. Ő egy ideje, kb 4 éve nem dolgozik. Akkor elköltöztek a férjével és úgy döntöttek, hogy így jobb nekik. De jól élnek, a férjét sem zavarja. Ennek ellenére a rokonok (a tesói, a nagymamám meg mindenféle rokon) folyton meg van rajta botránykozva.

De miért??? Persze már tőlük is kérdeztem többször, ép választ azt nem kaptam.

Nem ők tartják el, nem kéreget kölcsön, nem panaszkodik, hogy nekik nincs (mondjuk van, de értitek).

Akkor miért szólnak bele? Én ezt nem értem és zavar, mert szerintem ehhez tényleg nincs közük, őket nem érinti.

2021. máj. 20. 13:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%
Ugyanmár, vériségének is beszólogatnak itt mindenkinek. Keress pár háztartásbelis kérdést, meglátod 100 válaszból 99 szerint xar ötlet, úgyis lecseréli a pasi fiatalabbra,lusta a jó dolgozni, stb
2021. máj. 20. 13:45
 12/19 anonim ***** válasza:
85%

Nekem kényelmes volt amíg a párom nem dolgozott, persze neki férfiként nem volt egy pozitívum, rosszul érezte magát miatta, de a covid idején tönkrement a munkahelye és egyszerűen sehol nem kapott másik munkát, anyagilag meg voltaképp úgy álltunk, hogy megmondtam neki, hogy a bármit ne fogadja el, mert ha nekem idegbetegen jön haza munkából azzal többet árt mint segít az érte kapott fizetéssel. Így hát itthon maradt, megcsinált helyettem minden létező házimunkát, intézte a dolgokat, 0-24 a rendelkezésemre állt sofőrként. Mindenkit baromira zavart, de szerintem inkább az irigység miatt, hogy gyakorlatilag egy fizetésből is elvagyunk 150ezres albérletben és még kajára meg ruhákra és egyebekre is futja... Azóta persze már talált normális munkát, most meg megint visszaszakadt a nyakamba minden a saját munkám mellett :D

Szerintem mindenkinek joga van eldönteni, hogy hogyan a kényelmesebb nekik egy bizonyos anyagi helyzetben. Amennyiben nem a túlélés a tét, inkább csak a lux része, nem kötelező mindkét félnek dolgozni, ha az csak bonyodalmakat szülne.

2021. máj. 20. 13:52
 13/19 anonim válasza:
37%

Érdekesnek találom, hogy bárki is irigykedik a nagynénédre. Szerintem nincs abban semmi irigylésre méltó, hogy majd 40-50 évesen kivágják, mint a macskát, és nulla munkatapasztalattal mehet az aluljáróba koldulni. Az meg, hogy otthon van...ismertem egyszer egy ilyen nőt, a férje gazdag volt, neki nem kellett dolgoznia. Rendszeres vendég volt a diliházban, mert teljesen becsavarodott. Azt megértem, hogy sokan utálják a munkájukat, annál mondjuk a semmittevés is jobb lehet, ezt aláírom. Szerencsére én imádom, amit csinálok, semmilyen gazdag férj mellett sem hagynám abba. Ezt az érzést kellene megtapasztalnia mindenkinek. Az lenne az igazi, ha mindenki azzal kereshetne pénzt, amit szeret csinálni.

Amúgy nincs köze hozzá senkinek, hogy mit csinál a rokonod, de attól még véleményük lehet az embereknek.

2021. máj. 20. 14:01
 14/19 anonim ***** válasza:
42%
Na látod? Már itt is a 13, a tipikus majd én megmondom valaszado.....Mondjuk kb biztos, hogy szalag mellett dolgozik a gyárban, dehat azt ugye nem lehet leírni....
2021. máj. 20. 14:03
 15/19 A kérdező kommentje:

"40-50 évesen kivágják, mint a macskát, és nulla munkatapasztalattal mehet az aluljáróba koldulni"

Már több, mint 50 éves :D És nem 0 a munkatapasztalta, amúgy van saját ingatlana, 2 is.

2021. máj. 20. 14:17
 16/19 anonim ***** válasza:
81%

#14 milyen szalag munka? Minimum 4 diplomája van, ugyanennyi mesterrel és havi másfelet keres és mi csak irigykedünk amúgy is :D

De amúgy dolgozott régebben, szóval nem nulla munkatapasztalata van. Meg miért törvényszerű az, hogy kib*assza a férje, mint a macskát? Ez a felfogás olyan butaság.

Ha megbeszélték és közös döntés volt akkor ergo a férjnek is megfelel.

Amúgy azért csámcsognak rajta mert eltér attól az életviteltől, mint amit ők folytatnak. Rájuk kell hagyni, de komolyan.

2021. máj. 20. 14:30
 17/19 anonim ***** válasza:
73%

Nálunk keresztanyám volt ilyen, anyukám nővére.

Későn szült, 40 és 42 évesen, a nyolcvanas években és a férje nem szerette volna ha visszamegy dolgozni.

Mindketten viszonylag jó pozícióban dolgoztak, a keresztapám volt azért pozícióban is jóval feljebb, de nagynéném is bankban dolgozott.

Így bár azóta nyugdíjas és sajnos már több mint öt éve kerszetapám sem él, Soha semmi gondja nem volt, mkindig is jól éltek, azóta már harmincasok a gyerekek is, kirepültek, többdiplomás mindegyik.

Keresztanyám meg él mint Marci hevesen, előre gondoskodtak mindenről, ha a férje idejekorán jobblétre szenderül is megalapozott előre mindent, a mai napig nem élte fel a megtakarítéásaikat, pedig a gyerkek is el lettek indítva rendesen az életben, most gondolkodik rajta, hogy el kellene adni a házat Budafokon és beljebb költözni egy kicsivel, hogy a kertre ne legyen gondja, 73 éves, friss és fitt, tényleg nem gyötörte meg az élet, de irigye rengeteg volt, ő maga meg diplomás, értelmiségi, sosem töltötte haszontalanul az idejét, pedig ugye nem dolgozik üszkve legalább harmincvalahány éve.

Nekik ez így megfelelt, másnak meg semmi köze hozzá, így van ez a te rokonaid esetében is. Mondjuk ők a családtól sosem kapták az ívet, mindig is volt mindenkinek annyi esze, hogy belássa, ez az ő életük, az ő döntésük, mondjuk nálunk nem is nagyon vannak a családban prolik, akik a másik életében vájkálnak és kvázi mindenki normálisan él ahhoz, hogy ne legyen irígy senkire, pláne rokonra ne.

2021. máj. 20. 14:44
 18/19 anonim ***** válasza:

Ez csaladtol fugg, ahol alapbol a felmenokon keresztul mindenki mindih dolgozott es abbol elt, abbol teremtette elo a hazat, kocsijat, gyerek tanittatasat stb. ott nehezen szoktak megemeszteni, ha valaki hirtelen nyer a lotton vagy gazdag lesz, mert varatlanul orokol vagy befut egy vallalkozas es nem kell dolgoznia vagy mocsok gazdag hazastarsa lesz. Ilyenkor egyszeruen csak az ertekrendjuk szerint nem fogadhato el. Persze nevezhetjuk irigysegnek is, de nem feltetlenul az.

Amugy a mi koze hozza is valahonnan az osoktol fakad,mert korabban a csalad a csaladi vagyon fogalmat is ismerte. Es az orokseg elherdalasat leneztek, eleve a rokonok ha valaki megszorult segitettek a masikat es innen johet az is, hogy nem nezik jo szemmel, ha valaki a nagy kozos csaladi vagyont nem gyarapitja. Leegyszerusitve: tesom nem dolgozik nagymamam rossz szemmel nezi folyton megszolja. Oka a nagynenem tamigazja a tesomat es az anyam, ok pedig nyilvan nagyanyamtol kapnak majd orokseget es nagyanyam elkepzeli hogy tesom majd azt elo fol es a masik ut lehetne inkabb az ha tesom is dolgozik es az o oroksege ehhez egy pluszt ad hozza nem.pedig csak szintentart.

2021. máj. 20. 15:40
 19/19 anonim ***** válasza:

Agymosottak. Azt hiszik valami a normális, és az attól eltérő rossz.

Te is ilyen vagy részben, csak ők 100szor jobban, ezért érzed, hogy ez mennyire abszurd, meg hogy nincs okuk rá, még is csinálják.

2021. júl. 16. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!