Mennyire szoktál segíteni a közelebbi vagy távolabbi rokonságnak, ha nagyobb munkák vannak náluk?
Míg otthon-közelben éltem, segítettem, persze, de amikor volt rá időm.
A "jó, akkor szombaton átjössz, és..."-típusú kijelentéseket viszont ignoráltam, mert volt életem, programom adott napra és nem dobtam sutba mindent, csak mert xy-nak fájt volna egy-két héttel előbb szólni a tervezett pl. szüretről.
Ez egyik rokonomra volt jellemző, ő valamit kitalált, aztán tényként közölte, mintha a másik csak arra várna, hogy neki ugrálhasson. Persze aztán mindig megsértődött, mikor nem segítettünk neki.
Én életemben egyszer segítettem a "távolabbi" rokonomnak (unokatesómról van szó).
Csúnyán visszaélt a segítségemmel, utólag derült ki, hogy az én munkámért ő pénzt kapott. Mikor legközelebb megkeresett, elküldtem a francba. Azóta nem hív, még szülinapkor se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!