Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire szoktál segíteni a...

Mennyire szoktál segíteni a közelebbi vagy távolabbi rokonságnak, ha nagyobb munkák vannak náluk?

Figyelt kérdés
Pl. szüret, vagy termény betakarítása, akár építkezés stb. Ilyen alkalmakkor összejön a nagyobb rokonság, vagy nem jellemző ez?
2021. ápr. 23. 11:07
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
Amíg szabadon mozogtam, vagy legalábbis csak a saját dolgaimat kellett intéznem, addig mindig mentem segíteni a családon belül. Mióta saját házunk és gyerekeink vannak, külön szervezés lenne másokra bízni az én feladataimat, hogy más feladatában segítsek, ezért ez elkopott.
2021. ápr. 23. 11:24
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Amennyit kell, illetve amit még tudok vállalni. Máskor meg visszakapom.
2021. ápr. 23. 11:24
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Mi a nagyon szűk családot leszámítva annyira nem tartunk kapcsolatot senkivel, hogy nálunk ilyenek sosem voltak. Szerintem nálunk mizantrópabb családot szinte lehetetlen lenne találni.
2021. ápr. 23. 11:35
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Én gyerekkoromban láttam utoljára a rokonaimat, nálunk sosem volt semmilyen családi összetartás.
2021. ápr. 23. 12:01
 5/9 anonim ***** válasza:
99%
Megdicsérem a végeredményt és megkérdezem mennyiért dolgozott a szakmunkás.
2021. ápr. 23. 12:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Míg otthon-közelben éltem, segítettem, persze, de amikor volt rá időm.

A "jó, akkor szombaton átjössz, és..."-típusú kijelentéseket viszont ignoráltam, mert volt életem, programom adott napra és nem dobtam sutba mindent, csak mert xy-nak fájt volna egy-két héttel előbb szólni a tervezett pl. szüretről.

Ez egyik rokonomra volt jellemző, ő valamit kitalált, aztán tényként közölte, mintha a másik csak arra várna, hogy neki ugrálhasson. Persze aztán mindig megsértődött, mikor nem segítettünk neki.

2021. ápr. 23. 12:12
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ez régen, még a 2000-es évek elején ment, aztán a család többi tagja ezzel sokszor elég pofátlanul visszélt, szóval ezt teljesen befejeztük. Ha valami súlyos probléma van, valaki kórházba kerül vagy hasonló, akkor természetesen megyünk és segítünk, de ez a segíts már kiásni ezt meg azt, meg tegyük már fel ezt a pár cserepet típusú kéréseket teljesen kizártuk.
2021. ápr. 23. 13:18
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk soha nem volt összetartás.
2021. ápr. 23. 15:43
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én életemben egyszer segítettem a "távolabbi" rokonomnak (unokatesómról van szó).

Csúnyán visszaélt a segítségemmel, utólag derült ki, hogy az én munkámért ő pénzt kapott. Mikor legközelebb megkeresett, elküldtem a francba. Azóta nem hív, még szülinapkor se.

2021. ápr. 23. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!