Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit gondoltok? Igazuk van?

Mit gondoltok? Igazuk van?

Figyelt kérdés
Papám most halt meg.Azt tudni kell,hogy nem az igazi Papám.Mamámmal a születésem előtt 5 évvel házasodtak össze.Mert az igazi már sokkal előtte meghalt.Vérszerinti vagy sem nekem mindig ő volt az igazi papám és úgy is szerettem őt,meg persze ő is engem mint az unokáját.Nem is volt neki gyereke,ezért másik unokája sem.A fél életemet náluk töltöttem,ő játszott velem mikor unatkoztam,játékokat csinált nekem.A koszorura azt szerettem volna rá íratni hogy Búcsúzik tőle unokája.De a rokonai szerint akik 10 évente egyszer ha felé néztek ezt így nem illik.
2021. ápr. 10. 15:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%

Innen látszik, hogy a család az család és nem a vértől függ.

Másoknak nincs joga bírálni téged és az érzésed, úgyhogy nem, nem volt igazuk.

2021. ápr. 10. 15:21
 2/14 alletta ***** válasza:
100%

a szívedre hallgass, ne a rokonokra! nehogy már más döntsön ilyen dolog fölött.

részvétem!

2021. ápr. 10. 15:21
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Neked van igazad, sz.rd le őket és a többi okoskodót. Halálesetnél nincs olyan, hogy mi illik és mi nem illik, hadd ne egy protokollnak rendeld alá az érzéseidet. Ha a nagyapádnak tartottad, akkor nyugodtan hivatkozhatsz magadra az unokájaként.
2021. ápr. 10. 15:22
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Először is: fogadd őszinte részvétem!

Másodszor pedig: másnak nincs joga beleszólni, főleg nem olyanoknak, akik 10 évente egyszer látogatták meg.

Írd azt, amire ő is büszke lenne. Írd azt, amit ő is és te is éreztél! Írd azt, amivel nyugodt szívvel tudod elengedni!

2021. ápr. 10. 15:31
 5/14 anonim ***** válasza:
92%
Miért kérdezted meg a tíz évente felbukkanó rokonokat, hogy mit írass a koszorúra? Semmi közük hozzá.
2021. ápr. 10. 16:12
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte részvétem és nyugodtan írasd rá
2021. ápr. 10. 16:49
 7/14 mantis religiosa ***** válasza:
68%
2021. ápr. 10. 16:51
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Mégis mi nem illik benne? Megbocsáss, de elég seggarcú vagy buta lehet az a rokonod, aki ezt mondta, nem mellesleg érzéketlen tapló is, hogy így belerondít a gyászodba.

Írasd rá szerintem is, ha te úgy érzed, ezzel tudod kifejezni azt a kapcsolatot, ami köztetek volt, amíg élt, a kákán is csomót kereső emberekkel pedig ne törődj.

2021. ápr. 10. 17:10
 9/14 Gáz-szerelő Zoli válasza:
100%

Részvétem.

Ha úgy érzed, és úgy is gondolod hogy őt tekinted tejes szívedből nagyapádnak, természetesen írasd rá, ezzel is kimutatod mennyire szeretted őt.

2021. ápr. 10. 17:12
 10/14 anonim ***** válasza:
89%

Szerintük ez van. Szerinted meg máshogy.

Nekik van egy világnézetük. És te meg egy egyéni ember vagy saját akarattal és saját gondolatokkal.

Egyáltalán nem az a kérdés, hogy kinek van igaza! Az a kérdés, hogy miként tudod megélni a gyászod, és neked ehhez mire van szükséged és mire van lehetőséged.

2021. ápr. 10. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!