Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Belebetegedtem a hiányába?

Belebetegedtem a hiányába?

Figyelt kérdés
Sajnos jó pár éve pontosabban hét éve elhunyt a dédimamám aki számomra a mindenemet jelentette. Azóta kétszer kerültem kórházba depresszióval. Rengetegszer úgy gondoltam,hogy utána megyek sok öngyilkossági kísérletem volt emiatt a halál eset miatt. Emellett sok minden összejött amik miatt szintén kikészültem de az ő halála számomra az ami depressziót váltott ki belőlem. Képtelen vagyok elengedni bárhogy próbálkozom még ennyi idő elteltével sem tudom elengedni. Már ott tartok,hogy a depresszióm miatt konkrétan gyógyszereken élek. Gyakran sírok a mamám után próbálom elfogadni,hogy ő már nincs de a szívembe mindig élni fog. Tisztába vagyok azzal,hogy kissé beteges,hogy ennyi idő után sem tudom elfelejteni de úgy érzem bele betegedtem a hiányába. Amikor kórházba voltam hallucináltam és őt láttam szellemként magam előtt. Egy kedves ismerősöm a kórházba azt javasolta,hogy próbáljak meg ne ennyire ragaszkodni bárkihez is hisz az lesz mindig a végeredménye,hogy ha bárkit elveszítek magam körül kifogok minden egyes alkalommal készülni amit én természetesen nem szeretnék. Vannak jobb napjaim amikor úgy érzem minden rendben utána újra eszembe jut a mamám és rám tör az a jó ismert sírógörcs. Persze vannak akik szeretnek és támogatnak nem vagyok egyedül de még mindig sokszor érzem azt,hogy a mamám nélkül nem szeretek élni csakis a szeretteim miatt tartok ki. Mit tehetnék,hogy jobb legyen mert már szerintem sem egészséges,hogy ennyi év után még mindig nem tudom feldolgozni a sokkot ami ért..
2021. márc. 31. 13:49
 1/3 anonim ***** válasza:
92%
Szia, szerintem gondolj sokat a dédidre, sírj is, ha attól jobb lesz, de ő sem akarna így látni. Becsüld meg a közös emlékeket, amikor hiányzik, idézd fel őket. De a saját és az ő érdekében is próbálj meg boldogan élni, tűzz ki célokat, vagy teljesítsd be az eddigieket, csinálj olyan dolgokat, amiért büszke lenne rád :) Ha volt valami hobbija, amit szeretett csinálni, pl.kötés, horgolás, sütés, kertészkedés, próbálj meg te is belemerülni a dolgokba, amiket ő élvezett. Szerintem nem azzal van a baj, hogy ennyire ragaszkodsz hozzá, hanem azzal, hogy nem tudsz nélküle meglenni, szerintem a ragaszkodás azt is jelenti, hogy magunkban dédelgetjük az adott embert és megtanuljuk elengedni is. A dédidnek már egy jobb helye van ott fent, de hidd el, mindig is veled lesz, hisz az emlékeidben még mindig él. Válj olyan emberré, akire ő büszke lehet, és gondolj arra, hogyha ő látja a szenvedéseidet, akkor ő sem nyugodt. Légy erős és kitartást neked!
2021. márc. 31. 14:08
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy minden halálesetnél így ki fogsz borulni. Nekem a nagyim 10 éve halt meg. Öt évembe került, hogy elfogadjam. Munkám sem volt, rengeteget sírtam, rossz álmaim voltak. A nagypapám a múlt év végén halt meg. Azt sokkal jobban viselem, mert már közel volt a 90-hez és olyan betegsége volt, hogy már életében elsirattam.
2021. márc. 31. 14:51
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha hallucináltál, feltétlenül menj pszichiáterhez, mert kezdődő skizofréniára utal, ahogy az irreális és indokolatlan depressziód is.
2021. márc. 31. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!