Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha valakinek nem élnek már a...

Ha valakinek nem élnek már a szülei, és sosem házasodott meg, és nem született gyereke, akkor a testvérei öröklik a házát? És ha ők is meghalnak, az ő gyerekeik öröklik, egyenlő arányban, akkor is, ha évek óta nem jártak nála?

Figyelt kérdés
Vagy ha az egyik testvére és az ő gyereke meghal, de a másik testvérének a 2 gyereke még él, csak ők örökölnek, vagy a testvér unokája is képbe kerül? Vagy a többi unoka? Az egyik testvér a gyermekét kikerülve lemondhat az unokája javára? Vagy semmi jogi ellenútja nincs annak, hogy olyan közelebbi rokonok kapják a házat, akik évek óta nem foglalkoztak a benne élő emberrel?
2021. márc. 24. 08:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
6-os! Én is így vettem, kifizettem a bácsi hitelét, kapott még 3 milliót azon felül, mindenki jól járt, én jelentősen áron alul vettem egy lakást, a bácsinak többet nem volt gondja a törlesztőre és utolsó éveire bőven elég volt a 3 millió.
2021. márc. 24. 10:11
 12/22 anonim ***** válasza:
29%
Hát lehet, hogy ti bevállalnátok haszonélvezetes házat, én nem. Keresztanyám kb. 20 éve kapott agyvérzést, szinte béna volt, a kapun se volt ki, állandóan csak azt mondogatta, hogy de jó lenne már meghalni, aztán két hónapja temettük. Gondolkodtam anno ezen a dolgon, vagy eltartásin, de jó, hogy nem tettem meg! Szóval nagy zsákbamacska, na.
2021. márc. 24. 10:15
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Befektetésre vettem. Nem zsákbamacska, hanem befektetés. Befektetés előtt mindig el kell dönteni vállaljuk-e a kockázatot, ami vele jár. Senki nem fog bekopogni és pár milliót a kezedbe adni, kockázat mindig van, ha nem lenne akkor nyereség sem lenne.
2021. márc. 24. 10:22
 14/22 anonim ***** válasza:
78%
Ja én is gondolkodtam már ilyesmiben de mi van ha megveszem a 70 éves néni lakását aztán él még 20-25 évet? Sose lehet tudni. Nekem így nem éri meg. Ismertem olyat akinek szintén nem volt senkije viszont jóban volt egy fiatal 2 gyerekes családdal akiknek szükségük lett volna egy lakásra és így rájuk hagyta. Esetleg te is csinálhatsz valami hasonlót.
2021. márc. 24. 10:53
 15/22 anonim ***** válasza:
84%
#14, ezért csinálják ezt nagy cégek. Nem egyetlen 70 éves néniét veszik meg, hanem huszat vagy százat. Aztán persze lesz köztük néhány, aki száztíz évig él, de azért nem a többség. Lehet tudni, hogy mi az eloszlás, és ha elég sok házat veszel így, akkor átlagosan az is fog kijönni. De ehhez nagy cégnek kell lenni, magánember nyilván nem fog tudni több ilyen házat is kifizetni, hiába van féláron.
2021. márc. 24. 11:05
 16/22 anonim ***** válasza:
93%
Nyilván ez olyanoknak jó lehetőség, akik befektetni akarnak, mert van pénzük. Hagyhatnák a bankban rohadni, de annál egy kicsit jobb az, ha a végén negyed-féláron szerzek egy lakást mondjuk a gyereknek, akár 15-20 év múlva. Ez meg fixen leesik - hacsak le nem ég a ház, vagy egyéb vis maior nem történik.
2021. márc. 24. 11:07
 17/22 anonim ***** válasza:
85%
Én a gyerekeimnek vettem így lakásokat. Most 2 éves ikrek. 12 milláárt pesti téglalakást, 67 nm- hol kapok majd ennyiért 20 év múlva?Nagyon jó lesz az nekik, nem csupasz fenékkel indulnak el.
2021. márc. 24. 11:24
 18/22 anonim ***** válasza:
79%
17-es: de jó lenne ha minden szülő így gondolkodna.
2021. márc. 24. 11:32
 19/22 anonim ***** válasza:
61%
18- sajnálom, ha nem igy gondolták a szüleid. Ebben az országban valahogy ez nem divat. Ne tudd meg milyen megjegyzéseket kapok ezért a haverjaimtól.Is.
2021. márc. 24. 11:38
 20/22 anonim ***** válasza:
57%
Én tuti attól félnék, hogy egy ilyen eladás után "baleset" történne velem" 😂
2021. márc. 24. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!