Anyám a testvéremnek szervezne ki minden munkát amit én szereztem?
Jött egy amerikai cég hozzá. Ő nem beszél csak magyarul és szinte szó szerint kilökdöste a képviselőjét az iroda ajtón. Én ugyanazzal foglalkozom mint anyám, viszont felsőfokon beszélek angolul, németül és franciául és van internetes jelenlétem. A pálya elején vagyok, gyakorlatilag kezdő. A net alapján megtaláltak engem! Anyámhoz fordultam szakmai segítségért mert egy külföldi cégnek nem beszélhetek zöldségeket. Miután már én mindent letárgyaltam angolul, intéztem nekik egy alkalmazottat aki fordít nekik, anyám elkezdett úgy csinálni mintha ezt a céget ő szerezte volna és az ő ügyfele lenne! Megtudtam hogy a lányt akit felvettek fordítónak, megkörnyékezte anyám, hogy a testvéremet szervezze be ebbe a cégbe! Majd később belső körbe vinnék a munkát és engem kiszerveznének az egészből és belsős vezető munkatársként a testvérem vinné az ügyeket.
Szerintem ez nagyon gusztustalan! Gyerekkorunk óta ez van. Ha nekem felajánlott egy rokon kirándulást, akkor anyám nem is szólt róla, hanem odavitte helyettem a testvéremet. Vagy amikor állásajánlatot adott egy ismerős, akkor nem adta át az üzenetet hanem elküldte a testvérem önéletrajzát, hogy én nem tudom elvállalni, csak ő.
Mit kéne tennem?
Őszintén fordultam anyai segítségért, nem akartam elrontani az üzletet. Ekkor tudta meg anyám, hogy velem szerződtek le és kezdte nyomni hogy a testvéremet vegye fel a nekik dolgozó ismerős lány oda dolgozni, majd oldják meg vele a munkát belsősként, amit én végzek jelenleg.
Azt hittem az ember fordulhat az anyjához egy két mondat segítségért. Bár szerintem ha megtudta volna hogy ki az alkalmazottjuk, akkor a segítségkérésem nélkül is megkörnyékezte volna a csajt a testvérem érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!