Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek én kellene eméssze...

Szerintetek én kellene emésszem ezen magam? Az én hibám?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy egyedül élek, asztmám van és vérnyomásom mellesleg 18 éves vagyok és felettem lakik anyám tesója és a családja. A lényeg, hogy anyám elment kűlföldre és csak egy bizonyos összeget adott mindig nekem havonta ami elég volt a számlákra, ételre és gyógyszerekre meg épp egy kis tartaléknak, zsebpénznek. Ők pedig állandóan kéregettek, pénzt, ételt. Ételt szivesen adtam bármikor ami volt itthon de ott kissé felborúlt nálam minden amikor képes volt az utolsó darab ételt is elkérni( most lényegtelen, hogy mi volt az). Aztán nagyon lebetegedtem s egyedül voltam, rengeteg vizsgálatra kellet járnom biztosításom nincs így mindent én kellett álljak szóval nagyon kellett az a pénz amivel tartoztak én meg elsírtam magam a mostoha bátyámnak aki felment hozzájuk és foggalmam nincs mit mondott nem voltam ott de lényegében azt, hogy hagyjanak békén s ne kérjenek ők felnőttek egy szinte még gyerektől aki nem is dolgozik még pénzt plussz, hogy beteges is vagyok. Ennyit mondott ő el aztán nem tudom a többit. Erre felkapták a vizet s nem szólnak hozzám egyáltalán. Rondán néznek rám, mint egy utolsó...nem tudom mire. Nagyon rosszúl érzem magam mert szóltam a bátyámnak, hogy ne menjen oda, ne mondjon semmit ő mégis kötelesnek érezte mert már éveken át ezt csinálják velem amióta egyedül maradtam itthon.

És a családjuk egyik tagja sem beszél velem, kitöröltek a fb- ról. Szóval tényleg semmi.

Meg szivattak, hogy nem is vagyok beteg teszem magam, meg, hogy bulizok meg iszok...mikot tudják jól, hogy nem tudok mert naponta kell szednem a gyógyszereket és még mindig nem vagyok jól mert sajnos nem sikerűlt utánnajárni a problémámnak a karantén miatt.

De amúgy múlt évben is amikor korházban voltam el se jöttek hozzám, fel se hívtak pedig akkor még nem voltuk úgymond "rosszban".

#család #anyagigondok
2020. máj. 27. 14:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem a te hibád, és ne emészd magad rajta. Egyáltalán nem kellett volna nekik adnod semmit, de az, hogy a sajátodat visszakéred, nem adják, és még ők vannak felháborodva, az az ő szegénységi bizonyítványuk.

Ne foglalkozz velük, legalább nem élősködnek rajtad.

2020. máj. 27. 14:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezek piócák, örülj neki, hogy megszabadultál tőlük. A pénzt visszakaktad azóta?
2020. máj. 27. 14:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne bánkódj miattuk, inkább örülj, hogy nem is látod őket. Úgyis csak te segítettél rajtuk mindig, ők meg soha.
2020. máj. 27. 14:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ismerem az ilyen embereket.

Apám testvére ugyanilyen volt.

Apám ott lakott nála egy ideig, az utolsó fillért is kisajtolták belőle.

Oda jutott szegény apám, hogy a gyógyszerét nem tudta megvenni, majd kórházba került és így halt meg.

Még búcsúlevelet is írt nekem, hogy milyen helyzet volt.

Undorodom az ilyen emberektől, és ha ez nem lenne elég, a halálakor úgy rászálltak a cuccaira, mint a piócák.

Kicsit se sajnáld, hogy így alakult velük.

2020. máj. 27. 15:23
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hm... 18 évesen nem tanulsz és nem is dolgozol.

Ha nincs biztosításod, akkor sem kell állnod semmit, ugyanis csak a be nem fizetett eü szolg járulékot kell kifizetni, ami jelenleg havi7710 ft. Mi az a minden, amit állnod kellett?

Anyád itthon hagfyott úgy, hogy kórházi ellátásra szoruló beteg vagy?

2020. máj. 27. 15:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól tette a bátyád,hogy kiosztotta őket. Ennek csak örülnöd kéne,hogy legalább leszálltak rólad és nem húznak le anyagilag. Nehogy már te érezd magad emiatt kényelmetlenül. Nézd öket levegőnek.
2020. máj. 27. 15:59
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Minden tiszteletem a mostohabatyade! Vegre egy talpraesett ember!

Te pedig kerdezo, terj vegre eszhez! Ezek csak kihasznaltak teged! Most, hogy elzartad a csapot tojnak rad magasrol!

Nekedd jo erzes ha valaki csak akkor megy a tajadra, ha kell neki valami? Ha igen, akkor jo nagy balek vagy! Nehogy a vegen meg te kerj bocsanatot! Orulj, hogy megszabadultal toluk, es ha kell,akkor allj ki a sajat igazadert!

2020. máj. 27. 16:31
 8/9 A kérdező kommentje:

5/7

Igen egyedül hagyott mert elment egy férfival és nem dolgozott hanem amennyit kűldött az illető annyit kaptam én. Rengeteg tartozása volt, azokat kellett fizetnem. Kűlföldön élek és nem engedték, hogy befizessem azt a pénzt mert mindig azt mondták, hogy elintézik máshogy de nem számitottak rá, hogy ennyire rossz állapotban leszek.

Jelenleg egyetemre készülök azért nem mentem dolgozni meg nem is tudtam az állapotom miatt de nem szeretnék bövebben erről beszélni. Viszont neked is és a többieknek is köszönöm szépen a választ, igazán megnyugtatott de tényleg. :)

2020. máj. 27. 17:16
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg törődtek volna veled, akkor elszégyelték volna magukat, nem megsértődnek. Most leállt a pénzcsap és úgy tesznek, mintha a te hibád lenne, holott egy 18 évest még pont hogy támogatni kellett volna, nem elvenni a dolgait. Tényleg jobb, hogy megszabadultál tőlük, viszont vigyázz, mert az ilyenek képesek visszakuncsorogni magukat, aztán bűntudatból nehogy adj nekik bármit is.
2020. máj. 28. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!