Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rég nem látott rokonok akarják...

Rég nem látott rokonok akarják felvenni velem a kapcsolatot, hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés

Az egyik ismerősöm szerint kerestek: állítólag nehezményezték, hogy nem tartom már velük a kapcsolatot, de nem tudni milyen valós szándékaik vannak. Eddig nem volt arra lehetőségem, hogy újra megtaláljam őket.

Felvegyem velük a kapcsolatot, járhatok rosszul? Volt már valaki hasonló helyzetben?

2020. máj. 20. 05:37
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
34%
Miért ítéled el őket látatlanban? Ártottak neked valaha?
2020. máj. 20. 07:23
 12/32 anonim ***** válasza:
90%
Bocs de tulajdonképpen mire számítasz? Már eleve úgy keresnek fel, hogy támadnak, vádaskodnak, ezek után gondolod, hogy nagy családi összeborulás lesz? Lehet én vagyok a hülye, de ha valaki agresszívan közelít felém, nem várom meg, hogy mit akar. Ne legyél már naiv.
2020. máj. 20. 07:30
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Egyik unokatesóm akit 10 éve nem láttam rám írt facebookon. Kb 10 perc után rátért a lényegre, adjak neki kölcsön. Szerintem ritka az ha sok év után igazán érdeklődik egyik ember a másik iránt, legtöbbje csak szeretne valamit.
2020. máj. 20. 07:50
 14/32 anonim ***** válasza:
83%

"Egyik ismerősöm szerint kerestek"

"állítólag nehezményezték..."

A jóakaró, pletykafészek ismerősöd foglalkozzon a saját nyomi életével.

Te meg felejtsd el ezt az egészet. Aki akar megtalál, nem üzenget.

2020. máj. 20. 07:54
 15/32 anonim ***** válasza:
25%
Mi az hogy támadtak? Mi a támadás abban hogy ki merik mondani, ki nem tartotta a kapcsolatot?
2020. máj. 20. 07:58
 16/32 A kérdező kommentje:
14-es az ismerősöm nem szarkavaró, hanem nekem segít és engem már nem tudnak közvetlenül megtalálni a rokonok. Válaszban nem akarok több részletet megadni: részben mert a kérdésem általános érvényű is, részben mert irracionálisan félek attól, hogy a rokonok magukra ismernek és annak negatív következményei lesznek, mert ők számomra idegenek. Privátot pedig nem ígérek, mert nem szeretném, hogy a válaszok csak "nekem is jöhet"-ből álljanak.
2020. máj. 20. 08:02
 17/32 anonim ***** válasza:
44%

Azt mondod nemrég történt a családjukban egy haláleset. Gondolom azt nehezményeztek hogy nem nyilvánítottal részvétet még csak egy üzenetben sem, pedig a rokonaid. Nálunk ezert itt falun véres perpatvarok szoktak lenni. :D És ezt vicc nelkul mondom. Lehet ők is ilyenek. Nem feltetlenul akar mindenki penzt kicsalni, csak azert mert nehanyan meg igen. :D

Az meg hogy szerintük a te családod miatt nincs kapcsolattartás megint csak egy tök baromsag félreértés. Tudom, mert szintén falun, szintén pont ugyanezek a sztorik mennek egy-egy össze jövetel során. Hogy ki kivel nem beszél, ki a hibás, megy a sajnálkozás és stb. Igazából ezen felesleges felkapnod a vizet.

2020. máj. 20. 08:12
 18/32 anonim ***** válasza:
68%
Miért is pontoztak le, mert megkérdeztem hogy ártottak-e neked? Mert ha nem, akkor elég idiótán viselkedsz. Az nem indok hogy "a haverom aszonta hogy lehet hogy ártani akarnak, meg lehet hogy pénzt akarnak" Meg az is lehet hogy nem.
2020. máj. 20. 08:20
 19/32 anonim ***** válasza:
65%

Tavaly meghalt a legjobb barátnőm családja balesetben, négyen. Tök egyedül maradt, mert a távolabbi rokonokkal soha nem tartottak kapcsolatot. Én akkor gondoltam úgy, hogy kicsit próbálok kapcsolatot keresni azokkal, akikkel amúgy csak temetésen találkozunk már :(

Nem biztos, hogy hátsó szándék áll mögötte.

2020. máj. 20. 08:51
 20/32 anonim ***** válasza:
83%

Ha nincs okod (= előzetes információ, régebbi tapasztalat), akkor miért gondolod, hogy rossz a szándékuk? Te sem kerested eddig őket, nem csak ők zárkóztak el. Lehet, nem is tudtak rólad, vagy ők is fiatalok, és csak most lettek annyira önállóak, hogy elkezdjenek utánajárni a családnak, és kapcsolatba lépni rokonokkal. Ez akár egy teljesen pozitív dolog is lehet. Ha nem adsz nekik esélyt, nem fog soha kiderülni. Csak gondold el, ha fordítva lenne, és te gondoltad volna, hogy ismerkedjünk meg. Jól esne, ha rólad rögtön rosszat feltételeznének ismeretlenül?

Ha végül mégis kiderül, hogy csak haszonlesők, simán elhajtod őket, aztán kész.

2020. máj. 20. 09:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!