Ti szoktatok veszekedni a rokoni családdal karácsonykor?
Nem, bár mikor együtt éltünk akkor volt veszekedés.
Tavaly karácsony volt a kivétel mikor a sógorommal aki nem kicsit alkohol befolyáltság alatt volt és a gyerekembe kötött bele aki csak 2 éves volt, vesztem össze nagyon.
De férjemmel már megfigyeltem minden évben összeveszünk de nem karácsonykor hanem előtte pár héttel, fogalmam sincs miért.
Nálunk vérre menő verekedés volt 6 éves korom és 19 éves korom között. Azóta nem velük karácsonyozom, de volt már kint hatóság is.
Nálunk a szeretet nem ilyenkor nyilvánult meg. Ilyenkor feszültség és szenvedés volt.
Mindig milliméteres pontossággal kellett álljon a fa, ha valaki 5 percet késett, vagy nem tudta az éneket, vagy nem ingbe jelent meg, vagy nem halkította le a telefonját, a kisgyerek lenyelt egy legót, valaki a másik helyére ült, miközben volt másik szabad hely....
Ilyen dolgokon csúszott el a dolog.
Ezeket nem tudták elengedni. Pedig el lehetne.
Ha nincs fa, nincs fa. Ha nincs ajándék, évközben megvan, ami kell, gyerek meg kap valamit, amit augusztus óta nem kap meg, mert karácsonykor társadalmi kényszer, hogy ilyenkor kötelező....
Én már csak a személyes találkozóért megyek karácsonyozni és viszem a sütiket, amit sütöttem, mert jól esik a dicséret, hogy jól sikerültek és érdekel, mi van a másikkal.
Egy életre elegem lett abból, amit gyermekként át kellett élnem.
Ez az én történetem és most jöhet a lepontozás, mert neked szerencséd volt, hogy jó helyre születtél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!