Barátok, tesók, rokonok kivel mennyit találkoztok?
Mi külföldön élünk. Van két lányunk 22 és 4 éves. A nagyobbik lányom a legjobb barátnőm, vele beszélek meg mindent. Van 3 bátyám közülük eggyel találkozunk évente 1-2 napot. Az anyukámmal majdnem minden nap beszélek telefonon, a férjem heti 1-2 telefonál a szüleivel. Én évi 1-2 találkozok 2 volt osztálytársammal. A férjem is velünk tölti az idejét, sokat utazunk Európa szerte. Sajnos nem vagyunk társasági emberek ez néha jó meg néha rossz. Sok az irigy ember ezért is nem engedünk közel senkit magunkhoz.
Amikor még otthon voltunk egészen másképp éltünk... majdnem minden hétvégén vendégeink voltak.
Bocs, hogy sokat írok, nehanyakat zavar...
Barátok - évente 1x egy hetet közösen megyünk nyaralni. Ez szent dolog náluk. :)
Tesók - rossz a kapcsolatunk, sok kárt okoztak már nekem, ezért kerüljük egymást
Rokonok - nos havi 1-2 telefonon kívül évente, két évente megyünk, ha kell valami. Amúgy elég a telefon is.
Én is távol élek. Száz kilométerekre, valakitől ezerre. Új barátok nincsenek, csak munkatársak. Főleg azért, mert egyedül végezhető hobbikat választok.
Néha hiányzik. Néha áldás. Egyértelműen szükséges a társadalom, mert nem fogok magamnak állatot tenyészteni, meg gabonát és ételt előállítani, de nincs megszoktam, hogy minden problémát egyedül oldok meg. És lehet lassabb, nehezebb, de túl sok rossz emlékem van, amikor a segítség másoktól csak romboló hatású volt. Szóval még vagyok keseredve a tapasztalatok miatt és az egyedüllét édesítő és erőt ad.
30-as éveink közepén járunk, 5 éves gyerkőccel. Tesóm nincs,apa sajnos 1,5 éve meghalt, anyámmal 10 éve nincs kapcsolatom, a nagyszüleim pedig kb. 18 éves koromra már nem éltek. Apukámnak volt egy tesója, aki részéről van 2 unokatesóm, de másik városban és teljesen más világban élnek, így kb. évi egyszer futunk össze a temetőben. Párom szüleivel, tesójával és pár rokonával rendszeresen találkozunk (normális a viszony), azonban kb. 130 km-re laknak tőlünk, szóval hétvégékre korlátozódik. Ennyi a rokonság.
A legjobb barátnőm a fővárosban él, mi vidéken, de pár naponta kommunikálunk valamilyen formában, találkozni viszont csak évi 1-2 alkalommal sikerül. A többi régi barátommal/haverommal vegyes a helyzet, mert a suli-munka-család miatt szétszéledtünk, de évi 1 össznépi banzájt próbálunk összehozni. Ugyanez vonatkozik egy korábbi munkahelyi kollektívára is, ahol a régi kemény magot ünnepek környékén vagy egy nyári grillre összerántjuk.
Itt helyben van 2 kisgyerekes család, akikkel pár hetente biztos találkozunk (bár inkább anyukák a kölkökkel), illetve párom néhány munkatársával és azok családjaival majdnem heti szinten tartunk egy főzős estét az egyiküknél (nagy házuk van, normálisan elférünk), amikor előre megbeszéljük, hogy mi készüljön és általában az egyik srác intézi, mert nagyon jól főz. Ugyanezzel a csapattal pl. horgászni is elmegyünk vagy helyi közösségi programokon veszünk részt, emellett bármiben számíthatunk egymásra.
35 éves vagyok, gyerek nincs, testvér sincs - sokat dolgozom (muszáj).
Szüleimmel napi-két napi szinten min. egy telefon, de gyakran látogatom is őket (idősek már, betegségek vannak stb.)
Más rokonok: változó. Van, akivel soha, van, akivel pár hetente megy a telefon, évente talán egy közös hétvége összejön.
Barátok: változó. A közeli barátokkal itt is telefonon "pótlom" a személyes találkozásokat, pár havonta van egy találkozó, ha lehet, de van, akikkel csak évente egy-két alkalommal tudunk találkozni (pl. nyári szabadságolásokkor), de olyankor több napot töltünk együtt.
Engem nem bánt, hogy kicsi a család, jobb, mintha több ember lenne, akikkel csak veszekednénk...
34 éves vagyok, férjem 44. Egy gyerekünk van és nem is lesz több. Külföldön élünk, anyukám él a közelünkben, vele gyakran találkozunk és beszélünk. A testvérem Magyarországon él, évi kb 1 szer jön ki max 1 hétre.
A férjem családja nem él itt, évi egyszer megyünk hozzájuk, de gyakran beszél velük telefonon kamerával.
Barátok a környéken vannak.
27 vagyok.
A tesóim 32 és 17 évesek, velük két hetente találkozom.
A szüleimmel egy héten többször is. A nagyszüleimmel és unokatesókkal ünnepekkor. A barátaimmal majdnem minden nap, megyünk koncertekre, bulikba, vagy ebédelni, évente 3-4x nyaralni.
28 vagyok, 7 éves gyerekkel, feleségem 26, tavasszal születik a második gyerek.
Én szüleimmel kB. Hetente találkozunk, 10 percre laknak kB. Anyukámmal gyakrabban is össze futok.
Anyósékkal évi kB. 2-3 alkalom. (50 km re laknak tőlünk)
Feleségem tesói: 3 van, a legkisebb a szülőkkel él, így vele akkor találkozunk, amikor anyósékkal, a másik 2 már külön, velük talán 2 éve találkoztunk utoljára...
Nekem 1 húgom van, 26 éves, messengeren sűrűn beszélünk, havonta, két havonta találkozunk, ahogy sikerül.
Barátok... 2 van KB aki olyan, hogy jöhet bármikor, még az sem baj ha este 10 van, vagy össze jövünk valahol vagy ők jönnek át, hetente biztos látjuk őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!