Mit tegyek a férjem teljes családja ellenem van már, de mégis elvárják vágjak mindenkihez jópofát és bocsássak meg és szeressem őket? (Hosszú)
Közeledik a karácsony és ilyenkor a férjem erőlködik, hogy a gyermekeit összehozza egy fedél alá. Ez régen is nehezen ment. Nagyok a gyerekek és hol az egyik, hol a másik, de valaki épp mindig úgy érzi haragszik az apjára, a világra, vagy fontosabbak a bulik, a munka, a nők. Az anyjukkal is ilyenek, így nem kell azon gondolkodni, mit vétett az édesapjuk ellenük, mert az édesanyjuk is ugyan mit véthetett?
Ez az év eseménydúsan telt. A férjem gyermekeiről sorban kiderültek olyan dolgok, amelyek következményei rendőrségi, bírósági, iskolai és munkahelyi fegyelmi ügyek lettek. Az otthonunkban kábítószert tartottak és árultak, fenyegetőztek, pénzt követeltek, lelakták a lakást. Természetesen el kellett költözniük és máshol folytatni ezt az életmódot. A férjemmel és egy kiskorú gyerekkel maradtunk a nagy lakásban. Én, és nem szeretném kiírni az okot, de elég nyomós ahhoz, hogy ezekkel a gyerekeķkel mára minden kapcsolatot megszakítottam és nem szívesen látom őket vendégül. A férjem kérésére azonban karácsonyra nekem is itt kell lennem és viselkednem. Kértem akkor legalább a testvérééket is a gyermekeivel egy napra hívja meg, hogy legyen egy kis puffer és mivel őket nagyon kedvelem, ne is ülhessen ki az arcomra semmi savanyúság.
Sajnos a férjem az elmúlt hónapokban hétvégente is dolgozik és a kevés szabadnapjai közül a többséget a gyermekeinek áldozza be és azt tartja elsődlegesnek. Igen, rosszul esik, de rendben megértem, hogy nehezen dolgozza föl ennek az évnek a fájó eseményeit. Csak amin már nagyon mérges lettem, hogy most lett volna egy szabad napja és ő ahelyett, hogy engem kérdezett volna meg először mivel töltsük végre ezt a napot (hónapok óta az elsőt, ami nem a gyerekeirol szól), ő egy csoportbeszélgetést hozott létre és mielőtt még tiltakozhattam volna meghívta hozzánk a testvérééket. Én csak neki írtam, hogy ez nagyon nem volt fair és alig két hete hasonló miatt kértem, hogy velem egyeztessen és legyünk mi is együtt kettesben, ő meg bológatott. Elég mérgesen írtam neki, a csoportban meg jeleztem, hogy ok, persze ha tudnak jöjjenek majd megoldjuk (ne én legyek az akadály). Erre a kettőnk beszélgetését átküldte a testvérének és ő utána visszaírt: nem értem a feleséged miért haragszik úgy szegény gyerekeidre, egy felnőttnek meg kellene bocsátania, mindegy ki milyen etc.
A testvére azonban nem tud a kábítószerről, a rendőrségi és egyéb ügyekről sem, csak azt hogy a sok közül az egyik gyerekkel nem találtuk a közös hangot. A férjem természetesen nem írta/mondta meg neki a valóságot.
Mit tegyek? Vágjak jópofát karácsonykor, legyek tündi-bündi háziasszony vagy beszéljek a testvérével, hogy mi is a teljes valóság? Vagy a férjemet győzködjem teregesse ki ő a családi szennyest? Ráadásul a férjemet megkérdeztem szerinte kellene-e szeretnem a gyerekeit, akik annyi kárt okoztak az ingatlanban, a jó hírünkben, a kapcsolatainkban, és hiàba segítettünk nekik, most is minket hibáztatnak a nehéz sorsukert és szerinte igen, nekem legalább kicsit kellene szeretnem őket. (Engem a kezdetektől idegenként és tiszteletlenül kezeltek, átnéztek rajtam, hazugságokat terjesztettek rólam etc.)
Az üzenet kiadása után én elmondanám a testvérének a teljes történetet. Tudod ki lenne a családi fekete bárány ártatlanul...
Karácsonykor meg ha neki kedve van szent családosat játszani, akkor vagy hívnék olyat (ne várj arra, hogy majd ő hív valakit, vedd kezedbe az irányítást), akivel megtalálom a hangot, vagy elutaznék valahová.
Egyébként te mit keresel ebben a "családban", ahol neked vágyaid, elvárásod semmi sem lehet?
Soha az életben nem mennék olyanhoz férjhez akinek vannak már gyerekei.Igaz sokan megcsinálják,de annak a nőnek valami gond lehet az agyában.Hol érdekel engem olyan valaki,aki más nőnek csinált gyerekeket,átéltek ezer dolgot,stb,stb.Az ilyen húzzon egy elvált gyerekes nőhöz például,azzal egy szinten vannak,aztán mindegyik a saját gyerekét ajnározhatja.
Nem veszed észre milyen házasságban vagy benne ? Ahol pont lecar a férjed,meg még kidumál a hátad mögött ? A helyedben nem azon gondolkoznék kinek mit dumáljak,vagy kiteregessem-e a szennyest,hanem azon,hogy minél előbb elváljak,és találjak egy normális férfit.Persze ezt te nem fogod megtenni,mert lábtörlő típus lehetsz,hiszen mindent eltűrsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!