Nemszeretem rokon, és kisgyerekei vannak. Mi lenne a helyes? (többi lent)
Van egy rokonom, akivel nem választottuk be egymást az életünkbe. Mostohatestvérem, nő (én is nő vagyok), 3 évig nevelődtünk együtt. Igazából én megpróbáltam mindent, de kezdettől volt benne egy ellenszenv irántam, ez van, tudomásul vettem. Kiröppentünk otthonról, aztán múltak az évek. Egy városban lakunk, férjhez mentem, ő is a párjával él. (Én idősebb vagyok 8 évvel). A lényeg, hogy semmi kapcsolatot nem tartottunk, szüleinken keresztül tudunk egymásról infókat. Van két kicsi gyereke, egy év korkülönbséggel. Amikor meglett a nagyobbik, már nyitni akart felém, hívott, hogy mikor megyek, stb. Akkor anyámmal és mostohaapámmal elmentem én is babanézőbe egyszer, de részemről ennyi. Azóta sincs kapcsolat, bár 3-4 havonta ír, küld képeket. Válaszolok rá, hogy "nagyon aranyosak", aztán ennyi. Erőltetné, hogy menjek karácsonykor, gyerekek szülinapjára. Nem szívesen tenném, egy fokkal nem lettünk mi rokonszenvesebbek egymásnak.
A kérdésem az, hogy CSAK a gyerekek miatt van ennek értelme? És a másik kérdésem, ha mennék mondjuk egy gyerek szülinapra, a köztudatban az van, hogy a kisgyerek megérez mindent. Akkor ők simán levennék, hogy anyjukkal nem bírjuk egymást? Akkor én már eleve nem jöhetek ki az egészből a kicsik előtt sem.
Ha meg nem tudnák az évek teltével, hogy én ki vagyok, fura lenne, de talán még a kisebbik rossz?
Mi a véleményetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!