Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha akaratlanul megbántottam...

Ha akaratlanul megbántottam valakit, melyik a jobb megoldás? Minél hamarabb felkeresni az illetőt és bocsánatot kérni, vagy nem keresni az illetőt mert hátha idővel elfelejti és megbékél.

Figyelt kérdés
Az illető nagyon megsértődött. De én egyáltalán nen akartam megbántani. Mégis sikerült :( Mit tegyek szerintetek?

2019. okt. 8. 08:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem nem olyan fekete-feher dolog ez, hogy mit kene csinalni.

Gyakorlatilag tudni kene, mit mondtal/tettel, o miert vette rossz neven, milyen rokoni-ismerosi viszonyban vagytok, milyen koruak vagytok stb. stb.

Peldaul:

Ha olyasmi tortent, hogy hirtelen indulatodban kiszaladt a szadon egy banto megjegyzes, akkor minden mas korulmenytol fuggetlenul mihamarabb kerj bocsanatot.

De vannak olyan emberek is, akik elkepeszto dolgokon meg tudnak sertodni, fenn tudnak akadni. Ha targyilagosan nezve (akar mas velemenyet is megkerdezve, aki ott volt) nem volt banto, amit mondtal, akkor ne torodj vele, ha megsertodott. Ha akar, megbekel, ha nem akar, az se zavarjon.

Szoval en csak akkor tudnek konkret tanacsot adni, ha reszletesen leirod az eset korulmenyeit.

2019. okt. 8. 10:27
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Kérj bocsánatot!

De nem biztos hogy a másik ott és akkor még meg tud bocsátani.

Lehet hogy neki ehhez idő kell.

Tudom miről beszélek, én is átéltem mindkét oldalt...

2019. okt. 8. 11:58
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Félsz a visszautasítástól? De legalább megtetted a lépést, és a többi már nem rajtad múlik. A másik nem tudja, hogy te miért nem kérsz bocsánatot.
2019. okt. 8. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!