A férjem környezete nem akar elfogadni. Mit lehet tenni ebben a helyzetben?
Ti mit tennétek a helyemben? A férjem környezete nem akar elfogadni.Kiközösítenek,lenéznek,szerintük nem vagyok hozzá való. Azért, mert szegény családból származom, és iskolai végzettségemet is keveslik. Nagyon bánt, rosszul érzem magam ettől. Sokszor beszéltem erről a férjemnek. Szerinte túl komolyam veszem, nem szoktak megsérteni. Ő nagyon meg akar felelni ennek a társaságnak, és azt szeretné, ha elfogadható viszonyba kerülnék velük. Magasan kvalifikált, jómódú emberekről van szó.
Félek,hogy bebeszélik ezt a férjemnek, és egy napon rájön, hogy tényleg nem vagyunk egymáshoz valók. Mit lehet tenni ebben a helyzetben? Hogyan fogadtassam el magamat velük?
Miért nem XY-t vette el, mert az orvosnő. Vagy ZZS-t, mert az jogásznő, sebész, bankigazgató... Sorolhatnám. Konkrét megjegyzéseket szoktam kapni.
Nincs előttem a társalgás. Valahogy így megy?
(anyós új ismerőse) -Nem értem kedves Juli néni, hogy a fia miért nem a szemközt lakó ügyvédnőt vette el, miért ezt a főiskolai végzettségű közalkalmazottat?
(te) -tücsökciripelés a fejedben, nem szólsz egy szót sem.
Amúgy honnan tudnak az anyagi helyzeted szerénységéről, ha egy jómódú férfi felesége vagy? Ő egyedül öltözik normálisan, egyedül megy étterembe, színházba, nyaralni? Mesélj már, mert valami nem stimmel a mesédben.
Két dolgot tehetsz.
Vagy ignorálod őket, vagy egyszerűen legyél velük kedves.
Én se gazdag, se férjezett nem vagyok. De gondolom, ha a férjednek egy magasan kvalifikált nőt szántak, akkor ő is az, sok pénzzel, jó keresettel. Ez evidens, mert a szemükben te ennek a képnek nem felelsz meg.
Ehhez képest a férjed szüleinél laktok, nincs pénzetek elköltözni. Neked a 150-200 ezret gyűjtögetni kell a továbbtanulásra. Külön kasszán vagytok, és a férjed addig nem hajlandó egy házba vagy egy lakás bérlésébe invesztálni, míg te is nem hozod a színvonalat?
Ne haragudj, de nekem így ez mese.
Utolsó, sokan vagyunk ám külön kasszán a párunkkal, mégha ez nem is ideális.
Kedves kérdező, nagyon sajnálom, hogy ilyen társaságba kevetedtél. Próbálj naprakész lenni minden fontosabb hírből, eseményből, hogy be tudj kapcsolódni a társalgásba minden esetben. Szakmaiba nyilván nem kell, ők sem értenek a te szakmádhoz.
Nagyon ügyelj rá, hogy mindig kifogástalan külsővel lássanak!
Lehet rájuk magasról tenni közben, de csak azért is mutasd meg, hogy nem vagy te semmivel kevesebb, mint ez az uborkafára felkapaszkodott társaság.
Albérletben lakunk. A férjemnek csak a szülei gazdagok. És igen, ők nem fogják a tandíjamat kifizetni,de nem is várnám el tőlük.
Nyilvám szoktunk a szülőkhöz menni, akkor találkozunk ezekkel az emverekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!