Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A férjem környezete nem akar...

A férjem környezete nem akar elfogadni. Mit lehet tenni ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Ti mit tennétek a helyemben? A férjem környezete nem akar elfogadni.Kiközösítenek,lenéznek,szerintük nem vagyok hozzá való. Azért, mert szegény családból származom, és iskolai végzettségemet is keveslik. Nagyon bánt, rosszul érzem magam ettől. Sokszor beszéltem erről a férjemnek. Szerinte túl komolyam veszem, nem szoktak megsérteni. Ő nagyon meg akar felelni ennek a társaságnak, és azt szeretné, ha elfogadható viszonyba kerülnék velük. Magasan kvalifikált, jómódú emberekről van szó.

Félek,hogy bebeszélik ezt a férjemnek, és egy napon rájön, hogy tényleg nem vagyunk egymáshoz valók. Mit lehet tenni ebben a helyzetben? Hogyan fogadtassam el magamat velük?

2019. aug. 4. 10:21
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Igyekszem magam összekapni,csak nem tudom, hogy ez az adott esetben mit jelent. Nem nagyon tudom kezelni ezt a helyzet.

Igen. Abban is van igazság, hogy nagyon a szívemre vettem az egészet...és igen.

2019. aug. 4. 11:30
 12/30 anonim ***** válasza:
84%

Első körben ignorálni őket. Levegőnek nézni.

Ha a férjed elfogadott, akkor melléd áll. Aki a baráti köréből lenéz téged vagy szemétkedik veeld, azzal te nem állsz szóba. Nem úgy van az, te pedálozol, ő pedig csak úgy élvezi, hogy a haverok és a környezete megaláz téged, és ő nem véd meg.

Ha nem áll melléd, komolyan gondolkodj el azon, hogy mit is jelent ez a házasság és ez a pasi.

2019. aug. 4. 11:39
 13/30 anonim ***** válasza:
92%

Micsoda sznob társaság! Neked lenne jogod őket lenézni. Nem tudom, milyen iskolai végzettségük van, de intelligensnek nem mondhatók és akkor még tőled várják el, hogy húzd össze magad. Állj ki magadért. A férjednek meg jól helyre kellene pakolni őket.

Egyébként nekem már azzal bizonyítottál, hogy helyesen használtad az "egyelőre" szót. :D

2019. aug. 4. 11:42
 14/30 anonim ***** válasza:
93%

" Miért nem XY-t vette el, mert az orvosnő. Vagy ZZS-t, mert az jogásznő, sebész, bankigazgató... Sorolhatnám. Konkrét megjegyzéseket szoktam kapni."

" Szerinte túl komolyam veszem, nem szoktak megsérteni."

Hátha ez nem sértés, akkor nem tudom mi a fene az!

Hülye a te férjed?

Mert akkor az a nagyobb probléma, nem a retyerutyájának a álmai.

2019. aug. 4. 11:54
 15/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

A társaság egyetemi tanárokból, orvosokból, ügyvédekből, politikusokból, felső vezetőkből áll. Nem is ez a baj, hanem, ahogy írtátok, nagyon sznobok.

Sajnos a férjem sincs a helyzet magaslatán. Magáért sem áll ki. ☹️

2019. aug. 4. 12:00
 16/30 anonim ***** válasza:
86%
Minek mentél hozzá így? Ez nem újkeletű probléma. Állj ki magadért, ha már ő ilyen szerencsétlen.
2019. aug. 4. 12:24
 17/30 A kérdező kommentje:

Ez később jött ez a társaság. Anyósom "gyűjti" a sznobokat.

Nyilván azért házasodtunk össze, mert szeretjük egymást.

2019. aug. 4. 12:35
 18/30 anonim ***** válasza:
84%
Nem keresném az ilyen emberek társaságát, rokonok ide vagy oda. Már össze házasodtatok és csak most jöttél rá, hogy kiközösítenek? Én nem tepernék senkinek, vagy megértené a férjem vagy nem ennyi
2019. aug. 4. 12:47
 19/30 anonim ***** válasza:
88%
Egy új társaság miatt aggódsz, akik nem is a férjed barátai? Ne menj abba a társaságba vagy ha igen, legyen önbizalmad és álld meg a helyedet. És még valami. Ha valami újonnan jött sznob suttyó azt mondaná előttem, hogy a férjem miért nem xy orvosnőt vette el,azt mondanám neki hogy azért mert a férjem nem sznob és nem papírral nősül, hanem egy nővel, aki szereti. Az emberi értéket a jellemben kell keresni, már ha tudja mi az.
2019. aug. 4. 12:57
 20/30 anonim ***** válasza:
16%

“Az emberi értéket a jellemben kell keresni, már ha tudja mi az.”

Mert az orvosoknak nincs jellemük? A szegény és tanulatlan ember automatikusan egy jólelkű, jellemes szupernő, míg a gazdag és tanult biztosan rosszabb nála?

2019. aug. 4. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!