Help! Kikészít a feleségem. Mit javasoltok?
5 éve vagyunk házasok. Anyagilag nem állunk rosszul, mindenünk megvan, mégsem vagyok boldog.
A nejem állandóan mindenért haragszik, duzzog, sokszor azt se tudom miért, nem lehet hozzá szólni. Már azon megsértődik, ha valaki ránéz vagy kicsit erősebben fékezek az autóval. A gyerekre szinte rá se szólhatok hangosabban, mert azon is megsértődik.
Másokkal is ilyen, mindig tőlem kérdezik mi baja, haragszik? Már tele a t*köm.
Mindig azt kell csinálni amit ő kitalál, én általában le vagyok szavazva. Kerüli az embereket, így nekem is vele kell menekülnöm, ha társaságban vagyunk, én pedig ezt szégyellem.
Régi (7-8 éves dolgokon) rágódik napi szinten: pl. szüleim kölcsönkértek tőle, amit azóta visszaadtak, sőt sokkal több mindent is. Azóta is ezt hallgatom, hogy őt, hogy megalázták.
Gyakorlatilag mindent én csinálok a háztartásban (bevásárlás, mosás, takarítás, gyerekkel csomó dolog) (főzni azért szokott).
Ha a szüleimnél vagyunk, nem is beszélget velük, csak bújkál a szobában vagy magába roskadva andalog.
Már próbáltuk ezeket többször megbeszélni, de mindig hevesen veszekedtünk. Utána a veszekedés miatt haragudott. Azzal jött, hogy ő túl érzékeny. Mondtam már neki, hogy szerintem pszichológushoz kéne mennie.
Egyszer elmentem tőle, de utánam jött sírva 1 nap múlva, hogy menjek vissza.
Elhagyni nem akarom, mert van gyerekünk, akit szeretek.
Nem kell ahhoz jelenteni, mostanában szigorúak a modik, törölnek maguktól is.
A feleséged meg kezelésre szorul, mert hogy nem stimmel nála valami, az tuti. Az ilyen boldog párkapcsolatban nem alakul ki ok nélkül, amiket ide leírtál
"kicsi még és nagyon ragaszkodik apához-anyához is, így egyik szülőnél elhelyezés sem teljesen ideális"
Nincs olyan életkor, amelyikben ideális lenne, viszont amíg kicsi, addig kevésbé fogja fel, hogy egyáltalán mi történik, kevésbé fog rá emlékezni, hogy régen máshogy voltak a dolgok, mint mostanában, valahogy "természetesebb" lesz neki vagy hogy mondjam, "belenő" a helyzetbe, úgyhogy szerintem ilyen alapon ne halasztgassátok, ha megvan a döntés.
Hihetetlen, hogy milyen jellemhibák felett tudtok szemethunyni, és milyen nőket vesztek feleségül! Azt nem hiszem el, hogy az esküvő előtt egy angyal volt, és utána változott meg, ok nélkül.
Erre annyit tudok mondani, hogy ki milyet szakít, olyat szagol. Te pedig annyit a jónak érezted ezt a házasságot, hogy gyereket is vállaltál vele.
Komolyan mondom, hogy én betiltanám a válást. Nincsenek kényszerházasságok, akkor se kell elvenni, ha 5 gyerek van, teljesen szabadon el tudja dönteni mindenki, hogy kivel akarja összekötni az életét. Ehez képest ötször, tízszer annyian válnak el, mint ahol (amikor még) a szülők döntenek, vagy érdekből házasodnak.
Ne haragudj, de nem tudlak sajnálni. Egyáltalán minek vetted el, ha semmi jót nem tudsz róla írni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!