Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyszülők általában melyik...

A nagyszülők általában melyik unokájukat szeretik a legjobban?

Figyelt kérdés

Például az első szülöttet, vagy ahogy csak egy lány/fiú unoka van akkor őt, vagy ahol mondjuk a saját gyermekük közül az egyiket jobban szeretik ott neki a gyermekét is jobban szeretik?

(Tudom-tudom: minden gyermekét egyformán szereti az ember, de ez tényleg így van?)

2019. jún. 11. 11:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
82%

“Tudom-tudom: minden gyermekét egyformán szereti az ember, de ez tényleg így van?” - Hehehhe... nem.

Nálunk mindig a húgom volt a kedvenc, amióta megszületett a kislánya, ő a világ közepe a családban. Persze rájuk nem haragszom, nem ők tehetnek róla - sőt (csak 1 db példa) anyánknak szokásává vált, hogy a “nagyunoka” (fiam) születésnapjára (a gyerekek szülinapját mindig megünnepeljük a családdal) a kislány is kapjon ajándékot, mer’ jaj szegény, mi az, hogy ő nem kap - természetesen ez fordítva nincs így... a húgomnak ez két alkalom után leesett, a harmadiknál ő maga vett ajándékot a fiamnak, és látványosan “hát a Timike is mindig kap a szülinapodon, úgyhogy te is kapsz az övén, ez így igazságos” anyánk orra előtt odaadta... hát igen, büszke vagyok rá, félig az én nevelésem :P x).

2019. jún. 11. 18:45
 12/15 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk apám elhagyott minket és új családot alapított de mi töltöttük a legtöbb időt az apai nagyszüleinkkel és még mindig engem és a bátyám szeretnek a legjobban. Minket mindig vittek valahova most az unokatesóimat és a féltesóimat már sehova se viszik.
2019. jún. 11. 22:37
 13/15 anonim ***** válasza:

Nálunk én vagyok a kedvenc. Amikor én születtem, a nagyszüleim még eléggé fiatalok voltak, így tudtak velem rengeteg programot csinálni, tudtak rohangálni velem, a Balatonba szaltókat ugrálni, táncolni,stb. Így nagyon sok jó emléket szereztünk, ők is és én is.

Aztán a szüleim elváltak, és megszülettek a féltestvéreim, amikor én már bőven középiskolás voltam. A nagyszüleim közben persze megöregedtek, tönkrementek az ízületeik, így már nem tudnak olyan érdemi időt tölteni a féltestvéreimmel, amilyet velem tudtak, így nem is tudnak úgy kötődni hozzájuk. Ráadásul a féltestvéreim, ugyan még kicsik, már most teljesen más személyiségek mint én vagyok/voltam és valahogy nem jönnek ki olyan jól.

Ugyan ezt természetesen nem verik nagy dobra és nem mondják a szülőknek, a nagymamám egyszer megsúgta nekem, hogy a papám engem szeret a legjobban és azt mondta, hogy már csak az én diplomaosztómat szeretné megérni...

2019. jún. 12. 00:45
 14/15 anonim ***** válasza:
Az én nagyimnak és a férjem nagyijának is az első unoka a kedvenc. Aki történtesen fiú. Nem tudom akkor is, az első lett volna-e a kedvenc ha lány.
2019. jún. 13. 15:56
 15/15 anonim ***** válasza:
59%

nálunk is engem, mert én vagyok az elsőszülött.

egyszer pár éve mamám ki is mondta. elég szánalmas, begyöpösödött felfogás, de még mindig sok nagyszülő így gondolkodik.

2019. jún. 17. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!