Miért lennék gonosz, ha nem akarom a kertben tölteni a szabadidőmet?
„Ott van a kert, nem lehet műveletlenül hagyni!”
De, lehet.
Az összes szomszéd kertjében dzsungel van, mert épeszű ember nem túrja (ásás, kapálás, metszés, veteményezés, permetezés, egyelés, tetejezés, levelezés, gyomlálás stbstb) a földet éves szinten 2-3 hónapig, mert a befektetett munka (+ víz, vetőmag, vegyszerek) nem áll arányban a megtermelt végeredménnyel.
Arról nem is beszélve, ha valaki kertet akar, akkor művelje saját maga. Mert az enyhén szólva pofátlanság, hogy mással akarják elvégeztetni a munkát.
„Nincs pénzem zöldségekre, gyümölcsökre! Kevés a nyugdíjam!”
Talán nem kellene havi 30-40 ezret a templomba, a temetőbe hordani, a lottózóba „fektetett” havi nyolcezerről nem is beszélve.
Az már el van felejtve, hogy pl. nővért fizettem 6 évig (utolsó évben már havi 150-et kért), hogy nekik ne legyen gondjuk, el legyenek látva. A házuk felújítását is én fizettem - ma már tudom, hogy hlye voltam.
„A pokolra fogsz jutni, mert sajnálod a pénzt az egyháztól!”
Az már biztos.
83 éves anyukámat a szőlője élteti. Egyedül van a városi lakásában, sokat jelent neki, hogy kimehet a kertbe, amit még az édesapámmal együtt gondoztak. Ha valamelyik rokon besegítünk a kertgondozásba (ketten vagyunk a testvéremmel, hozzá még felnőtt unokák és házastársaik) , azzal az ő testi-lelki egészségét védjük, szóval nekünk megéri.
De ő sose követelőzik, amit csak tud, megcsinál egyedül. Képes sámlira állva tetőzni a szőlőt, mert másképp nem éri fel. Permetezni is szokott, félig tölti a háti permetező tartályát, hogy fel bírja emelni. Ha kell, fizetett segítséget hív. És persze örül, ha megyünk, és bármiben segítünk neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!