Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért lennék gonosz, ha nem...

Miért lennék gonosz, ha nem akarom a kertben tölteni a szabadidőmet?

Figyelt kérdés

„Ott van a kert, nem lehet műveletlenül hagyni!”

De, lehet.

Az összes szomszéd kertjében dzsungel van, mert épeszű ember nem túrja (ásás, kapálás, metszés, veteményezés, permetezés, egyelés, tetejezés, levelezés, gyomlálás stbstb) a földet éves szinten 2-3 hónapig, mert a befektetett munka (+ víz, vetőmag, vegyszerek) nem áll arányban a megtermelt végeredménnyel.

Arról nem is beszélve, ha valaki kertet akar, akkor művelje saját maga. Mert az enyhén szólva pofátlanság, hogy mással akarják elvégeztetni a munkát.

„Nincs pénzem zöldségekre, gyümölcsökre! Kevés a nyugdíjam!”

Talán nem kellene havi 30-40 ezret a templomba, a temetőbe hordani, a lottózóba „fektetett” havi nyolcezerről nem is beszélve.

Az már el van felejtve, hogy pl. nővért fizettem 6 évig (utolsó évben már havi 150-et kért), hogy nekik ne legyen gondjuk, el legyenek látva. A házuk felújítását is én fizettem - ma már tudom, hogy hlye voltam.

„A pokolra fogsz jutni, mert sajnálod a pénzt az egyháztól!”

Az már biztos.

2019. márc. 25. 12:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%

Én sem művelném. Viszont dzsungelnek sem hagynám.

Adjátok ki. Legalább lesz belőle bevétel.

Ha nem, akkor is gondoskodni kell róla, hogy ne legyen rajta dzsungelméretű gaz. Persze ezt sem kell sajátkezűleg.

Nagyszüleid idősek, nem fogod tudni megváltoztatni a gondolkodás módjukat, vallásosságukat. Elhiszem, hogy idegesítő tud lenni, de lehet, hogy minket is furának fognak majd tartani, ha ennyi idősek leszünk :)

2019. márc. 25. 12:26
 2/12 anonim ***** válasza:
63%

Én se tölteném ott.

El kell küldeni az egyházához, hogy ha már oda hordja a nyugdíja egy részét, akkor segítsenek neki a nagy felebaráti szeretben! Minden bizonnyal nemcsak egyirányú az egyházi közösség tevékenysége, vagy másként mire mennek a befizetések, hanem egymást is segítik, nem? Vannak mindenféle gyűjtések, meg kajaosztások stb. Ne mondja, hogy akkor pont az idősek megsegítésére nincs semmi programjuk...Tessék ott kilincselni! Tartsák rendben a kertjét, és kapnak a megtermelt javakból!

2019. márc. 25. 12:33
 3/12 anonim ***** válasza:
86%

Teljesen igazad van, azt a 30 kiló krumplit és 40 szál sárgarépát simán megveszed a vetőmag árából, és nem kell mellette négykézláb álli egy évig. Semmi baj azzal hogy te is így látod, én sem lennék hajlandó az életemből egyetlen percet sem ezzel foglalkozni. Nincs bajom vele persze, ha valaki ezt szereti csinálni hát tegye, de akkor csinálja maga, engem hagyjon ki belőle.

A térdig érő parlagfüvet lekaszáltatnám, hogy ne csesszek ki másokkal, de ez minden amit hajlandó lennék földdel foglalkozni. Látástól vakulásig dolgozom, heti pár óra szabadidőm van, eszemben nincs a kertben kínlódva tölteni.

2019. márc. 25. 13:00
 4/12 anonim ***** válasza:
63%
Ne műveld,ha nem akarod.Nekünk mindenünk van,sokan hagyják ott rohadni a főldet,mert lusták.Hagyd ott őket,amikor elkezdik mondani és kész.
2019. márc. 25. 13:15
 5/12 anonim ***** válasza:
89%

Kicsit OFF lesz a válaszom.

1-re:

Hidd el, senki nem fogja kibérelni.

Sőt, állítom neked, hogy még ingyen se használnák! Ha csak annyit kérne a kérdező anyukája (gondolom róla van szó), hogy tartsa rendben valaki és cserébe legyen övé minden, amit termeszt rajta, arra sem lenne jelentkező.

Még a munkanélküliséggel sújtott országrészekben, a segélyért kuncsorgók sem (sőt, ők a legkevésbé).

Itt vagy a tulajdonosa ill. annak rokona rendben tartja, vagy senki. Még arra is nehéz lenne embert találni, hogy pénzért (!) lekaszálja a füvet és a gazt nyaranta háromszor-négyszer.

2019. márc. 25. 14:02
 6/12 kovpet ***** válasza:
98%

"„Ott van a kert, nem lehet műveletlenül hagyni!”

De, lehet."

...ééééés itt a vége.

2019. márc. 25. 14:15
 7/12 anonim ***** válasza:
9%
Ide jársz panaszkodni? Az oldal nem erre való
2019. márc. 25. 14:53
 8/12 anonim ***** válasza:
30%

Remelem nem lesz gond ha a szüleid az egyhazra vagy masra hagyják az örökseguket/földjüket :-)

Legalább nem lesz gondod mi legyen a földdel!

2019. márc. 25. 15:14
 9/12 anonim ***** válasza:
86%
5: Attól függ. Egy kis konyhakertet nyilván nem lehet kiadni. De egy nagyobb területű földet igen. Legalábbis mi kiadtuk és volt rá bőven jelentkező. Egy kisebb területet szomszédok vették meg. Egy nagyobbat pedig egy olyan bérlő, aki ebből él, hogy bérbeveszi mások földjét és azon gazdálkodik.
2019. márc. 25. 15:38
 10/12 anonim ***** válasza:
80%
Nem vagy egyedül, én is ilyen gonosz vagyok. Detto ez megy nálunk is a kerttel. Ráadásul elrakják télire, amit nyilván fel sem használnak, tehát ott rohad már 10 éves befőtt meg mindenféle elrakható dolog. Én úgy vagyok vele, hogy nem az én hobbim. Nem érdekel, nem segítek. Nem is értem, hogy hogy kérhet ilyet bárki is.
2019. márc. 25. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!