Miért tesznek ennyire különbséget a két unoka között?
Van egy 1 éves lányunk, férjem testvérééké 2 éves. Imádnivaló gyerek mindkettő,mint az átlag ekkorák.
Anyósék viszont nagyon másképp állnak hozzájuk, a miénket 1 év alatt 5x látogatták (masikat 2 év alatt 3x pedig ugyanugy 2 órányira laknak),miénknek bolti új játekot vesznek és pénzt mellé,másiknak turis ruha és használt játék, miénknek üngyülübüngyülü szépségem gyere a nagymamihoz, másiknak Bianka ülj le a helyedre.Sorolhatnám.
Én bele nem szólok mert nem tárgyalunk anyóssal,férjem is tartja a távolságot,gyerek és após miatt találkozunk nem túl gyakran. Tesójáék gyakran mennek,sokat tűrnek.
Miért lehet jó így különbséget tenni a 2 gyerek között? Férjem és a tesója között nő a távolság emiatt azt látom. Nem jó így de nem akarok belefolyni,régebben volt sok vitánk anyóssal,mióta beletörődött hogy elvettem a kisfiát csend van.
Ezt kivülröl nem tudod megmondani, valószínüleg van valami elözménye - pl. a máik anyuka miatt távolodtak el, vagy ö és az anyós közt volt valami, miröl sem te, sem a párod nem tud.
Beleszólni nem szabad és nem is érdemes, ezt nekik kellene tisztázni, ha akarják.
Mikor fogadják már el végre az emberek, hogy a szeretetet nem lehet kierőltetni?! Tessék, akkor ettől a pillanattól kezdve neked kötelességed szeretni az anyósodat, mert mégiscsak arról az asszonyról beszélünk, aki világra hozta a férjedet. Na ugye, hogy ez nem így működik?
Mivel ti ketten "nem tárgyaltok", a fia meg miattad tartja a családjával a távolságot (te magad fogalmazol úgy, hogy "elvetted" tőlük...), nem meglepő, hogy nem a te gyerekedhez ragaszkodik, hanem a másikhoz, akinek a szülei képesek felnőtt ember módjára felülemelkedni a gyerekes játszámokon meg a ki kit szeret jobban történeten.
Egyébként neked se lehet jót kakilni. Eddig anyósod puszta jelenléte is zavart, most, hogy nem foglalkozik veletek, már az a baj. Vagy csak unatkozol és azért féltékenykedsz? Foglalkozz a férjeddel és Biankával, vagy keress egy munkát/hobbit/barátnőt, és akadj le a férjed családjáról.
Félreértitek.
Pont hogy a mi gyerekünket imádják látvanyosan,elhalmozzák ajándékkal,látogatják gyakrabban.
Pedig mi nem vagyunk jó kapcsolatban,ide nem jöhettek egyből szülés után,mi nem ugrunk minden sóhajukra.
Sógor és sógornő ellenben próbál kedvükben járni mióta ismerem őket,ott a kislányt mégsem szeretik annyira pedig tényleg édes kislány.
Amiért engem zavar az az hogy ez ki fog hatni a két kislány kapcsolatára.
Jó helyen kérdezel te is. A sok funkcionális analfabéta azt hiszi, a másik unokával kivételeznek. És ilyenek adnak tanácsot!
Aljas dolog az unokákon leverni a sérelmeket.
Örülj, hogy te gyereked a kivételezett, mást nem tehetsz a vén szipirtyóval.
7: Ez van, ezt dobta a gép.
Ez legyen a legnagyobb problémájuk az életben!
Nekem nincsen unokatestvérem egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!