Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek milyen dolog az,...

Szerintetek milyen dolog az, ha egy nagyszülő különbséget tesz két unoka között?

Figyelt kérdés

2018. okt. 9. 21:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
32%
Nem gondolom, hogy undorító. Nyilván a két család sem egyformán áll a nagyihoz. Nálunk az öcsémék anyuval élnek, egészen más a viszony az ő gyerekeivel, de hát természetes...
2018. okt. 10. 06:24
 12/22 anonim ***** válasza:
57%
Ku..a sz.r dolog,elhiheted.Középső gyerek vagyok.Az egyik mamamek a nagyobbik testveremet szeretik jobban,ő kapott tőlük 1 milliót haz felújításra,vettek nekik bútort,meg ozon arany ékszert,kisebbik tesomat pedig a másik mamaek szeretik jobban,ő is kapott rendesen..kiskoratol kezdve gyujottek neki szamlan penzt,most öröklött egy házat tőlük.En pedig kaptam 3 uveg meggy befotett,meg egy kifekudt toll parnat.Ja meg egyik nagy anyám a ruháit akarja ide adni...teszem hozzá 27 eves vagyok.A tesoim full nagy előnnyel indultak,irigy is vagyok egy kicsit,nekem nem lesz kedvenc gyerekem/unokám ha kap az egyik kapni fog a másik is!!
2018. okt. 10. 06:29
 13/22 anonim ***** válasza:
67%
Attól függ. Sokszor azért alakul így, mert közelebbi a viszony, szorosabb az egyikkel. Ha a gyerek sem tartja a kapcsolatot a szülővel és nem viszi az unokát sem hozzá, akkor nyilván nem lesz olyan szoros, mint azzal, aki meg sokat van a nagyiknál. Nehogy már a nagyi ne imádhassa azt az unokát, aki szeret nála lenni és a szülők is hagyják, mert a másik család ridegebb.
2018. okt. 10. 09:07
 14/22 anonim ***** válasza:
60%
Normális, bár az ember ezt nem szereti elfogadni. Nem létezik olyan ember a világon, aki két embert egyformán szeretne, légyen ez a gyereke, vagy ah unokája. Mindig lesz egy, ami valamiért kedvesebb a szívének. Más kérdés, hogy ezt azért 99% kompenzálja, próbál ugyanannyit nyújtani mindkettőnek. De még mindig ott az ah egy szazalek, aki őszinte, bármennyire xarul is esik.
2018. okt. 10. 09:29
 15/22 anonim ***** válasza:
51%
Teljesen normális. Anyukám nagyszülei nagyon szerettek, mondhatnám, hogy én voltam a kedvenc. De én voltam velük a legtöbbet. Anyukám testvéreinek a gyerekei a másik nagyijukhoz jártak többet, és ott voltak kedvencek. Én meg egyébként apukám nagyszüleivel nem voltam olyan szoros kapcsolatban, és ott meg apukám testvéreinek a gyerekei voltak a kedvencek. Kiegyenlítődnek ezek. Ha valaki sehol sem kedvenc, az keresse magában a hibát :D
2018. okt. 10. 09:41
 16/22 anonim ***** válasza:
81%

Egyik ismerős nénihez is jár két unoka a két lányától.

Az egyik úgy van nevelve, hogy kedves, udvarias, és ha kell neki valami, akkor megkérdezi a nagyit, hogy kaphat-e pl. még egy sütit.

A másik unoka meg pont az ellentéte. Köszönni nem tud, ha meg kell neki valami azt egyszerűen elveszi, vagy toporzékol és leveti magát a földre. Ha rászól a nagyi, akkor meg elküldi a p csába, de volt olyan is, hogy ráütött a nagyira, vagy belerúgott.

Szerinted egyformán kellene szeretnie őket?

2018. okt. 10. 10:48
 17/22 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan tehet a nagyszülő különbséget, pont az itt leírtak alapján. Viszont az is igaz, hogy a nem annyira szeretett unoka el fog távolodni tőle. Szóval az élet megoldja ezt.
2018. okt. 10. 14:33
 18/22 A kérdező kommentje:

Kedves 16-os!

Hát az én esetem meg pont a fordítottja annak, amit te írtál.

Az unokatestvérem, aki a nagybátyám leánygyermeke, el lett nagyon kényeztetve, tiszteletlen, nagyképű, gőgös és irigy is, pont, mint nagyszüleim. Na és persze követelőzik, hisztizik, és meg is kap minden új dolgot. Imádják, ő a szemük fénye. Kismillió fotó van róla nagyapám telefonjában.

Viszont engem anyám másképp nevelt. Tiszteletre, szeretetre, stb. De mint már említettem visszább, hogy anyámat nagyszüleim intézetbe adták be, de ő megadta nekik a lehetőséget, hogy lássanak engem, mint első unokájukat (mivel én vagyok az idősebb unoka). Eleinte felnéztem végig rájuk, mint nagyszülőkre, de én tőlük nem kapok semmilyen új dolgot, csak agyonhasznált sz.r szeméttelepről és MÉH telepről lopkodva behozott szutykos kacatokat, viszont én nem is vagyok olyan követelőzős, nem szorulok rá semmire, mert mindenem megvan, valamint anyám nem arra nevelt.

2018. okt. 10. 16:31
 19/22 anonim ***** válasza:
68%

Nekem is van ilyen rokonom, én kitagadtam. Nem utálat, de ha ő eldobott magától, később már ne akarjon visszamászni az ablakon.

Bírom, amikor a szeretetlen nagyszülők hirtelen "rádöbbennek", hogy "szeretik" az unokájukat, amikor az elkezd egy kicsit megtollasodni.

Röviden: Tekintsd úgy, mintha ők nem a nagyszüleid lennének, hanem idegenek. Én így tettem és azóta sokkal boldogabb az életem. Üdv a klubban.

2018. okt. 10. 16:53
 20/22 anonim ***** válasza:
50%

Négyessel nem értek egyet.

Nálunk az anyám volt a legkevésbé szeretett gyermek. És mégis én voltam a kedvenc unoka. Jó kérdés, miért. Mióta gyerekem van, ő a nagyszüleim kedvence, az első dédunoka, én úgymond kiestem a pikszisből.

Nem mintha ez zavarna, szerintem ronda dolog a kivételezés, és én nem tudnék a gyerekeim között, ebben biztos vagyok. Inkább azért írtam le, mert én magam sem értem, mi az oka, de úgy tűnik, nem csak egy bizonyos dologtól lehet egy gyerek kedvenc.

2018. okt. 10. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!