Szerintetek milyen dolog az, ha egy nagyszülő különbséget tesz két unoka között?
Egyik ismerős nénihez is jár két unoka a két lányától.
Az egyik úgy van nevelve, hogy kedves, udvarias, és ha kell neki valami, akkor megkérdezi a nagyit, hogy kaphat-e pl. még egy sütit.
A másik unoka meg pont az ellentéte. Köszönni nem tud, ha meg kell neki valami azt egyszerűen elveszi, vagy toporzékol és leveti magát a földre. Ha rászól a nagyi, akkor meg elküldi a p csába, de volt olyan is, hogy ráütött a nagyira, vagy belerúgott.
Szerinted egyformán kellene szeretnie őket?
Kedves 16-os!
Hát az én esetem meg pont a fordítottja annak, amit te írtál.
Az unokatestvérem, aki a nagybátyám leánygyermeke, el lett nagyon kényeztetve, tiszteletlen, nagyképű, gőgös és irigy is, pont, mint nagyszüleim. Na és persze követelőzik, hisztizik, és meg is kap minden új dolgot. Imádják, ő a szemük fénye. Kismillió fotó van róla nagyapám telefonjában.
Viszont engem anyám másképp nevelt. Tiszteletre, szeretetre, stb. De mint már említettem visszább, hogy anyámat nagyszüleim intézetbe adták be, de ő megadta nekik a lehetőséget, hogy lássanak engem, mint első unokájukat (mivel én vagyok az idősebb unoka). Eleinte felnéztem végig rájuk, mint nagyszülőkre, de én tőlük nem kapok semmilyen új dolgot, csak agyonhasznált sz.r szeméttelepről és MÉH telepről lopkodva behozott szutykos kacatokat, viszont én nem is vagyok olyan követelőzős, nem szorulok rá semmire, mert mindenem megvan, valamint anyám nem arra nevelt.
Nekem is van ilyen rokonom, én kitagadtam. Nem utálat, de ha ő eldobott magától, később már ne akarjon visszamászni az ablakon.
Bírom, amikor a szeretetlen nagyszülők hirtelen "rádöbbennek", hogy "szeretik" az unokájukat, amikor az elkezd egy kicsit megtollasodni.
Röviden: Tekintsd úgy, mintha ők nem a nagyszüleid lennének, hanem idegenek. Én így tettem és azóta sokkal boldogabb az életem. Üdv a klubban.
Négyessel nem értek egyet.
Nálunk az anyám volt a legkevésbé szeretett gyermek. És mégis én voltam a kedvenc unoka. Jó kérdés, miért. Mióta gyerekem van, ő a nagyszüleim kedvence, az első dédunoka, én úgymond kiestem a pikszisből.
Nem mintha ez zavarna, szerintem ronda dolog a kivételezés, és én nem tudnék a gyerekeim között, ebben biztos vagyok. Inkább azért írtam le, mert én magam sem értem, mi az oka, de úgy tűnik, nem csak egy bizonyos dologtól lehet egy gyerek kedvenc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!