Szerintetek ki “ötlete” jobb?
A férjemnek a nagyszulei felajanlottak hogy vegyuk meg a hazukat (ugy, hogy ok tovabbra is ott laknanak) amit ok torlesztenek es fent van meg 2 millio es mi ennyiert vegyuk meg. (Ok eddig 1 milliot torlesztettek) igazabol siman meger 2 milliot (tobbet is) ugy hogy tenyleg jol jarnank vele. A haz 2 reszbol all, 2 csalad szamara van kialakitva csak a haz egyik resze (ahol mi laknank) azt teljesen fel kene ujitani. A ferjem azt szeretne hogy mi belul nyissuk egybe a ket lakast es eljunk egy hazba kozos furdovel, konyhaval a nagymamajaekkal. Ezt persze en semmikepp nem szeretnem, es nem tudom ravenni hogy az en akaratom ervenyesuljon. Abba bele mennek ha ok laknak az ok reszuket mi pedig a sajatunkat (kesobb ha meghalnanak akkor pedig mi laknank az egesz hazat). 2 millio tenyleg nem sok erte mert nagyon nagy haz nagy udvarral. Viszont en nem szeretnek a nagyszuleivel kozos hazat (ami egyebkent a mienk lenne) de o mindenaron ezt akarja nem ertem miert.
Hogy gyozhetnem meg errol? Ki van akadva ram amiert nem megyek ebbe bele.
Bocsanat hogy kicsit ossze-vissza, ekezet nelkul irtam. (Telefonrol irok)
(Legyszives negativ valaszokat keruljetek)
Ha jól értem, két millióért vennétek egy nagyjából lakhatatlan házrészt, aminek a felújítása legalább még egyszer ennyi - ez nem igazán jó üzlet.
Emellett a nagyszülökkel közös épületben lennétek, ahol mindenbe beleszólnak, még akkor is, ha külön van a lakrészetek.
Emellett a férjed még azt is szeretné, hogy az egész egy lakás legyen, azaz a nagyszülök gyakorlatilag az egész életeteket konktrollálhatnák.
A közös helyiségek csak problémát okoznak, és ha úgyis felújítás elött vagytok, akkor alakítsatok ki külön konyhát meg fürdöszobát és a két lakrész maradjon független.
Ha a párod azért gondolja jobbnak, mert ha meghalnak az öregek, akkor egy lakás legyen, összenyitni akkor is lehet, aránylag kis ráfordítással, de egyelöre csak gond lenne belöle.
Csak pár példa:
A konyhában a nagymama befözést akar tartani, egész nap lefoglalja a konyhát, te meg nem tudsz ebédet/vacsorát készíteni, utána vita van arról, hogy ki mosogasson el, takarítsa ki az egészet (mert vagy neked, vagy a mamának nem elég tiszta).
A fürdöszobában is esetleg kettesben akartok zuhanyozni elöjátékként, vagy szex után rendbe rakni magatokat, és a nagyszülök meg éppen akkor akarnak fürdeni, vagy bejönni, amikor a legjobban zavarnak (meg fordítva is, ök fürdenek, nektek meg valamiért be kellene menni).
Ezután jön a vita is, hogy ki mennyi víz-, gáz- és áramszámlát fizessen, mert a másik pár "sokkal többet" használ/pocsékol, stb.
Szóval maradjatok egyelöre külön a saját részetekben és ha késöbb egyedül maradtok, akkor tudtok még alakítani!
Sikítva menekülnék mindkét ötlettől őszintén szólva. (szerencse , hogy a páromnak eszébe se jut ilyen). Viszont ha muszáj választani, természetesen a te verziód jobb. Nem rosszindulatból mondom, de jól gondoljátok át. Ismerek ilyen családot nem is egyet és sehol sincs béke
:( Nem mondom, hogy lehetetlen de akit ismerek ott mindenhol csak a veszekedés van. Amíg beköltözöl mindenki mézes mázas utána pedig abba szólnak bele amibe lehet ... És nem rosszindulatból teszik.. csak generációs különbség...
Én férfiként azt mondom, menekülnék ilyen helyzetből. Nekem már az is necces lenne, hogy a szülők mellett lakjunk közvetlenül. Persze egyrészt idősödnek, lehet majd őket segíteni. Másrészt sajnos ezt sokan ki is használják.
Nagyszüleim laktak közvetlen telken mellettünk a másik utcában, mindig mindenért nekünk kellett átjárni, nekünk kellett segíteni, javítani, idővel ellátni őket. A többi gyerekük meg persze odanézett havonta 1-szer és természetesnek vették, hogy "hát ti vagytok itt", majd jöttek a kritikák, miért nem vágjuk a füvet, tartjuk rendben a kertet, stb...
Közös lakás meg aztán teljesen katasztrófa lehet. Zéró magánélet, ott járkálnának reggeltől estig. És mindezt megfejeli a közös fürdő, konyha. Katasztrófa lenne.
Mondom, hogy hol van a bukta: a haszonélvezetnél.
Ugyanis még akkor is nekik lenne haszonélvezőként több joguk, ha ti vagytok a tulaj. Még titeket is joguk lenne kirakni a házból. Én nem mennék ebbe bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!