A ti nagyszüleitek megérték a dédunokájukat? Hány évesek voltak akkor?
Igen, hármat is:) - 85+
De ez nyilván irreleváns, senki ne azért szüljön, hogy lehessen (déd)unokázni.
Családi okok miatt nálunk 8 dédszülője is van a lányunknak. Mind 70 vagy annál is több és élnek.
27 voltam.
Anyai nagyapám kivételével (7 éves voltam, mikor meghalt) mind megérték, sőt, apám felől még az üknagymama is élt, mikor az első lányom született (94 évesen halt meg, ekkor 4 éves volt a lányom.)
Viszont az apám felőli nagyszüleimmel úgy megromlott a kapcsolat, hogy a 2. lányom csak képről látták (2 éves lesz nyáron, akkorra várom a harmadikat.)
Páromnak csak 1 nagymamája él, 70 éves, vele 2x találkoztunk, ennyi bőven sok volt belőle, a picit nem fogja látni.
Anyai nagyanyámnak 11 dédunokája van. (Az elsőnél 64 éves volt, most 77. Az én születendőm lesz a 12. dédunoka. ) Ebből kb 2-re tart igényt. Nem vagyunk összeveszve, de mivel tudom, hogy nem kíváncsi ránk, ha megszültem, 1x átviszem a picit (meg a 2 másikat), hogy lássa (szolidaritás....), de túl szorosra ezek a szálak sem lesznek fűzve.
Tehát vannak, de kontakt nem nagyon van egyikkel sem.
Az egyik nagyszuloparos megerte a dedunokat. Nagymama 78, nagypapa 82 volt. Nagyon orultek neki. Ott is neha nagymamam emlegette, hogy es lesz o vajon dednagyi?
En ezeket a megjegyzeseket, kerdeseket mindig termeszetesnek vettem, sose haragudtam senkire (ha sokszor mondogatja valaki idegesito tud lenni, de valahol ertheto is, hiszen a nagyszuleinket a szuleik még max. max. 30 eves korukig megszoltek oket az o szuleik lehet 20 evesen es most meg? Sokaknak elso gyerek 35 folott erkezik...nagyszulok meg fel labbal a sirban. Igy en senkire nem tudok emiatt haragudni, ismetelgessek csak, nezzenek sokatmondoan, es milyen jo is lenne, ha megernek.
Én most vagyok 24 éves és még él a dédim. (85 éves)
Tervben van a baba, szóval még megélheti azt is, hogy üknagymama lesz :)
Igen, az anyai nagyszüleim még élnek, férjem részéről még az anyósom szülei és apósom édesanyja élnek.
Sőt volt olyan szerencsém, hogy a dédimamám megérte két ükunokájának születését, 4 éve hunyt el, 100 év felett volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!