Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyszülő kérhet olyat,...

A nagyszülő kérhet olyat, hogy láthassa az unokáját?

Figyelt kérdés
Március körül születik meg az unokám. A fiam barátnője a tanulmánya és munkája miatt sokat utazik, és miután a baba is megszületik ő magával is fogja vinni-persze, ha valamit nem tudna megoldani a szülei vigyáznának a gyerekre. Tatabányán él, Pécsen tanul, de át akar jelentkezni Pestre. Fiam Pesten él, dolgozik, de ha megszületik a baba akkor odaköltözik hozzájuk egy időre. Én Gödöllőtől nem messze lakom. A fiam barátnője kijelentette, hogy ő nem fog Pest másik oldalára utazni, elég neki, ha a Bánya-Pest(-Pécs) vonalat megjárja. Kijelentette azt is örüljek, ha egyáltalán engedi majd, hogy láthassam, mert (tudom, igaza van) régen nem kedveltem és ennek hangot is adtam, de bocsánatot kértem, és kiakarok békülni vele. Fiam azt mondta beszél vele, de nem akar beleszólni a mi komfliktusunkba, de a "menyem" nem hajlandó velem beszélni. Vagy a munkára, tanulásra vagy ilyen baba-mama jógákra koncentrál, és "nincs ideje" velem beszélni.

2017. nov. 18. 12:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%

Most az unoka miatt szeretne csak békülni? Mostanra már kedveli a menyét? Nem tudom, hogy mi van a háttérben de ha valami nagyobb balhé, vagy próbálta pl. szétszedni őket anno, akkor megértem, hogy nem annyira nyitott a békülésre.

Az unokát láthatja, mert joga van hozzá, de arra nem köteleznek senkit, hogy ők látogassák a nagyit. Mondjuk én nem is mennék nagyon olyan helyre, ahol nem látnak szivesen. Ha látni szeretné, akkor oda kell utaznia majd.

2017. nov. 18. 12:35
 2/21 anonim ***** válasza:
34%
Igen,kérheted tőle. Ha még se menne bele akkor a gyámhatósághoz fordulhatsz és ott kérheted a kapcsolattartást (havi 1-2 alkalmat szoktam megítélni)
2017. nov. 18. 12:36
 3/21 anonim ***** válasza:
53%
2-es vagyok. Szoktak és nem szoktam
2017. nov. 18. 12:37
 4/21 anonim ***** válasza:
26%
Sajnos a nagyszülőnek csak lehetőségei vannak szerintem. (én is fiús anya vagyok,még messze az unoka, de gondolok rá) Ha megszületik a baba, lehet hogy finomodnak a dolgok.Te is jobban megszereted és toleránsabb leszel az unokád anyukájával és ő is veled. A fiad is besegíthetne majd, hogy a lehetőségeidet kihasználhasd.Drukkolok nektek! :)
2017. nov. 18. 12:38
 5/21 anonim ***** válasza:
96%
A nagymamának is van láthatási joga. Engem férjem szülei utálták, de valami elképesztő módon, mikor kiderült, hogy terhes vagyok, nagyon kedvesek lettek. Ez az állapot meg rosszabb és kényelmetlenebb, mint mikor kimutatták, hogy utálnak.
2017. nov. 18. 12:45
 6/21 anonim ***** válasza:
97%
Lehet perelni láthatásért. Ez, ha megítélik, mert nem biztos, általában havi 1 alkalom, 1-2 óra maximum. De a szülőnek nem kötelező emiatt utazni, a kedves nagyszülőnek kell oda menni.
2017. nov. 18. 12:48
 7/21 anonim ***** válasza:
94%
Perelhetsz érte, természetesen.
2017. nov. 18. 12:49
 8/21 anonim ***** válasza:
4%

Amúgy ez egy nagyon sötét, buta dolog, hogy úgy akar a meny kicseszni az anyóssal, ez lényegében egy bosszú.

Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok benne ilyen helyzetben, és (szerencsére!!!) lányos anya vagyok.

A tágabb családunkban viszont láttam ilyen, ott azért ez a fagyi nagyon szépen visszanyalt a fiatalasszonynak, mindkét nagymama jelölttel pi csáskodott, most nincs, akire 10 percre rá tudná bízni őket (tetejébe ikrek). És még ő nem érti, hogy miért nem számíthat senkire.

Kérdezőnek: Elhiszem, hogy rossz, de szerintem nem kellene teperned. Van saját életed, sz...d le őket. Az mondjuk más kérdés, hogy Fiad hogy tud megmaradni egy ilyen utálatos nő mellett.

2017. nov. 18. 13:40
 9/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Régebb óta barátok voltak, korábban is alkottak egypárt, aztán olyan évelején újra összejöttek (többször szakítottak, a korábbi kapcsolataik pár hónaposak voltak). Többnyire ennek adtam hangot, hogy keressen egy olyan lányt akivel hosszabb kapcsolatba is élhet, ne csak ilyen kapcsolata legyen. A leghosszabb kapcsolatuk másfél év volt, kb 3 éve ért véget az a része, akkor volt az hogy nagyon hárpiáskodtam a lány felett, ezért meg is értem, hogy utál, de ki akarok békülni vele. Fiam szerint csak fenyeget, és ezzel akar nagyobb lelkiismeret furdalást okozni nekem a múltban történtekért.
2017. nov. 19. 10:21
 10/21 anonim ***** válasza:
hát én megértem a menyedet, de ha tanul és sokat kell utaznia, úgyis rá fog szorulni, hogy rád bízza a gyerekét. Szóval szerintem még ne pereld be.
2017. nov. 20. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!