Mi legyen vele? Hogyan lehetne rá hatni, vagy hagyjuk rá?
Én is ezt mondom, sajnos süt a soraidból, hogy nektek kényelmetlen, hogy el kell látni és féltek tőle, hogy holtan találjátok.
Erre most tényleg az a megfelelő megoldás, hogy bepateroljátok az utolsó napjaira oda, ahova nem akar menni? Nem tudnak segíteni rajta! Nem fogják megmenteni! Így is úgy is meg fog halni, odabent is fájdalmai lesznek és odabent is rosszul lesz, sőt még a hely is rá fog tenni egy lapáttal, csak még jobban szenvedni fog szegény pára.
Tényleg ezzel akarsz együtt élni életed végéig? Hogy megnyomorítottad egy beteg ember utolsó napjait/heteit?
Ahol éltek nincs házi segítségnyújtás? Minden nap járna ki gondozónő akár több órára is...nálunk ingyenes, lehet máshol fizetni kell valamennyit de nem sokat.Meg kell kérdezni a háziorvost.Egyházak is működtetnek ilyet.
Szerintem se vigyétek kórházba.
Az én anyukám is rákbeteg sajnos...ő még el tudja magát látni de ez csak idő kérdése.Ő is azt mondta, ha eljön az idő otthon szeretne maradni.
Ha már csak pár hét van hátra valahogy tartsatok ki és próbáljatok segítséget kérni.
Nem igazán értlek Kérdező!
Anyám is rákban haldoklott otthon, de reggel és este jött hozzá a körzeti nővér - még külön kérni sem kellett - és injekcióban adta neki a morfiumot. Semmi fizikai fájdalma nem volt, jószerivel magánál sem volt.
Nálatok ez miért nincs így?
Elgondolkodtam azon amit itt említettek, pontosabban szemrehánytak,hogy "csak attól félsz hogy hullát látsz". Hát szerintem ezt szemrehányni elég durva- én is rettegnék ettől-vegyük ezt is figyelembe! Életre szóló traumát jelenthet!Még egy idegené is,nemhogy egy családtagé.
Nem tudom pontosan hogy Magyarországon is vannak-e ilyen Hospice létesítmények de az szerintem a leghumánusabb amikor az ember már látja hogy nem sok van vissza. Nem olyan rideg (és sokszor kegyetlen) mint egy kórház,rendes ápolónőkkel,felszereléssel,gyógyszerekkel, otthonosan kialakított hely a haldoklóknak, és bármikor lehet az ellátottakat látogatni. Mikor a nővérek látják hogy nemsokára "ott tart" a beteg,értesítik a családot. Írtad hogy anyagilag nem vagytok a topon, de szerintem egykét hét valószínüleg kibirható pénzzel.
Még egyikünk sem tudja, hogy mi vár rá.
Nos, ha már magánál sincs szegény asszony, akkor a helye a kórházban van. Különösen, ha olyanok a körülmények, hogy az orvos akkor jön a morfiummal, amikor eszébe jut, vagy ráér.
Tényleg nem értem!
Nekünk a háziorvos Egészségügyi Minisztériumi engedéllyel (ez a szokásos eljárás) kiírt egy nagy adag morfiumot, amit mint írtam reggel-este beadtak neki.
Ez nem szívesség volt felé, hanem joga volt hozzá!
Még ma hívjatok ügyeletet és vitessétek el, mert embertelenül szenvedhet, csak már nem tudja mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!