Mit tegyek ha a mamám nem tolerálja a zöld hajamat?
Tegnap befestettem a hajam zöldre és most megkaptam tőle, hogy mekkora szar vagyok.
Én így érzem magam teljes és nem akarom kimosni rögtön.
8.vagyok,ezt még most így leírtam, nem tudom, korábban olvastam -e erre az összes válaszokat , de amíg töltögette nekem a gyakorin megnyitott oldalakat, addig ezt leírtam ehhez a kérdéshez, miközben "jobb klikk, megnyitás új lapon"-okkal végigmentem a megválaszolt kérdéseimen, és azok töltődtek:
Fiatal vagy,új generáció, lehet,hogy őt sem értették mindig a nagyszülei, csak te most ebben lázadsz, ebben éled ki önmagad.
"a mamám nem tolerálja a zöld hajamat"
"megkaptam tőle, hogy mekkora szar vagyok"
Felétek zöldet szarnak??!
Majd megbékél vele. Az idősebb korosztály kicsit konzervatívabb.
Ma már más világban élünk, mint mondjuk akár 30 éve. Ha most lenne fiatal, lehet, hogy ő is befestetné mondjuk lilára:)
És sokkal több lehetőség is van ma már ilyenre, nem beszélve a társadalmi elfogadottságról.
A "mekkora szar"-t ő mondta, vagy a te szavaid? Azért nem mindegy...
Tudod, azért az elég elkeserítő, amikor az ember lánya a gyönyörű sötétszőke derékig érő haját kékre festi. És még elégedett is vele, tetszik is neki.
Nem kell neki, amit ingyen örökölt, illik a szeme színéhez, és ami ő maga.
Hanem kell helyette a környezetromboló hajfesték, a vízpocsékolás ami vele jár, és a műanyagszínű eredmény.
A 60-70-es években nem csináltak mű, természetellenes dolgokat. És a tetoválásra is csak a börtönben volt idő, találtak maguknak hasznos tevékenységet a fiatalok. Még akkor is, ha éjszakákat átbeszélgettek arról, hogy hogyan kéne jobbá tenni a világot. Jó, cigarettáztak közben, de nem füveztek.
Manapság a fiatalok inkább csak a saját lelkükön siránkoznak, hogy mennyit kapnak. Ha nem kapnak eleget, odébbállnak, családtól, hazától.
Mindenki volt fiatal, mindenkinek volt lázadó korszaka, ez természetes. Annak is, aki nem ismeri be.
Majd megtalálja a saját útját, stílusát, hadd próbáljon ki mindenfélét.
Az, hogy mi volt ezelőtt 40-50 éve, nem szempont. Ma már több lehetőség van, és amúgy -bár nem szabad túlzásba vinni-
a modern hajfestékek kevésbé ártalmasak. Persze szerencsésebb a kimosható színezőkkel kísérletezni.
Nem történt tragédia.
Tegnap feladtam a csekket, és a postán a kb. 50 év körüli postásnéni valószínűleg a "lázadó korszakát" élte éppen, mert zöld haja volt.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!