Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek a gyerekek dédimam...

Szerintetek a gyerekek dédimamája megkérhető, hogy vigyázzon néha napján a gyerekekre?

Figyelt kérdés

A barátom családjáról van szó. A nővére otthon lakik még a két gyerekkel (1 és 5 évesek) és közvetlenül mellettük lakik a mamájuk, vagyis a gyerekek dédije, aki 73 éves. Hiába laknak egy helyen ennyien, mégis van, hogy rám és a barátomra vannak bízva a gyerekek, vagy legalábbis a nagyobbik. Nem olyan nagyon gyakran, de azért 3 év alatt (ennyi ideje vagyunk együtt a barátommal) elég sokszor volt már. Nem gond amúgy, csak amennyire én tudom, a dédijük max 1-2-szer vigyázott a nagyobbikra.

Nem azért, nem az ő dolga természetesen, csak kérdezem, hogy szerintetek "elvárható" a déditől, hogy néha vigyázzon a nagyobbikra?

Csak azért jutott eszembe, mert emlékszem, hogy rám azért többet vigyázott a mamám, aki (mivel, hogy későbbi gyerek vagyok) szintén 72-73 éves volt amikor én ovis.

Amúgy van apjuk is, csak elég sokat dolgozik, meg amúgy se nagyon szokott vigyázni rájuk, de őt inkább hagyjuk.

2017. nov. 8. 00:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
42%

9-es elolvastad a kérdést, mielőtt felháborodtál?

Azon van mindenki kiakadva, hogy a "elvárható" e a déditől, hogy vigyázzon a gyerekekre.

2017. nov. 8. 10:06
 12/16 anonim ***** válasza:
80%
nem elvárható,de ha szivesen van velük akkor meglehet kérni.de persze csakis akkor ha fizikailag és mentálisan rendben van!
2017. nov. 8. 10:16
 13/16 anonim ***** válasza:
91%
An en nagymamam 74 eves es egy kivulallo szamara teljesen egeszsegesnek tunhet, de en szoktam o ra vigyazni es nem forditva. Alzheimeres, Parkinsonos, amibol semmi nem latszik, amikor kimegy a hazbol, ezert masoknak fel sem tunik. De en tudom, hogy sokszor van rosszul, sokszor zavart, sokszor nem is ismer meg, halucinal, elfelejt, elhagy mindent. Csak szerencsere sokszor van meg olyan, hogy semmi baja sincs se szellemileg, se fizikailag. De gyereket nem biznek ra semmikeppen se, mert egyik pillanatrol a masikra "bekattan" es meg egy felnott embernek is marhara megterhelo lelkileg meg csak latni is ilyenkor. Nemhogy rahagyjak egy gyereket.
2017. nov. 8. 10:21
 14/16 anonim ***** válasza:
84%
Párom nagymamája,vagyis a gyerekünk dédije szokott idönként vigyázni rá de maximum 1,5 órát,vagy pl ha ki kell mennem boltba vagy gyógyszertárba,vagy teregetni szemetet kivinni. Nem akarok a jó indulatával visszaélni,tudom hogy már 85 éves és fárasztó neki a pici gyerek,de a lányommal nagyon szeretik egymást,az elsō szava is a dédi volt.
2017. nov. 8. 12:44
 15/16 A kérdező kommentje:

A megkérhető szót már használtam a kérdésben, ezért írtam elvárhatót, de azt is idézőjelben. Bocsánat, ha rosszul fejeztem ki magam, én is úgy gondolom, hogy nem várható el senki mástól.

Amúgy ismerem a dédit, és nincs mentális betegsége.

Igazából azért jutott ez eszembe, mert hétvégén is, amikor megkért a barátom nővére, hogy vigyázunk rá, mert boltba ment, és mondta hogy majd vesz valamit nekünk cserébe (pl csokit ilyesmit), ott volt a dédi is és kicsit felháborodott hangnemben kérdezte, hogy mért kéne nekünk bármit is venni.

Persze, ilyenkor én is azt szoktam mondani, hogy ugyanmár nem kell semmit venni, de nekem a dédinek ez a felszólalása, azt éreztette, hogy szerinte tőlünk viszont elvárható, hogy vigyázzunk rá.

2017. nov. 8. 15:25
 16/16 anonim ***** válasza:
24%

Tőletek sem várható el! Ezt meséljétek el a dédinek.

A gyerekek anyukájának nem kell elmondani, mert ő pont azért akart nektek hozni valamit, mert tudja, hogy nem elvárható, max. megkérhető.

Mondjuk egy 20 perces boltba szaladás tényleg nem egy nagy durranás, ha amúgy is ott voltatok, de ezalatt is történhet bármelyik gyerekkel valami baleset, akármilyen árgus szemekkel meredtek rájuk.

Ez nem egy hálás feladat, az biztos!

2017. nov. 8. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!