Szerintetek a gyerekek dédimamája megkérhető, hogy vigyázzon néha napján a gyerekekre?
A barátom családjáról van szó. A nővére otthon lakik még a két gyerekkel (1 és 5 évesek) és közvetlenül mellettük lakik a mamájuk, vagyis a gyerekek dédije, aki 73 éves. Hiába laknak egy helyen ennyien, mégis van, hogy rám és a barátomra vannak bízva a gyerekek, vagy legalábbis a nagyobbik. Nem olyan nagyon gyakran, de azért 3 év alatt (ennyi ideje vagyunk együtt a barátommal) elég sokszor volt már. Nem gond amúgy, csak amennyire én tudom, a dédijük max 1-2-szer vigyázott a nagyobbikra.
Nem azért, nem az ő dolga természetesen, csak kérdezem, hogy szerintetek "elvárható" a déditől, hogy néha vigyázzon a nagyobbikra?
Csak azért jutott eszembe, mert emlékszem, hogy rám azért többet vigyázott a mamám, aki (mivel, hogy későbbi gyerek vagyok) szintén 72-73 éves volt amikor én ovis.
Amúgy van apjuk is, csak elég sokat dolgozik, meg amúgy se nagyon szokott vigyázni rájuk, de őt inkább hagyjuk.
Semmi sem "elvarhato", max megkerheto az illeto.
Egy 73 eves lehet, hogy egy kivulallonak egeszsegesnek tunik, de pl a csaladtagok tudjak, hogy pl elfelejt dolgokat vagy fizikai rohamai vannak - es akkor valoban nem biztonsagos a dedire bizni a gyereket.
Az is lehet, hogy - miutan generacios kulonbsegek vannak - a dedi nevelesi es gyerekfelugyeleti elkepzelesei nem azonosak a szulokevel, es ezert nem kerik meg tobbet (pl megpofozza az 5 evest, mert almat ker a korte helyett)
Ne itelkezz, mert lehet, hogy nem tudod a dolgok hatteret. Inkabb legy buszke arra, hogy te melto vagy a bizalmukra!
Anyósomék 70-74 évesek, simán elbírnak a 4 évesemmel, meg hozzá még 3 éppen nagyobb unokatesóval. A Dédink 86, rá már egyedül nem bízunk gyereket, de a mamával együtt remekül elszórakoztatja őket.
Semmi nem elvárható, és ha már itt tartunk, apukától inkább elvárható lenne, hogy foglalkozzon a saját gyerekeivel, de önmagában az a tény, hogy ő a Dédi, és hogy 73 éves, még nem akadály a gyerekfelvigyázásban.
Senkitől nem várható el, a gyerek szülein kívül!
Mindenki más csak szívességet tesz.
Nem vagyok 73 éves és nem vagyok dédi, de az eszem megáll a kérdéstől!
Mire valaki dédi lesz, addigra felnevelte a saját gyerekeit, jó eséllyel beszállt az unokák gondjaiba is, hadd ne kelljen már az unokája gyerekét is pesztrálnia, ha esetleg nem akarja, mert már elfáradt.
Ha akarja és képes is rá, az más tészta, de nem várható el!
Szerintem minden szülő annyi gyereket szüljön, amennyit Ő maga el tud látni.
Nem tartom fairnek, hogy boldog-boldogtalanra rásózzák, mert... és itt nem azokról beszélek, akik elmennének egy hétvégére kettesben vagy vacsizni, hanem állandóan máshol van a gyerekük.
Egyébként rátok sem kellene bíznia, mert nem vagytok a szülei.
9-es: dehogy abnormális, én sem azért írtam, hogy nem bíznám rá, mert nem hiszek a családon belüli segítségben. Nálunk is vigyáz a nagyobb a kisebbre.
De számomra a 73 éves ember már öreg, labilis egészséggel. Se neki nem jó vigyázni egyedül egy 5 évesre, vagy 1 évesre, se a gyereknek nem az, hisz ez a korosztály igencsak pörgős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!