Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Az apa halála esetén mennyi...

Az apa halála esetén mennyi nagyszülői láthatást ítélhetnek meg?

Figyelt kérdés

El is viheti a nagyszülő a gyereket vagy csak láthatja?

Mindig is rossz volt a kapcsolat anyósékkal, a gyerekeket évdnte 1x látták. A fiúkkal volt, hogy évekig nem beszéltek.

Most bíróságra akarnak menni.

Messze élnek, ha megkapják a láthatás jogát, kb milyen időközönként? És ugye nekik kell jönni?

#apa #nagyszülő #láthatád
2017. okt. 12. 14:21
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Máskülönben nem hívna.
2017. okt. 14. 21:09
 12/18 A kérdező kommentje:
Ja ezt ne úgy képzeld el, hogy felhív és megkérdezi mi van az unokáival. Arról beszél mi lesz a hagyatékin, hogy megtamadja a végrendeletet, hogy hogy tesz nekem keresztbe.. már 2 számát letiltottam. Kissé mániákus a mama.
2017. okt. 14. 21:23
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Bocs, de azt csak akkor tudja meg mindenki, hogy hogyan viselkedik, amikor elveszti a gyerekét, amikor megtörténik.

Akármi is volt előtte.

2017. okt. 14. 21:29
 14/18 A kérdező kommentje:
Ha elveszíted a gyereked akit kb kitagadtál, soha nem támogattál és évekig le se ....tál és akkor is az a legfobtosabb, hogy ez anyagilag hogyan érint téged... szerintem az undorító és nem anya!!!
2017. okt. 14. 21:58
 15/18 anonim ***** válasza:

"Bocs, de azt csak akkor tudja meg mindenki, hogy hogyan viselkedik, amikor elveszti a gyerekét, amikor megtörténik.

Akármi is volt előtte."

Az én anyósom is elvesztette a fiát, tragikusan fiatalon, még 40 se volt a férjem. SOHA nem került szóba köztünk a hagyatéki tárgyalás, ő, szegény, alig létezett a csapás miatt, nekem muszáj volt tartanom magam, mert ott voltak a gyerekek... Haláláig látogattuk, vittem hozzá az unokáit, természetes volt, kérnie se kellett. Viszont neki nem a hagyaték juttatta eszébe, hogy van fia, meg unokái.

2017. okt. 14. 22:13
 16/18 A kérdező kommentje:
A 44%-os ír ilyen ostobaságokat. Ignorálom.
2017. okt. 14. 22:26
 17/18 anonim ***** válasza:

Felhív, leteszed a telefont, ha pereskednek, elmész a tárgyalásra, ennyi.

Ha a fiúkat életében nem keresték, akkor ne a ti cseszegetésekkel próbáljanak kompenzálni!

Ehhez nem kell asszisztálnod.

2017. okt. 23. 16:56
 18/18 anonim ***** válasza:
43%

Jó lenne meghallgatni a másik felet is, mielőtt teljesen elátkoznánk őket! Elvégre a kérdezőt sem ismerjük, mi alapján hisszük el neki, hogy minden így történt, csak a nagyszülők a hibásak, stb.

Egy ilyen rossz viszonyhoz minimum 2 ember kell.

Ami történt, már nem lehet semmisnek venni. De lehet ez nem cseszegetés a részükről, hanem lelkiismerefurdallás, már nem tudnak a fiukkal helyrehozni semmit.Aki maradt utána-az unokák-velük szeretnének kapcsolatot, mert mégiscsak az ő vérük. Mi ebben a negatív?Egy gyereknek is az a jó, ha minél több szerető ember veszi körül. Én mindenképp adnék egy esélyt a nagyszülőknek, és nem bíróságra mennék, hanem önként.Ha nem élnek vele, vagy nem bánnak jól a gyerekekkel, akkor abbahagynám.De egy gyerek érzi, tudja kit szeret meg, ki bánik vele jól, ahhoz vágyik majd.Kérdező ha nem tud jó viszonyban lenni az anyósékkal, az az ő kapcsolata, ne hasson ki a gyerekekre. Intelligens és diplomatikus módon kellene kezelnie a helyzetet.Neki se jó ez, csak őrlődik benne, senkinek nem jó.

2017. okt. 25. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!