Ha nagyanyád időközönként támogatna anyagilag és később felhánytorgatja, az úgy jogos?
Figyelt kérdés
Elhunyt a nagyapám és az autóját nekem ígérték (még az öreg életében), viszont ez nem lett sehogy lepapírozva, ami szívás, mert így gyakorlatilag az elsőszámú örökösök (nagyim és anyum) döntenének az autó sorsáról.
Nem egy nagyértékű autó, idősebb kategória, de eladnám, szükségem lenne a pénzre.
Anyum nekem ad igazat, viszont nagyim az ő testvérének az unokájának szánja a kocsit (családi kiskedvenc).
Nagyapám forog a sírjában, a nagypapa sógornőjének az unokájának úgy gondolom mégse kellene megörökölje azt az autót, ami az én nagyapámé volt?!
Amikor ezt szóvátettem, akkor nagyim azt mondta: ,,kaptál már elég pénzt, nem volt elég?".
Sosem értettem, hogy az emberek miért adnak bárkinek pénzt, ha később csak felhánytorgatni tudják?
2017. szept. 9. 17:51
11/11 anonim válasza:
Húúú haver, mint ha magamat olvasnám a jövőből :D Szerencsére még mindegyik nagyszülőm él (apai ágról), de a mamám már most azon veszekszik, hogy kié mi lesz. Sajnos apukám meghalt, így én lennék a következő örökös. Van egy házuk, egy telkük, meg egy kocsijuk. A nagyapám mindent nekem szán, a nagyanyám meg a testvérének.. Engem nem nagyon érdekel még az örökség, miért is érdeklen, ha mind 2-en élnek? :D Viszont folyton azzal idegesít, hogy majd odaadja a testvérének, ezzel sok vitát kezdve. Ha nehogyIsten meghalna a nagyapám, akkor az örökségből nem sok mindent fogok látni szerintem.. Na de ez még a jövő szerencsére, és remélem az öröklésre nem is mostanában kerül sor :) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!