Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » El kellene engednem a gyerekei...

El kellene engednem a gyerekeimet a mamájukhoz?

Figyelt kérdés

Anyukámmal sosem volt felhőtlen a viszonyom. Gondolom én is nagyban hibás vagyok, de ő is.

Sokat ivott régebben, de tudtommal most rendesen dolgozik ő is és a párj is. Van egy 8 éves lányom és egy 2 éves fiam. Anyukám szeretné, ha elmennének hozzá egy hétre. Én semmikép sem megyek, mert úgyis csak vita lenne, de tudom, hogy a lányomat szeretik. Viszont a kisfiam nem is ismeri őket. Nem tudom, hogy elengedjem-e őket vagy sem. A nagyobb gyerkőc ismeri, de látott elég sok rosszat. Majdnem 4 éves volt, mikor elköltöztünk tőlük.

Szeretném, ha meglenne a jó viszony, szeretném,ha a gyerekeim ismernék, szeretnék a nagyszüleiket. Sokat ér egy kedves nagymama. De nem tudom, hogy az én saját érzéseim befolyásolnak csak vagy tényleg nem lenne jó, ha elmennének?

Bármire válaszolok, ami szükséges a jó tanácshoz. Mert ezt a döntést nem tudom egyedül jól meghozni és csak egyedül nevelem őket és nem tudok senkitől tanácsot kérni sajnos.

2017. júl. 21. 23:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
87%
Megerőszakoltak, megtartottad a gyereket, 14 évesen szültél és a második gyereked apjával sem vagy együtt 22 évesen és az a kérdésed, hogy elengedd e a gyerekeidet a nagymamájukhoz?
2017. júl. 22. 02:03
 12/23 anonim ***** válasza:
85%
Ó, Te szegény! Rettenetesen sajnálom, ami Veled történt. Egy erős nő lehetsz, ha ennek ellenére megtartottad és neveled a kislányodat. Szomorú, hogy Anyukád nem hitt Neked. Megértem, hogy haragszol Rá. Ha már jó ideje nem láttátok egymást, lehet, hogy Ő is szeretne kibékülni. Ha szeretné, hogy a gyerekek elmenjenek Hozzá egy hétre, bizonyára azt is szeretné, hogy elkísérd Őket, hiszen mindkét gyereked elég kicsi még.
2017. júl. 22. 08:43
 13/23 anonim ***** válasza:
87%
Istenem...tényleg nagyon erős és bátor vagy. Én nem engedném el őket egyedül, pláne nem úgy hogy az egyik 2 éves és félne új helyen nélküled valószínűleg.
2017. júl. 22. 23:02
 14/23 A kérdező kommentje:

Aki erős, túl tud lépni a sérelmein... én ennyi év után sem tudtam. ...

A kicsit semmikép sem engedem el, arra jutottam. Aki meg szeretné ismerni, az jöjjön ide. A nagyobb nagyon be van sózva, de ... azért még mindig vannak kétségeim és nem is tarto. tiszta játéknak, hogy neki mondták előbb, nem nekem.

2017. júl. 22. 23:29
 15/23 anonim ***** válasza:
87%

Előző válaszoló vagyok

Volt elég lelkierőd talpra állni és felnevelni a kisgyereket. Önálló anya vagy, aki két gyerekről is gondoskodik. Nem szoktam ilyet mondani, de szerintem ez tiszteletre méltó a történtek fejében. Sokan nem lettek volna rá képesek, légy büszke magadra és arra amit elértél.

A nyolc éves sem volt még ott, ugye? Ez gyerekfüggő, lehet hogy jól fogja magát érezni, lehet hogy sírva hiv fel, hogy haza akar menni. Mindenképpen vigyen magával ismerős dolgokat, mint egy alvóplüss például. A saját ágynemű huzata is segíthet. Az a baj, hogy nincs ott másik gyerek, aki eltereli a figyelmét és leköti. (nem a két évesre célzok)

Szerintem ennyi idősen még korai ilyen hosszú időre ott hagyni, de csak ti tudhatjátok hogy mennyire önálló személyiség :)

2017. júl. 23. 00:26
 16/23 anonim ***** válasza:
94%
Miért nem mentek először csak egy hétvégére?Ha messze laknak anyádék, akkor érkezés után csupán pár órát kell velük kibírnod,máris este van,másnap reggel meg dél körül indulhattok haza.A gyerekek megismerkednének velük,ott is aludnának a nagyinál,te látnád hogyan élnek anyádék mostanában,megfigyelhetnéd hogy bánnak a gyerekekkel.Ennyi időt te is kibírnál otthon.Minden esetre,én még legalább két évig biztos,hogy csak egy-egy hétvégére vinném el a gyerekeket,és főként a kicsi miatt,nem hagynám őket ilyen hosszú ideig egyedül.
2017. júl. 23. 08:03
 17/23 anonim ***** válasza:
86%
Elengedted őket?
2017. aug. 28. 19:57
 18/23 A kérdező kommentje:

nem jött, mert rosszul lett, aztán felmondott és most újra állást keres... csak hitegeti a gyereket. sajnos. :(

akárhányszor beszélnek, a lányom olyan lesz, mintha kifordulna magából: felesel, beszólogat, kiabál...

2017. aug. 29. 08:55
 19/23 anonim ***** válasza:
73%
Pár ilyen csalódás után már nem rád, hanem a helyzetre, majd a mamára fog haragudni. Ha tudja, hogy nem tudtál korábban a beígért nyaralásról, hogy te mindent megadsz neki és főleg azt, hogy a te szavad úgy lesz, ahogy mondtad, akkor rendeződni fognak benne is az érzések. Az ezt követő első esetben, amikor a mama a fejed felett ígérget, a kislány fogja rögtön elutasítani. Ne aggódj, nem tart soká. :)
2017. aug. 29. 10:22
 20/23 A kérdező kommentje:
még mindig hitegetik, sőt, anyám élettársa javasolta, hogy maradjon velük örökre. a lányom menne is hozzájuk, nem is. Izgatotty hisz velük éltünk majdnem 4 évig, de fél is, hogy majd "nem jöhet haza". persze elmondtam neki, hogy szeretem és sosem hagynám, hogy ne jöjjön haza, de fél tőle. Örülök, hogy elmondta nekem, de azért rossz is, hisz ha az ő fejében ez megfordul... az talán a vészjelző.
2017. aug. 29. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!