Mit mondjak mamámnak, hogy megértse nem érek rá? 14l
Bizonyos okoknál fogva mamámmal lakok, ő már nyugdíjas.
Szabadidejében sütöget a családnak, ismerősöknek. Ezen kívül a hàzat takarítgatja, főz, olvas, facebookozik, vásárolgat.
Miutàn haza értem fél 3kor az iskolából ő még csak akkor kezd bele főzésbe, sütésbe, hàzimunkába.
Haza érek eszek, tornázom, tanulok, kicsit netezek és megcsinàlom az esti teendőimet majd alszok.
A dolgom ennyi lenne, ha mamám nem fogna be engem a dolgaira, holott tudja sokat kell tanulnom.
Minden napra kitalál valamit, és azzal magyarázza, hogy úgy sem tanulnék ezert inkább neki segítsek.
Ez engem nagyon zavar mert ő igaz hogy sokat dolgozott màr életében, de 7 órán keresztül ameddig nem vagyok otthon, nem tudom mivel tölti idejét ha a dolgába csak az érkezésemkir kezd/kezdünk bele.
Nagyon sértődékeny, hogyan hozzam tudtára hogy nekem nincs erre mindig időm max hétvégén?
Mit nem érsz rá? Anya 13 éves koromban meghalt, onnantol kezdve én vittem a háztartást, fozés stb. mert apa látástol mikulásig dolgozott, hogy mindenünk meglegyen. És nem hisztiztem, hanem alap volt, hogy ezzel segítem.
Igen, mellette fél négyre értem haza, aztán tanulás, de öt fél hatra legkésobb már kész voltam.
Sot heti kétszer hatig vívtam is és még igy sem szakadtam bele.
Az én nevelésem nem az ő vállát nyomná ha anyàmnak (a lányának) akinek biztos vmi baj van a fejével mert nem képes felfogni hogy az ő dolga a nevelésem és nem hagyott volna mamámnál. De ő ezt is magára vàllta ami persze szép és jó de egy 40 éves nő tudja már hogy felelősséggel van a gyerekéért nem csak lelépni kéne egy több mint 10 évvel fiatalabb faszival..
Unokatesómék azért vannak rá bízva mert a másik lánya a kis kedvence és mindent megcsinál erőn felül amit az kíván. És ezt ha ő vállalja be, én nem fogok neki segíteni.
Jó rendben segitek neki de ő is csináljon már valamit ne csak mindig másnak.
És nem, nem arra való egy nő hogy egész életèben a családjának segítsen és robotoljon a konyhába mindegy ki hány éves.
Szerintetek nem lesz családom akikre végezhetném a házuimunkát??
Ha anyád elhagyott és nagymamád befogadott, akkor baromi módon hálásnak kéne lenned és kérés NÉLKÜL segíteni bármiben, mindenben, akár erődön felül. Merthogy megtehette volna, hogy nem vállalja el a nevelésedet, és akkor most üldögélhetnél egy nevelőotthonban, ahol aztán marhára nem foglalkoznának azzal, hogy milyen sirámaid vannak. Buta vagy és hálátlan. A háztartás ellátását meg nem azért kell megtanulni, mert később mindent neked kell csinálni, hanem azért, mert alap.
Azt viszont még mindig nem tudjuk, hogy mik azok a hatalmas nagy "szívességek", meg háztartási tennivalók, amikre a nagymama megkér. Komolyan kíváncsi vagyok (szerintem másik is), mert azért az tényleg nem mindegy, hogy miről lenne szó.
Aha, értem tehát maméd szajadjon bele a munkába mert "nem a no dolga a háztartást vinni". De neli meg nem kötelessége téged ellátni, o már felnevelte a saját gyerekét, amit most tesz, pusztán joindulatbol teszi.
Mondhatná azt is hogy szrik belétek éljetek ahogy és ahol tudtok. Jo lenne, ha az agyadhoz kapnál, kislány, a hulyeségen valo hisztizés helyett.
Vagy jobb lenne állami gondozásban lenned? Hidd el, egy napot nem birnál ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!