Papám egyre agresszívabb. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Egykor vadász volt. Csak és kizárólag törzskönyvezett vizslákat tartott. Szigorúan tartotta őket, de jól neveltek és kiegyensúlyozottak voltak. Neki első szavára szót fogadtak, míg bárki másnak csak a harmadik-ötödik felszólításra. Gyerekkoromban általa értettem meg mi teszi a falkavezért. Nem vagyok kutyával suttogó, csak alap dolgokat tudok. De ami jelenleg a papámnál folyik... Évek óta nem láttam. Elzárkózott a mamám halála óta. Nem rég nagy nehezen engedte meglátogatni magát. Háááát. Hat keverék kutyája van jelenleg. Ezzel nekem semmi bajom, csak fura, mert ez az ő elveivel igencsak ütközik. Továbbá olyan neveik vannak, mint pl Démon, meg ilyesmik. Eléggé baljósló... Neveletlenek. Semmire nem hallgatnak, még a saját neveikre sem! A kocsink kerekeit harapdálták. Támadóan léptek fel velünk, vendégekkel szemben. Ez talán elmegy még, de a papám uszította is őket. Mosolygott, hogy milyen "védelmezőek". Azzal dicsekedett, hogy a szomszéd birkáit megölik, és esznek belőle. Szerinte ez vadászösztön, és azt jelzi milyen erősek. Kifele menet, egyikük megharapott engem, pedig nem szóltam, nem néztem rá, kezem ölben volt, igyekeztem semleges maradni. Nem volt vészes amúgy, nem ijedtem, csak akkor mikor hazaértünk és felhívtam telefonon. Nincsenek beoltva évek óta, mert az állatorvos nem mer a közelükbe menni. Papám örül, hogy ilyen agresszívak. Szerinte, ha valaki betévedne a tanyájára azt széttépnék, így senki sem tud lopni tőle. Szerettem volna beszélni vele, de süket fülekre találtam. Mit tegyek? A szomszéd már lelőtte egy kutyáját, és fenyegetőzik a feljelentéssel. Igaza van, de szeretném ezt elkerülni, úgy is mi fizetnénk a kártérítést. Na meg, ez nagyon nem egészséges kutyatartás.2016. szept. 22. 14:14
11/16 A kérdező kommentje:
Azt hittem a nyers hús is hozzájárult a vaduláshoz. Bár még nem hiszem el, de utánakérdezek egy nálam hozzáértőbbtől! Az állatorvos biztosan tud valamit mondani.
2016. szept. 23. 09:40
13/16 anonim válasza:
Istenem...évek óta nyersezik a kutyám, ha ilyet mernél rá mondani, hogy el kell altatni, valszeg èlve ásnálak el a kertünkben.
Nem szép dolog, de papádat fel kell nyomnod a jegyzőnél vagy valahol, mert nem normális amit csinál és a szép szó sem hat rá.
Semmi értelme annak, hogy valakit egyszer jól megcsócsáljanak azok a kutyák. Bár nekik annyi a bűnük, hogy rosszul lettek nevelve.
14/16 anonim válasza:
A nyers hús, hidd el, nem okoz vadulást. Nagyon sokan etetnek nyers hússal, és semmi baja a kutyájuknak. De nyugodtan kérdezz meg több embert, aki ért hozzá.
A nevelés teljes hiánya, uszítás, a csavargás és vadászat engedése, szocializáció hiánya okozza, hogy ilyenek a kutyák.
15/16 anonim válasza:
Jól látod, hogy probléma van. A papáddal és a kutyákkal is. Próbálj meg szakértő segitséget kérni, beszélj egy pszichológussal, valószinűleg demencia is közrejátszhat már a papádnál. a kutyákkal is valamit tenni kell, mert veszélyesek. -nagyon nehéz a helyzetetek, de valamit lépnetek kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!