Papám egyre agresszívabb. Mit tegyek?
Sajnos, a kutyuk csupa puha dolgot esznek. Emberi táplálékot ráadásul. (Na meg nyers birka belsőséget) A főtt étellel nem is lenne baj, oké, kapjanak néha-néha. De ők csak! azt kapnak. (Nagybátyám sofőr, többek közt iskoláknak, oviknak is szállít, az ebédet rendszeren hordja, azon felűl, amire megkérik. Kap enni a menzán, sőt haza is vihet minden nap egy adagot. Ő bent ebédel, de a részét kiszokta vinni a papámnak, aki azt a kutyáinak adja, saját magára meg külön főz) Nem hinném, hogy ez jó a kutyuk fogaiknak és az emésztésüknek.
Persze póráz soha nem volt rajtuk, játszani emberrel nem szoktak (pl labda, kötél, agility, feladatok, stb) És számos kezeletlen sebük van, főleg a lábaikon, mert átugrálnak a kerítésen. A papám régebbi kutyái sohasem akartak elszökni. Meg sem próbálták egyszer sem. De ezek szinte sosincsenek otthon, kivétel ha kiszagolják, hogy idegen érkezik, vagy ha este öt óra van (mikor enni kapnak).
Tele vannak bolhával, kullanccsal, parazitával.
Első válaszoló! Igazat adok Neked. De van különbség az ésszerű állattartás és gyilkoló gépek kinevelése között.
Szeretném elérni, ha a papám régi felfogása visszatérne.
itt az a baj, hogy a mamád halála után a rokonok elhanyagolták a papádat. addig volt társasága, de hirtelen egyedül maradt és nem volt kontroll, csak a kutyák maradtak. talán félős is lett öreg korára, a kutyák meg biztonságot jelentnek neki. na meg persze a hülyülés :/ remélem én előbb patkolok el, semmint erre a szintre jutok.
látogasd gyakrabban, kutyákat köttesd meg és beszélgess vele, hogyan érzi magát, mi lenne, ha kicsit sétálnátok, stb.
Alapvetően mindenben igazad van, kivéve ezt:"De attól kezdve, hogy kóstoltak nyers húst és vért, én elaltatnám őket." Ez hülyeség. Sokan etetik nyerssel a kutyájukat, pl. én is, nem ettől fognak megvadulni, és embert megharapni, megölni. Ez csak egy téveszme.
Másrészt viszont, valóban nagyon veszélyes, amit a papád csinál. Lehet, hogy tényleg van nála valami időskori agyi probléma, akár érelmeszesedés, akár más betegség is állhat a háttérben. Érdemes lenne egy kivizsgálásra rávenni, ha ez lehetséges.
A kutyákkal kapcsolatban: ha nincsenek oltva, akkor azt be lehet jelenteni a jegyzőnél az önkormányzaton. Bár nem szép dolog a papát feljelenteni, de ha nem tudtok vele mást kezdeni, akkor lehet, hogy muszáj lesz. Mert mi lesz tényleg, ha falkában netán embert ölnek?!
A helyi gyepmesterrel, állatvédő szervezetekkel is érdemes lenne felvenni a kapcsolatot, és tanácsot, segítséget kérni.
A helyi gyepmestert, meg állatotthont jól ismerem. Középsulis korom óta önkéntes és befogadó vagyok náluk. Azért is mondtam, hogy lenne ismerős, aki segítene a kutyusok átnevelésében, mert jár ki kiképző is.
Sajnos, a papámhoz is kellene egy átnevelő, vagyis pszichológus. De nem hajlandó senkit sem fogadni. Képes nem kinyitni a kaput, holott látja, hogy hozzá jöttek, pl család. Teljesen elzárkózik. Azért próbálkozok beszélni vele, csak nehezen hagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!