Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Papám egyre agresszívabb. Mit...

Papám egyre agresszívabb. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egykor vadász volt. Csak és kizárólag törzskönyvezett vizslákat tartott. Szigorúan tartotta őket, de jól neveltek és kiegyensúlyozottak voltak. Neki első szavára szót fogadtak, míg bárki másnak csak a harmadik-ötödik felszólításra. Gyerekkoromban általa értettem meg mi teszi a falkavezért. Nem vagyok kutyával suttogó, csak alap dolgokat tudok. De ami jelenleg a papámnál folyik... Évek óta nem láttam. Elzárkózott a mamám halála óta. Nem rég nagy nehezen engedte meglátogatni magát. Háááát. Hat keverék kutyája van jelenleg. Ezzel nekem semmi bajom, csak fura, mert ez az ő elveivel igencsak ütközik. Továbbá olyan neveik vannak, mint pl Démon, meg ilyesmik. Eléggé baljósló... Neveletlenek. Semmire nem hallgatnak, még a saját neveikre sem! A kocsink kerekeit harapdálták. Támadóan léptek fel velünk, vendégekkel szemben. Ez talán elmegy még, de a papám uszította is őket. Mosolygott, hogy milyen "védelmezőek". Azzal dicsekedett, hogy a szomszéd birkáit megölik, és esznek belőle. Szerinte ez vadászösztön, és azt jelzi milyen erősek. Kifele menet, egyikük megharapott engem, pedig nem szóltam, nem néztem rá, kezem ölben volt, igyekeztem semleges maradni. Nem volt vészes amúgy, nem ijedtem, csak akkor mikor hazaértünk és felhívtam telefonon. Nincsenek beoltva évek óta, mert az állatorvos nem mer a közelükbe menni. Papám örül, hogy ilyen agresszívak. Szerinte, ha valaki betévedne a tanyájára azt széttépnék, így senki sem tud lopni tőle. Szerettem volna beszélni vele, de süket fülekre találtam. Mit tegyek? A szomszéd már lelőtte egy kutyáját, és fenyegetőzik a feljelentéssel. Igaza van, de szeretném ezt elkerülni, úgy is mi fizetnénk a kártérítést. Na meg, ez nagyon nem egészséges kutyatartás.

2016. szept. 22. 14:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Nahát, egy vadász agresszív? Nem sajnálja a kutyái által leölt állatok életét? Hát ez fura... végül is nem azzal töltötte az elmúlt évtizedeket, hogy állatok vérét ontotta. Ja várj, de mégis.
2016. szept. 22. 14:27
 2/16 A kérdező kommentje:

Sajnos, a kutyuk csupa puha dolgot esznek. Emberi táplálékot ráadásul. (Na meg nyers birka belsőséget) A főtt étellel nem is lenne baj, oké, kapjanak néha-néha. De ők csak! azt kapnak. (Nagybátyám sofőr, többek közt iskoláknak, oviknak is szállít, az ebédet rendszeren hordja, azon felűl, amire megkérik. Kap enni a menzán, sőt haza is vihet minden nap egy adagot. Ő bent ebédel, de a részét kiszokta vinni a papámnak, aki azt a kutyáinak adja, saját magára meg külön főz) Nem hinném, hogy ez jó a kutyuk fogaiknak és az emésztésüknek.

Persze póráz soha nem volt rajtuk, játszani emberrel nem szoktak (pl labda, kötél, agility, feladatok, stb) És számos kezeletlen sebük van, főleg a lábaikon, mert átugrálnak a kerítésen. A papám régebbi kutyái sohasem akartak elszökni. Meg sem próbálták egyszer sem. De ezek szinte sosincsenek otthon, kivétel ha kiszagolják, hogy idegen érkezik, vagy ha este öt óra van (mikor enni kapnak).

Tele vannak bolhával, kullanccsal, parazitával.

2016. szept. 22. 14:27
 3/16 A kérdező kommentje:

Első válaszoló! Igazat adok Neked. De van különbség az ésszerű állattartás és gyilkoló gépek kinevelése között.

Szeretném elérni, ha a papám régi felfogása visszatérne.

2016. szept. 22. 14:30
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg torzult a személyisége a házastárs elvesztésekor bekövetkezett trauma és depresszió miatt és ehhez még társul a feltehetően súlyosbodó érelmeszesedés.
2016. szept. 22. 14:44
 5/16 acelsziv ***** válasza:
67%
Pedig nem ártana a kutyákat minél előbb eltakarítani, mielőtt falkában rontanak rá valakire- akár egy kisgyerekre- és széttépik. Akkor is így fog papád vigyorogni?
2016. szept. 22. 14:49
 6/16 A kérdező kommentje:
Sajnos, elképzelhető, hogy igen. Óriásit csalódtam benne. Bevallom, valami agyi problémától félek. Persze, ezt nem mondhatom senkinek a rokonságban, mert megköveznének... A párom megtiltotta, hogy még egyszer odamenjek, félt. Szerinte, nincs semmi baja csak öregség. Azzal érvel, hogy a legtöbb idős elhülyül. Mondjuk ebben lehet valami. Nem egyszer szólítottak le idegenek mikor rohantam a vonat felé, olyan ürüggyel, hogy "hány óra?", megállok, köszönök, megmondom, elköszönők, rohanok tovább, de erre meg kiveszik a pénztárcájukból a fényképeket és neken - egy idegennek - kezdik el mesélni mit csinált az unokájuk. Igaz, addigra rég elfutottam tőlük, de kiabálnak utám... De egy orvos rokonom is kiszokott akadni, hogy az idősek összeszokták keverni őt a pszichológussal. Lehet, valami ilyesmi a probléma. Csak ez veszélyesebb, mint a fényképmutogatás.
2016. szept. 22. 15:00
 7/16 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam volna átnevelni őket, egyesével, külön-külön, majd együtt is, de így nem vállalnám. Fel sem ajánlottam. Pedig jártunk mi is kutyasuliba, meg van is kiképző ismerős, aki segíthetett volna. De attól kezdve, hogy kóstoltak nyers húst és vért, én elaltatnám őket. Onnan már csak egy lépés az ember hús és ember vér.
2016. szept. 22. 15:04
 8/16 anonim ***** válasza:

itt az a baj, hogy a mamád halála után a rokonok elhanyagolták a papádat. addig volt társasága, de hirtelen egyedül maradt és nem volt kontroll, csak a kutyák maradtak. talán félős is lett öreg korára, a kutyák meg biztonságot jelentnek neki. na meg persze a hülyülés :/ remélem én előbb patkolok el, semmint erre a szintre jutok.

látogasd gyakrabban, kutyákat köttesd meg és beszélgess vele, hogyan érzi magát, mi lenne, ha kicsit sétálnátok, stb.

2016. szept. 22. 19:29
 9/16 anonim ***** válasza:

Alapvetően mindenben igazad van, kivéve ezt:"De attól kezdve, hogy kóstoltak nyers húst és vért, én elaltatnám őket." Ez hülyeség. Sokan etetik nyerssel a kutyájukat, pl. én is, nem ettől fognak megvadulni, és embert megharapni, megölni. Ez csak egy téveszme.

Másrészt viszont, valóban nagyon veszélyes, amit a papád csinál. Lehet, hogy tényleg van nála valami időskori agyi probléma, akár érelmeszesedés, akár más betegség is állhat a háttérben. Érdemes lenne egy kivizsgálásra rávenni, ha ez lehetséges.

A kutyákkal kapcsolatban: ha nincsenek oltva, akkor azt be lehet jelenteni a jegyzőnél az önkormányzaton. Bár nem szép dolog a papát feljelenteni, de ha nem tudtok vele mást kezdeni, akkor lehet, hogy muszáj lesz. Mert mi lesz tényleg, ha falkában netán embert ölnek?!

A helyi gyepmesterrel, állatvédő szervezetekkel is érdemes lenne felvenni a kapcsolatot, és tanácsot, segítséget kérni.

2016. szept. 22. 19:48
 10/16 A kérdező kommentje:

A helyi gyepmestert, meg állatotthont jól ismerem. Középsulis korom óta önkéntes és befogadó vagyok náluk. Azért is mondtam, hogy lenne ismerős, aki segítene a kutyusok átnevelésében, mert jár ki kiképző is.

Sajnos, a papámhoz is kellene egy átnevelő, vagyis pszichológus. De nem hajlandó senkit sem fogadni. Képes nem kinyitni a kaput, holott látja, hogy hozzá jöttek, pl család. Teljesen elzárkózik. Azért próbálkozok beszélni vele, csak nehezen hagyja.

2016. szept. 23. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!