Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek egy nagyszülő kit...

Szerintetek egy nagyszülő kit szeret jobban, a gyerekét vagy az unokáját?

Figyelt kérdés
2016. máj. 6. 22:33
1 2
 11/16 anonim válasza:
Nekem épp a napokban mondta apukám,hogy az unokáját szereti a legjobban a világon (én a lánya vagyok).
2016. máj. 8. 04:31
 12/16 noPublicFG válasza:
Szerintem a kiskutyáját
2016. máj. 8. 11:06
 13/16 anonim ***** válasza:
Ha anyámnak lesz tőlem unokája, akkor is én leszek a szeme fénye. Tudom.
2016. máj. 8. 19:11
 14/16 Szilvus78 válasza:
100%
Érdekes kérdés: "egy nagyszülő kit szeret jobban, a gyerekét vagy az unokáját?" A környezetemben én is sokszor látom, hogy a nagymami (és sokszor a nagypapa) is olyan boldog az unoka érkezése kapcsán, amilyennek talán a szülők sem érzik magukat. Tényleg rajongva veszik körül az unokát, de ennek nem az lehet az oka, hogy jobban szeretik, mint a gyereküket, hanem épp az a mérhetetlen büszkeség és öröm, hogy az a pici bizony az Ő gyermekük gyermeke. A nagyszülő érettebb, tapasztaltabb, sokszor több ideje van az unokára, mint a saját gyerekére egykor. Több a türelmük is. Sokszor idősebb koruknak az unoka ad értelmet (főleg ha már otthon ülnek nyugdíjasként). Ez lehet az, ami látszik rajtuk, ettől tűnik úgy, hogy jobban szeretik az unokát.
2016. máj. 10. 13:05
 15/16 Varga Péte4 ***** válasza:
100%

Ötunokaás nagyapaként mondom, hogy ebben a formában a kérdés egy kicsit sántít. A gyermekem felnőtt, önálló egzisztenciával rendelkezik, a létfenntartással kapcsolatos napi gondjain túl rajta van az unokák felnevelésének összes gondja, felelőssége 0-tól 24 óráig.

Az unoka még gyermek, vagy legalábbis fiatalkorú, igy valószínűleg "szeretet" címén mást várnak el a nagyszülőtől ők, mint a szülei.

Az unokákkal a kapcsolat mindig egy határozott időtartam, amikor az ember 100%-ban csak az unokával foglalkozik. Tapasztaltam, hogy a gyermeki lélek olyan finom rezdüléseit is észreveszem ilyenkor, amelyeket -sajnos- a saját gyermekeinél anno nem vettem észre.

Ilyenformán az unokák és köztem nagyon mély bizalmi kapcsolat van. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a szülők ezt helyén kezelik, nincs féltékenység, nem vádolnak kényeztetéssel.

Említette itt valaki, hogy egyes nagyszülők jobban örülnek az unokájuk születésének, mint a saját gyermekükének. Bizton állítom, hogy az unokák megszületésének nem jobban, nem kevésbé, nem kicsit jobban, nem kicsit kevésbé, hanem UGYANÚGY örültem, mint a gyermekeimének.

2016. máj. 13. 21:20
 16/16 anonim ***** válasza:
Amikor megszületik az unoka, a gyerek megszűnik létezni. Telefonbeszélgetésekben: "hogy van az anyuka" helyett, "hogy van az unokám" lesz minden esetben.
2016. máj. 17. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!