Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ilyen nagyapánál mi a teendő?

Ilyen nagyapánál mi a teendő?

Figyelt kérdés

Elméleti kérdés.

Tegyük fel, hogy nagyanyád kórházba került Budapesten, ami tőletek 15 percnyi sétára van, lehet sose épül már fel. A nagyapátok minden nap meg szeretné látogatni, viszont ez vonattal + BKK-val több, mint 2 óra csak oda, amit fájós lábbal, bottal nehéz. Autót már nem vezethet.

Felajánljátok nagyapátoknak, hogy ideiglenesen hozzátok költözhet, hogy ne kelljen ennyit utaznia, de megbántátok: talán 5 percet van kórházba, egész nap politizál a lakásotokban, ha meglátja, hogy férfi csinál valami házimunkát (pl felporszívóz vagy csinál egy tojásrántottát), akkor rögtön veletek ordít és fenyegetőzik, hogy a nő milyen pocsék háziasszony és hátulról kéne belelőni a Dunába miután több férfi megerőszakolta. A férfival is ordibál, hogy szánalmas, aki még férfinak se nevezheti magát, a nő dolga a házimunka. Ehhez tartja is magát: ha kiborít valamit, akkor otthagyja. Sose tenné be a tányért se a mosogatóba. Nem hajlandó magának ételt szedni, mert a legidősebb férfi dolga, hogy üljön a családfői helyen, örüljön a nő, hogy leül vele egy asztalhoz és nem kell állva ennie. Zabál, vicc nélkül: napi 10 zsemlét minden feltéttel lazán megeszik és ehhez jön még ugye az ebéd is + a nasik.

Elküldtétek, visszajött, órákig dörömbölve az ajtón titeket szidva.

Nem velem történt meg, de érdekelne, hogy mi ilyenkor a "helyes" megoldás szerintetek.

Elvégre a nagyanyátok boldog, hogy látogatja, viszont ti utáljátok őt.

2016. ápr. 15. 17:36
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

Az első veszekedésnél kiraknám a szűrét.

Azt hiszem a fentiek után nem lesz nehéz dolgod, várd ki még ismét felemeli a szavát (vagy provokáld ki) és utána közöld vele, hogy eddig tartott a jószándékod, ez már nem fér bele, költözzön haza.

2016. ápr. 15. 17:54
 2/10 anonim ***** válasza:
75%
Amikor visszajött, kihívnám rá a mentőket és elvitetném a pszichiátriára.
2016. ápr. 15. 17:56
 3/10 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem mellettem egy ilyen nagypapa már lehet öngyilkos is lett volna. Én ha tudom ilyen már meg sem hívom, egész iskolás korom alatt kiemelkedő tanulmányi eredményeim voltak, most pedig majdnem hogy vezető pozícióban dolgozom. Bár szerintem elég hamar eljutottunk volna odáig, hogy nem is beszélünk.
2016. ápr. 15. 18:24
 4/10 anonim ***** válasza:
75%
#3: hogy jön ide, milyen tanuló voltál meg hol dolgozol? Jézus... önbizalom 0.
2016. ápr. 15. 18:40
 5/10 anonim ***** válasza:
67%
Bocs, kimaradt, hogy én nő vagyok, és ha a nagyapámnak alapelve, hogy a nők otthon vannak és arra jók, hogy gyereket csináljanak, meg takarítsanak akkor már azt sem viselte volna el ha jól tanulok. Szerintem. #3
2016. ápr. 15. 19:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Ismerem a közvetlen családtagokat. Oda sem engedném. Ha anyámról így beszélne szájba verném.
2016. ápr. 16. 00:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
időskori demencia is lehet. ha meg nem az, akkor korábban a családnak semmilyen kapcsolata nem volt a papával... különben ismerték volna a nézeteit.
2016. ápr. 16. 12:05
 8/10 kovpet ***** válasza:
81%

"hátulról kéne belelőni a Dunába miután több férfi megerőszakolta"

Ha bárki bárkiről ilyet jelentene ki az én lakásomban, akkor azonnal kint találná magát és többet nem is jöhetne vissza.

"Elküldtétek, visszajött, órákig dörömbölve az ajtón titeket szidva. "

Órák alatt nem ért ki a rendőrség vagy mi?

2016. ápr. 16. 12:53
 9/10 anonim ***** válasza:
79%
Hát ha csak egyszer mondana ilyet, hogy bele kellene lőni a Dunába akkor kérném meg, hogy szépen fáradjon haza. Főleg ha úgysem megy be a nagymamához, csak 5 percre. Oldja meg máshogy..
2016. ápr. 17. 14:49
 10/10 anonim válasza:
57%
Kiraknám a szűrét -2 perc alatt. A nagyszülők verik szét a családokat, ez sajnos tapasztalat. (Kevésbé általánosítva: a megjeseredett, életükben kevés dolgot elért nagyszülők akik nem voltak képesek kicsit sem haladni a korral)
2016. ápr. 17. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!