Kórházi hullaházban el lehet búcsúzni a halott nagyszülőtől?
Figyelt kérdés
Ma délután a kórházban meghalt a nagymamám, holnap megyünk intézni a papírokat. Nem voltam még ilyen helyzetben, ezért nem tudom, hogy ilyenkor be lehet-e még menni, hogy utoljára lássam, mert hamvasztani fogják. Szeretnék tőle elbúcsúzni, ha lehet. Ha valakinek van tapasztalata, akkor szeretnék tanácsot kérni, köszönöm.2016. ápr. 5. 21:59
11/18 anonim válasza:
Részvétem.
Választ nem tudom, de érdekelne: valaki tudja, hogy miért nem engedik? Milyen okkal?
12/18 anonim válasza:
A szokásos "mit képzel a paraszt" indokkal, gondolom. Ami miatt az adófizetésen kívül a legtöbb dolog alapból tilos ebben az országban.
13/18 anonim válasza:
Tavaly nekem is kórházban halt meg apukám. Nekem megengedték másnap, hogy megnézzem.
14/18 anonim válasza:
Jezusom ....utolsó , hogy volt hozzá lelki erőd? Én egész biztos képtelen lennék .... ott szakadna meg a szívem az tuti 😦
ŐSZINTE RÉSZVÉTEM MINDENKINEK !
15/18 anonim válasza:
Nálunk azért nem engedtük, mert ugye elhunyt emberekről van szó. Többen voltak mindig. Ugye a dolgozók hozzák-viszik őket, manipulálnak velük, jönnek a temetkezési vállalatok, elviszik őket, stb. Elég kellemetlen lenne, ha átjáróház lenne és"civilek"kerülgetnék a halottakat. Most ez így csúnya megfogalmazás, de remélem értitek. Ez nem egy olyan embernek való hely, aki nincs hozzá szokva. Persze volt, hogy tettünk kivételt, ha valaki nagyon szerette volna, de a fentiek miatt általában el is álltak tőle a rokonok miután elmagyaráztuk nekik.
16/18 anonim válasza:
15. vagyok. Egyébként ez nem azt jelenti, hogy később sem lehet megnézni. Ha a család szeretné, nyitva lehet a koporsó a búcsúztató előtt. Olyat is lehet kérni, hogy csukva legyen, de a szűk családnak egy pár percre nyissák ki. Ezt a temetkezési vállalatnál kell megbeszélni, ott mindenre(erre is) rá fognak kérdezni.
17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, végül is nem néztem meg, nem volt bátorságom hozzá. Hamvasztás lesz, holnap délután elviszik, úgyhogy még ma délután vagy holnap délelőtt felboncolják. El akartam tőle búcsúzni, de nem ment, igaz, a kórboncnok sem kérdezte meg, hogy akarjuk-e látni. Csak rossz érzés, hogy hétfő délben amikor elköszöntünk tőle, akkor még azt gondoltam, hogy talán még van pár nap.
2016. ápr. 6. 11:25
18/18 anonim válasza:
Kedves kérdező! Én ugyanebben a helyzetben voltam, a családból többen is megnézték, de én nem bírtam megtenni. Mikor utoljára láttam én sem gondoltam, hogy többet nem látom már. De tudom, amíg élt mindent megtettem érte és megértene ebben a helyzetben, ez pedig sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!