Hogyan érthető meg egy idős nagyszülővel, hogy attól még nincs probléma a férjemmel közöttünk, hogy eljárunk egymás nélkül a barátokhoz?
Nem tudom, nekem se sikerült még.
Az én nagymamám is mindig vészmadárkodik. Nagyon szeretem, de tényleg mindig mondja, hogy rossz előérzete van, meg hogy ő most megmondja, hogy nem lesz ennek jó vége stb.
Szerintem csak aggódik és túl sok szappanoperát néz.
Mondogasd neki, hogy mennyire szeretitek egymást, mivel kedveskedett a férjed vagy te neki stb.
Nem nem minden lépésről tud és nem minden alkalomról. De pl ha a párom elmegy valahová, és én pont akkor megyek át, ha megkérdezi ő miért nem jött, nem fogok hazudozni csak azért, mert neki nem tetszik.
Tudom, ő abban a korban élt, mikor a párok ha egymás nélkül mentek valahová, az már hatalmas bűn volt, és kombinált a falu, de valahogy meg kellene értenie, hogy ma már nem kell összenőve élni ahhoz, hogy szeressük egymást. És attól hogy férjhez mentem, nem szűnnek meg a barátaim létezni.
"de valahogy meg kellene értenie,"
Kérdező, nem fogja, ha fejre állsz se fogja! Te csak annyit tehetsz, hogy ha rákezdi elengeded a füled mellett és gyorsan témát váltasz. Teljesen fölösleges ezen idegesíteni magad.
"Tudom, felnőtt ember vagyok, nem kell magyarázkodnom, de mégis zavar,"
Most is magyarázkodsz - nekem, és nekünk, akik neked írunk.
A nagyinak egyszer el kell mondani, hogy ez a világ nem az ő világa, te nem vagy vele azonos és úgy élsz, ahogyan akarsz. És megkérni, hogy legyen olyan kedves, ne szóljon bele olyanba, amihez nincs köze. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!