Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A mamám mindig dedósnak hív,...

A mamám mindig dedósnak hív, sérteget. Féltékeny lehet?

Figyelt kérdés
Anyával mamánál lakunk. Én nagyon ragaszkodok anyukámhoz, rengeteget beszélgetünk, mindent átbeszélünk, segít a tanulásban is. Van amikor megszoktam kérni, hogy fésülje ki a hajam, ilyenkor is mindig beszélgetünk, van amikor csak úgy megölelem. A mamám valamiért úgy néz rám mint egy gyilkosra. Állandóan azt mondogatja, hogy ne viselkedjek úgy, mint egy dedós, meg igazán lehetnék már önállóbb tizennégy évesen.

2015. nov. 6. 08:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
10-es jó tanács: olvasd el újra a kérdést és a leírást, mert totálisan félreértelmezted.
2015. nov. 18. 16:47
 12/13 A kérdező kommentje:
Nem baj, a #10.válaszoló is kapott egy zöld kezet, szerintem jól értelmezte ő, csak rosszul írta :)
2015. nov. 21. 20:57
 13/13 anonim ***** válasza:

Valami lehet a történetében, ami folyton eszébe jut, ha ilyet lát. Meg kéne tanulni védekezni lelkileg, ha lepereg rólad, nem fog zavarni. Valamit találj ki, amit rendszeresen tudatosítasz magadban és állj ellen ennek a kritikának. Tanul meg védekezni ellene, akár gondolatban, akár szóban, cselekedetben. Sokszor hasznos az ún. intelligens felfüggesztés, ami azt jelenti, hogy humorral, poénnal próbáljuk elütni a dolgot. Valamennyire nehezíti, hogy biztos tisztelettel kell (kötelező) vele beszélni, úgyhogy ezt nagyon el kell találni, viszont jó kis kreativ feladat lehet poénból ilyeneket kitalálni. Szóval, én vsz kirajzolnám magamból először, mint valami képregényt, és persze gondolkodnék, hogyan védem meg magam kommunikációban.

De ne nagyanyáddal beszélj, anyukád mit mond? Ő hogy kezelné?

Sajnálom azért csóri nagymamádat, :) , biztos még rágja is a kefét ettől. Képzeld magad a helyébe, hogy valahogy átveszed a szerepét, hátha beugrik, hogy miért mondja.

Az elköltözést meg fel kell építeni, azt is kérdezd meg, hogy mikor tervezi anyukád.

2015. dec. 5. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!