Én vagyok túl hisztis, vagy ez tényleg bunkóság?
Kislányom táncolni tanul már 3 éve. Minden év végén van egy bemutatóval egybekötött évzáró, ahová meghívjuk a nagyszülőket is rendszeresen. Az egyik nagymama mindig el is jön, a másik még egyszer sem ért oda, mondván, hogy elutazik olyankor már a nyaralójába (saját, nincs időponthoz kötve mikor megy). Idén azt ígérte, hogy itt lesz, mivel a nyaralóban lesznek a sógornőmék, és megkérték, hogy ne legyen ott, szeretnének egyedül lenni a szűkebb családdal. Erre most, hogy hívtuk, utolsó egyeztetésre, bejelentette, hogy mégiscsak elmegy a sógornőmékkel, mert az neki "egyszerűbb".
Nem bunkóság ez 1. velünk szemben, mert egyszer sem jött el az évzáróra, 2. a nyaraló családdal szemben, hogy nem tartja tiszteletben a kérést (hozzáteszem, ha megy, akkor valakinek matracon kell aludnia, mert nincs annyi hely, hogy elférjenek)
Hát kérdező, valóban egy tajparaszt volt a nagymama, de szerintem elsősorban a sógornődékkel. Nem hogy meghívatja magát, de kijelenti, hogy ő is megy, ezzel elrontva legalább egy ember pihenését. Mert pl nekem az nem nyaralás, ha nem aludhatok kényelmes helyen, simán kimaradok egy ilyen meghívásból, ha kiderül, hogy nincs ágy, vagy nem tudok addig aludni, ameddig akarok. Ez így nem pihenés.
Most hogy veletek szemben milyen volt, az más tészta picit. Tulajdonképpen hozta az eddigi formáját, nem? Nem volt bunkóbb, mint eddig. Ha nem kíváncsi a kislány fellépésére, akkor mondja meg kerek perec, és akkor senki nem is számít a jelenlétére. Attól még lehet jó nagymama, mert egyebeket nem tudtunk róla meg, biztos szereti az unokáját, csak vmiért ez a fellépés hidegen hagyja. Beszéld meg vele! Kérdezz rá, hogy ha nem érdekli, akkor miért igéri meg? Egyébként a kislánynak fontos, hogy ott legyen a nagymama (mondta valaha is a kislány, hogy mindenképpen szeretné, ha ő eljönne?) vagy inkább te ragaszkodsz hozzá?
Mennyivel lenne nektek jobb, ha elmenne a bemutatora, de tudnatok, hogy nem orommel es magatol, hanem csak kotelessegbol?
Az oszinte erdeklodest nem lehet kieroszakolni. Szerintem sokkal tisztabb igy, hogy nem erdekli es nem is megy el.
A nyaralos dolog meg nem a te dolgod. Azt majd a mama es a sogornoek lerendezik.
biztosan van valami oka.
nem kérdezted?
az is lehet gyerekkori trauma egy iskolából.
sajnálom, mert én látom hogy egy nagyi mennyi örömet tud okozni egy gyereknek és rövid az élet
Teljesen felesleges idegeskedni tőlünk függetlenül történő.dolgokon.
A nagymama szerepe nincs kőbe vésve. Ha nem akar az unokájával lenni, akkor nem kell eröltetni. Senki nem mondta, hogy ez jó, de az sem jó, ha te ezen cirkuszolsz.
Ha ez téged megnyugtat, akkor te is ugyanígy állj a nagyihoz. A rokoni kapcsolatok minőségét maguk az érintettek alakítják.
Szerencséd van, hogy most ez a legnagyobb problémád az életben. A gyerekeimnek 1 db nagyszülőjük van, mégsem rugózok rajta. Ez van, hozzuk ki abból a legjobbat.
Mellesleg, a gyerekeimnek mindig csak az utolsó pillanatban mondom el, hogy valaki jön,mvagy valahova mennek, ha már szinte biztos a dolog. Még picik, nehezen értenék meg. Sn viszont felnőtt vagyok és megtanultam kezelni a csalódásokat.
Tedd te is ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!