Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Én vagyok túl hisztis, vagy...

Én vagyok túl hisztis, vagy ez tényleg bunkóság?

Figyelt kérdés

Kislányom táncolni tanul már 3 éve. Minden év végén van egy bemutatóval egybekötött évzáró, ahová meghívjuk a nagyszülőket is rendszeresen. Az egyik nagymama mindig el is jön, a másik még egyszer sem ért oda, mondván, hogy elutazik olyankor már a nyaralójába (saját, nincs időponthoz kötve mikor megy). Idén azt ígérte, hogy itt lesz, mivel a nyaralóban lesznek a sógornőmék, és megkérték, hogy ne legyen ott, szeretnének egyedül lenni a szűkebb családdal. Erre most, hogy hívtuk, utolsó egyeztetésre, bejelentette, hogy mégiscsak elmegy a sógornőmékkel, mert az neki "egyszerűbb".

Nem bunkóság ez 1. velünk szemben, mert egyszer sem jött el az évzáróra, 2. a nyaraló családdal szemben, hogy nem tartja tiszteletben a kérést (hozzáteszem, ha megy, akkor valakinek matracon kell aludnia, mert nincs annyi hely, hogy elférjenek)

2015. jún. 25. 20:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
30%

Hát kérdező, valóban egy tajparaszt volt a nagymama, de szerintem elsősorban a sógornődékkel. Nem hogy meghívatja magát, de kijelenti, hogy ő is megy, ezzel elrontva legalább egy ember pihenését. Mert pl nekem az nem nyaralás, ha nem aludhatok kényelmes helyen, simán kimaradok egy ilyen meghívásból, ha kiderül, hogy nincs ágy, vagy nem tudok addig aludni, ameddig akarok. Ez így nem pihenés.

Most hogy veletek szemben milyen volt, az más tészta picit. Tulajdonképpen hozta az eddigi formáját, nem? Nem volt bunkóbb, mint eddig. Ha nem kíváncsi a kislány fellépésére, akkor mondja meg kerek perec, és akkor senki nem is számít a jelenlétére. Attól még lehet jó nagymama, mert egyebeket nem tudtunk róla meg, biztos szereti az unokáját, csak vmiért ez a fellépés hidegen hagyja. Beszéld meg vele! Kérdezz rá, hogy ha nem érdekli, akkor miért igéri meg? Egyébként a kislánynak fontos, hogy ott legyen a nagymama (mondta valaha is a kislány, hogy mindenképpen szeretné, ha ő eljönne?) vagy inkább te ragaszkodsz hozzá?

2015. jún. 25. 21:38
 12/20 A kérdező kommentje:
Igaz, a kislány már nem ragaszkodik hozzá, mivel érzi ezt a passzív hozzáállást. Én vagyok az, aki szeretné, ha a kapcsolatuk szorosabb lenne. Ill. a mama hangoztatja, hogy őt kihagyjuk mindenből, pedig ő annyira, de annyira mindent megtenne értük, ha hagynánk.
2015. jún. 25. 21:52
 13/20 anonim ***** válasza:
96%

Mennyivel lenne nektek jobb, ha elmenne a bemutatora, de tudnatok, hogy nem orommel es magatol, hanem csak kotelessegbol?

Az oszinte erdeklodest nem lehet kieroszakolni. Szerintem sokkal tisztabb igy, hogy nem erdekli es nem is megy el.

A nyaralos dolog meg nem a te dolgod. Azt majd a mama es a sogornoek lerendezik.

2015. jún. 25. 22:02
 14/20 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem kissé meredek olyasmit kijelenteni, hogy "a nagymama azért van, hogy...". Az emberek sokfélék és a családi, rokoni viszonyok is sokféleképpen alakulnak. Kissé sarkított példa, de amennyiben dolgozol és a munkádat, karrieredet fontosnak tartod, gondolom, te sem örülnél egy olyan kijelentésnek a férjed részéről, hogy "A feleség azért van, hogy főzzön, mosson, takarítson és nevelje a gyerekeket. Én ezt a példát láttam otthon, tehát ugyanezt várom el." Ezek szerint a nagymama is elégedetlen, legjobb lenne, ha leülnétek és megbeszélnétek a nézeteltéréseket és ilyen módon próbálnátok valamiféle összhangot kialakítani. De mindezt csakis úgy, hogy egymáshoz nyitottan álltok és egyikőtök sincs meggyőződve arról, hogy csakis neki lehet igaza.
2015. jún. 25. 22:13
 15/20 anonim ***** válasza:
52%

biztosan van valami oka.

nem kérdezted?

az is lehet gyerekkori trauma egy iskolából.

sajnálom, mert én látom hogy egy nagyi mennyi örömet tud okozni egy gyereknek és rövid az élet

2015. jún. 25. 22:35
 16/20 anonim ***** válasza:
76%
5 össel értek egyett. Valamint,én többet nem hívnám.
2015. jún. 26. 09:03
 17/20 anonim ***** válasza:
43%
ne húzd fel magad kérdező az itteni válaszadókon. Tudod, itt bármilyen kérdést teszel fel, te nem várhatsz el a másiktól semmit, de ha te nem akarsz segíteni, akkor milyen gáz vagy, hogy képzeled. Ha 15 éves vagy, és bántanak a szüleid, takarodj dolgozni, és költözz el. Ha a szülők hangosan szexelnek, akkor örülj neki, ez teljesen természetes, hogy ezt neked hallgatnod kell. Szóval ne vegyél itt komolyan ilyen embereket, az ő életükben hidd el, ők hamarabb felháborodnak bármin, mint te, csak itt ugye könnyebb megjátszani magukat.
2015. jún. 26. 09:24
 18/20 anonim ***** válasza:
72%

Teljesen felesleges idegeskedni tőlünk függetlenül történő.dolgokon.

A nagymama szerepe nincs kőbe vésve. Ha nem akar az unokájával lenni, akkor nem kell eröltetni. Senki nem mondta, hogy ez jó, de az sem jó, ha te ezen cirkuszolsz.

Ha ez téged megnyugtat, akkor te is ugyanígy állj a nagyihoz. A rokoni kapcsolatok minőségét maguk az érintettek alakítják.

Szerencséd van, hogy most ez a legnagyobb problémád az életben. A gyerekeimnek 1 db nagyszülőjük van, mégsem rugózok rajta. Ez van, hozzuk ki abból a legjobbat.

Mellesleg, a gyerekeimnek mindig csak az utolsó pillanatban mondom el, hogy valaki jön,mvagy valahova mennek, ha már szinte biztos a dolog. Még picik, nehezen értenék meg. Sn viszont felnőtt vagyok és megtanultam kezelni a csalódásokat.

Tedd te is ezt.

2015. jún. 28. 08:21
 19/20 anonim ***** válasza:
28%
Látszik, hogy nem bírjátok a kritikát...szánalmasak vagytok.(Nem a kérdezőnek szólt természetesen!)
2015. jún. 28. 09:58
 20/20 anonim ***** válasza:
szerintem ne foglalkozz vele... megértelek...hasonló cipő. "morogd ki magad" utana meg tegyél rá magasról. nem miatta, magad miatt. feleslegesen idegesíted magad ezzel, nem neked kell "nagyit nevelj belőle" ha magától nem fogja fel nem fogsz jutni vele semmire.
2015. júl. 7. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!