Mit tudnék tenni?
Figyelt kérdés
Együtt élek az idős nagymamámmal aki fizikailag teljesen rendben van de szellemileg visszont nem. Egész nap magában beszél,a környezetében lévő emberekre folyamatosan csúnya dolgokat mond: többször a halálukat kívánja (magában),több embert már avval gyanúsított meg hogy ellopták a dolgait a lakásából(evőeszközök,párnák,ágyneműhuzat..).Most is avval gyanúsít hogy elloptam a villáit. Folyamatosan vásárol, sokszor teljesen felesleges dolgokat nagy összegben (2-300 ezerért). Nem tudok hatni rá, nagyon agresszív a viselkedése. Ordít,csapkod,sír. Sokszor félek :( Végtelen irigy rám,ha bármit veszek magamnak és meglátja véres szemekkel néz rám, de nem kell nagy dolgokra gondolni mert még az ebédemre is irigy... Azt mondta hogy ha ő nem eszik húst én se egyek. Itthon alig van valami élelmiszer,ha bármit veszek a boltból akkor vagy megeszi vagy minden szem@tnek elhord mert igényeim vannak (ez akár egy üveges gyümölcslé is lehet). Leginkább csak cselédnek néz. Nincs segitségem,a szüleim magamra hagytak.. Nem tudom mit tehetnék, szerintem nincs nála minden rendben mentálisan. De ezt nem tudom bebizonyítani mert nekem nem hisznek....2015. febr. 26. 13:15
1/3 anonim válasza:
Ez könnyen lehet időskori elbutulás.
Szerintem beszélj a háziorvosával, hogy mi a teendő.
2/3 anonim válasza:
Valószínűleg demencia. Olvass utána ennek a betegségnek. Aztán menj el a háziorvoshoz és kérj tőle tanácsot mi a teendő. Kinek kéne bizonyítanod ezt? Az orvos tudja majd hogy milyen kérdéseket tegyen fel a mamának amiből kiderül.
3/3 anonim válasza:
Szólj uncsitesóidnak h ez mi lehet vagy menj oda hozzájuk ! de ha nem szeretnéd elhagyni a nagymamád kérj valakitől segítséget!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!