Félek, hogy meghalnak a nagyszüleim, hogyan küzdjem le?
14 éves vagyok a nagyszüleim : 83,84,80 és 73.
Mostanában annyira félek ,hogy meghal a két nagypapám (84,83) Egyikőjük sem egészséges ,volt mindkettőjüknek komolyabb egészségügyi gondja és nagyon félek ,hogy meghalhatnak. A gondolatától is sírni kezdek , és eszembe jut ,hogy az egyik nagyszüleimmel nagyon keveset találkoztam , mert messze laknak ,és mivel a szüleim elváltak így ,inkább az anyai nagyszüleimmel találkozom (anyukámmal élek). Hogyan küzdjem le ezt az érzést?
A két nagymamám (80 ,73) ők sokkal egészségesebbek ,velük még nincs az a gondolatom ,hogy szinte bármikor meghalhatnak.
Már annyira félek ,hogy bekövetkezik ,hogy szinte naponta elszomorodom ,sírok. Valaki tudna segíteni ,hogyan küzdhetném le ezt az érzést?
10-es, sosem annak fáj jobban a halál, aki elszenvedi, hanem annak, aki végignézi.
Sajnos a halál az élet velejárója, teljesen természetes dolog. Inkább legyél velük amennyit csak lehet, szeresd őket, és gondolj rájuk sokat.
Nem élheted minden napodat a haláltól rettegve, mert akkor semmi értelme nem lesz az életednek. A jelenben kell élni.
A halál olyan biztos, mint ahogy a nap is fel kell.
Sajnos senki nem tud ellene tenni. Örülj annak, hogy nagyszüleid ilyen idősek és boldogok. Az Én Anyai nagyszüleim 65(mama) és 83(papa) Apai felől pedig 55 évesen a nagyapám, nagyanyám még él. 83 évesen az ember sok mindent megélt és számítanak a halálra. Nem mondom azt, hogy várják, de nem félnek tőle úgy. Találkozz velük a lehető legtöbbet, beszélgess velük sokat. A múltról, régi történetekről ami megtörtént velük, hogy ismerkedtek meg és ami még nagyon fontos, hogy minél többet az Ő szüleiről és nagyszüleiről mert a te szüleid sem biztos, hogy sokat tudnak mesélni. Sajnos én a dédi és ük szüleimről sokat nem tudok az anyámék felől. Szar érzés, hogy nem tudom kiknek vére csörgedezik az ereimben. Sajnos ha elmennek azon fogod rágni magad, hogy mennyi mindenről nem tudsz, mennyi kérdés maradt fent és senki se fog rá választ adni. Ne számold a "fennmaradó" éveket hanem élvezd ki. Remélem sokat fogsz tudni velük beszélgetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!