Hát ez egy igen érdekes kérdés. Anyummal, párjával és a papámmal élek egy házban (nővérem egyetemen van). Ugye öregszik az ember szokták mondani, de minden ember ilyen kis naivvá válik? Az öregem unatkozik, és elmegy guberálni!! amit irtóra nem értek. Ráadásul egyre kezelhetetlenebbé válik, amire azt mondjuk hogy nem szabad, arra azt mondja jaj ugyan már semmiség.
1: A kérdező 18 körül lehet, a szülei valószínűleg 50-esek. A demencia nagyon messze van még ettől a kortól, de nálad úgy látszik, már elkezdődött.
2014. jún. 16. 21:49
3/15 anonim válasza:
Bocsánat, nálam is elkezdődött :) Most vettem észre, hogy a papa az a nagypapa :)
2014. jún. 16. 21:51
4/15 anonim válasza:
Utolsó pápáról beszél nem apjáról.
2014. jún. 16. 21:52
5/15 A kérdező kommentje:
18 vagyok igen, és anyukám édesapjáról lenne szó.
Nem hallottam még a demenciáról :)
2014. jún. 16. 21:54
6/15 anonim válasza:
én is jelentkezem demensnek.:)))
2014. jún. 16. 21:54
7/15 anonim válasza:
Azt írta hogy a papámmal. Aki valószínűleg inkább 70 körül van. Simán lehet Alzheimer kór. Kérdező vigyázzatok rá :D Ilyenkor képesek nem haza találni. Vagy ami még rosszabb hogy a boltban simán átvágják őket. Ne legyen nála nagyobb összeg. Sajnos ha nincs ki vigyázzon rá szóba kerülhet az öregek ötthona is. Mert ez csak rosszabb lesz.
2014. jún. 16. 21:55
8/15 A kérdező kommentje:
Olyan makacs mint egy öszvér, meg egy kis sunyi. A ballagásomon úgy cammogott meg jajgatott, de hogyha valami fontos van, úgy tekeri a biciklit meg sprintel mintha csak abból élne...
Öregek otthonáról nem is akar hallani :D
2014. jún. 16. 21:57
9/15 anonim válasza:
Nekem is fura, hogy öregezi, akár hány éves. Kb. 100 éve a falukban volt ilyen szóhasználat.
Akinek már meg kell mondani mit szabad vagy mit sem, ott már mit csodálkoztok?
2014. jún. 16. 21:59
10/15 anonim válasza:
Kérdező leírásából gondolom (otthon van a papa) egy nyugdíjas korú papáról van szó. Az hogy elmászkál otthonról és értelmetlen dolgot csinál (guberál pedig megvan mindene) tényleg utalhat demenciára. Sokan akik nem hallottak róla, ugyanígy meglepődnek az idős rokon viselkedésén és próbálják vmire fogni (pl: unatkozik). Sajnos a demencia egy betegség. Első körben anyukádnak a papád nélkül kéne konzultálnia a házi orvossal. Aztán ő majd elmondja a teendőket, meg biztos megvizsgálja majd a papát. Lényeg, hogy felesleges mondani a papának,hogy lehet beteg, mert nem jár sajnos(?) betegségtudattal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!