Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Tényleg logikus, hogy anyám...

Tényleg logikus, hogy anyám többet segít nővéremnek a gyerekek körül, mint nekem?

Figyelt kérdés
Nem az ő nyakára szültem a gyerekeimet, de jól esne ha nekem is segítene. Két hét korkülönbséggel szültünk nővéremmel, most 2 hónaposak a gyerekek. Neki ikrei születtek nekem "csak" egy. Neki 14 hónappal az első után, nekem "nagyobb" különbséggel, 19 hónappal. Ők így tervezték, persze nem ikreket, de 1 év körüli korkülönbséggel, mert menni akar vissza dolgozni. Én meg itthon fogok maradni, szóval anyám szerint ráértünk volna még a másodikkal. Ilyen "okok" miatt lóg folyton nővéremnél, holott az anyósa is bármikor tud menni, és segítséget is tudna fizetni. Ide eljön, kicsit babázik vagy elviszi a nagyot 1-2 órára. Nem vagyok féltékeny, de már unom, hogy bármikor hívom, hogy elintéznék valamit, nem ér rá. Már nem is hívom inkább. Valamelyik nap mondtam neki, hogy már elmennék a férjemmel kettesben valahová, ő meg jópofizott, hogy mehetünk majd, a gyerekek örülnek majd ha megszabadulnak tőlünk később. Erre megtudom hogy tegnap nővéremék kimenőn voltak, anyám és a másik nagymama volt a kicsikkel. Na ez mennyire fair? Én nem akarom hogy mindig itt üljön, de valahogy egyformán kellene elosztani szerintem az.unokázást. nincs igazam??
2014. jan. 31. 10:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
59%
Teljesen egyetértek a 8-as válaszolóval. Nyilván több segítség kell a nővérednek, de azért valóban gondolhatna rá anyukád, hogy attól, hogy neked "csak" 2 gyereked van, Te is lehetsz kimerült és neked is elkelne néha egy kis segítség.
2014. jan. 31. 12:26
 12/20 A kérdező kommentje:
Míg 1-1 gyerek volt nagyjából annyit járt mindkét helyre mint most hozzánk. Nekem is az esti dolog esett a legrosszabbul, hogy neki jár nekem nem
2014. jan. 31. 12:39
 13/20 anonim ***** válasza:
84%
Az anyósoddal és a férjeddel mi van? Ők miért nem segítenek?
2014. jan. 31. 12:46
 14/20 A kérdező kommentje:
Férjem rengeteget dolgozik, nincs itthon. Ha igen akkor segít abban hogy foglalkozik a lányunkkal, de a kicsi mindig rám marad. Ő sajnos ilyen. Imádja őket, de a lányunkkal is féléves kora körül tudott mit kezdeni, azóta elválaszthatatlanok, ezért nem aggódok, de attól még a kicsi rám marad
2014. jan. 31. 12:56
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Anyós?
2014. jan. 31. 18:16
 16/20 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem túl nagy elvárasaid vannak anyukáddal szembe. Főleg, hogy a férjed akinek a dolga lenne az annyival el van intézve, hogy ő ilyen. Akkor a nagymama miért ne lehetne ilyen. Gyerek elsősorban a szülők feladata.
2014. jan. 31. 18:20
 17/20 anonim ***** válasza:
29%

Sok oka lehet, lehet, hogy azokkal a gyerekekkel jobban érzi magát, azzal a lányával job, de arról nem ő tehet, hogy a te férjed és az anyósod nem segít. Ti miért nem fizettek segítségért (azt írtad, a nővéred tudna érte fizetni).

Nem szép dolog a különbségtétel, de gondolj arra, hogy így levette anyád a válladról azt a terhet, hogy majd ha neki kell segítség, te hogyan utasítsd vissza kényelmetlenségre hivatkozva. Szimplán el kel majd küldeni oda, ahova ő is vitte a segítő kezeit...Jobbat nem tudok, mint ezt+fizetni néha a babysitternek, ha pihenni akarsz. Hátha ettől elszégyelli magát anyád.

2014. febr. 1. 08:08
 18/20 anonim ***** válasza:
71%
A kérdező férje mikor fogja elszégyelni magát? Vagy az anyósa?
2014. febr. 1. 10:46
 19/20 anonim ***** válasza:
70%

Lehet nincs a másik oldalról nagymama, vagy 300 km-re lakik. Egyáltalán nem biztos, hogy a kérdező anyósa azért nem segít, mert nem akar.

Az én férjem sokat segített a gyerekek újszülött korában is, de ez nem megoldás arra, hogy néha kitudjunk valahova mozdulni. Nálunk sajnos mindkét nagyszülő távol él, úgyhogy vagy hívunk néhány órára egy bébiszittert, vagy akkor megyünk el kettesben valahova este, ha hazautazunk a szüleinkhez, esetleg ők utaznak hozzánk. Ők ilyenkor szívesen vigyáznak a gyerekekre, lerendezzük az esti rituálét kicsit korábban, mint szoktuk (vacsora, fürdetés, stb.), aztán mamáéknak már csak ágyba kell őket este dugni. Bébiszitterrel is ugyanígy szoktuk. Nem olyan drága megfizetni havonta egyszer egy egyetemistát, vagy egy szomszédot, hogy vigyázzon egy picit rájuk.

2014. febr. 1. 12:16
 20/20 anonim válasza:
boldog lennék, ha én is itthon maradhatnék, h a gyerekeimmel legyek. így is velük intézek mindent, mert semmi segitségem-férjem külföldön dolgozik, nagyszülők nagyon messze. emellett dolgozom és mellettük-velük intézek mindent.talán nem azt kéne nézni és próbálni beosztani, h anyud hova járkál és kinek segit hanem kiélvezni azokat a perceket, órákat amiket a gyerekekkel lehetsz. hidd el ha felnőnek épp elég időd lesz elmenni bárhova.
2014. febr. 23. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!