Velem van a baj?
Végigolvastam, nem volt egyszerű, de szerencsére, mert fontos adalék, hogy nevelőotthonban nőttél.
Ne fogd fel ilyen tragikusan az életet!
-Nem kell neked összetartanod semmit, főképp a tágabb családotokat nem, értem azalatt a tiéteket (te, párod, kicsi) plusz a többit, anyós, após satöbbi - ott nem te vagy a családfeje és nem is neked kell összetartanod őket, neked be kell illeszkedned, nem főnököt játszani!
Te a saját kis családoddal légy elfoglalva, az tartozik rád, a többihez csak alkalmazkodni, amennyire lehet, nem AZONOSULNI velük! Nem fog az a család szétbomlani akkor sem, ha nem erőlködsz ennyire!
- Egy gyereked van, panelben laktok, ha jól értettem, nem kell ekkora halálos gondot csinálni a kicsiből, ne légy már ilyen élhetetlen asszonyka, aki nem bír el egy szem gyerekkel, mindenkitől segítséget koldul és vár el!
Ne nevettesd ki magad, nagyon sok embernek hasfájós a gyereke (a miénk is az volt) mégsem rángatja haza a férjét a munkából, hogy le tudjon kicsit ülni, ilyet még nem is hallottam!
Alakítsd ki a napirendeteket, de kettőtöknek, úgyhogy ne szorulj másra, ez a dolga egy anyának, segítséget olyankor kell kérni, mikor muszáj olyan helyre menni, ahová nem viheted a kicsit, de hidd el, nagyon sok olyan nő van, aki egy szál magában van a gyerekkel, nincs kit megkérni, még ideiglenesen sem, hogy legyen a gyerekkel (és sokszor nem is 1 gyerekről van szó) és azok is megoldják az életüket. Fel a fejjel, neked is sikerülni fog. Nem játszhatod mindig a gyereket, akinek gyereke lett, nőjj fel, légy önálló, határozott!
Ja, és a gyereket ne hagyd egyedül a lakásban az istenért (ha jól értettem?), akkor vidd le a kutyát, mikor őt is tudod, többször egy nap. Elhiszem, h fárasztó, főleg télen, de ha jól értettem, nagyon pici még a baba. A nagyobbakat meg azért nem lehet egyedül hagyni, mert mindenbe belemásznak.
- Anyósod azért távolodott el tőled, mert túl sok vagy! Önállótlan vagy, követeled és elvárod, hogy segítsenek (ilyeneken fenn akadsz, hogy neked kellett odamenned a síró gyerekhez, pedig varrva voltál - szerdán császároztak és csütörtökön fel kellett kelnem a gyerekemhez, és? Kinek kellett volna, a tiéd!).
Nem neki szülted és értsd meg végre, hogy nem követelheted meg senkiől, hogy végezze a te feladataidat, mert a végeláthatatlan panaszaidból azt szűröm le, hogy vérig vagy sértődve, mert nem segítenek.
Azért mert ezt nem teszik, még nem jelenti, hogy ne szeretnének, csak te sajnos a neveltetésedből kifolyólag nehezen fogod ezt megérteni, de ha meg akarod tartani a családodat, akkor muszáj lesz! Te hátránnyal indulsz, de leküzdhető, szerintem az anyós alapjáraton szeret téged (azért is próbálta magyarázni, hogy régen neki hogy működött az élete) csak az agyára mész, mert rátelepszel!
-Te azt gondolod, egy anya/anyós azért van, hogy a fiatalokért, unokájáért éljen, ezért személyes sértésnek veszed, hogy van magánélete, facebookozik, képeket tesz fel magáról - melleiről, kutyájáról....., ha jól értettem, van férje, ha őt nem zavarja, akkor neked mi közöd hozzá? Igaz, neki sincs ahhoz, te miket teszel ki, de ha te belebeszélsz, akkor ne csodálkozz, ha visszaadja. Adj tiszteletet és követeld meg a magad számára is! Otthon a férjednek max mondhatod, hogy láttad, milyen képet tett fel anyád magáról, de hozzá ez nem juthat vissza, mert kicsinyes. Látod, ez is annyira éretlen, ilyeneken sopánkodik egy anyuka,könyörgöm... Ármánykodtok, meg intrikáltok a face-n, mint a dedósok.
Anyós önálló ember, nem azért van, hogy téged tehermentesítsen, inkább örülj, hogy nem egy begyöpösödött középkori csökevény. És ne üzengessetek egymásnak a face-n, mert ez röhejes, komoly emberhez nem illik ez a vielkedés.
-Próbáld meg átértékelni a viselkedésed és rá fogsz jönni, hogy te rontottad el, ők nagyon sokat segítettek nektek, de te csak követelsz, meg követelsz, meg követelsz.... Inkább lásd be a hibád, és mondd el őszintén (majd amikor kíváncsaik rá), hogy szerettél volna a család része lenni, nagyon igyekeztél, csak sajnos tévesen fogod fel az anyós és a rokonok karakterét éppúgy, ahogy a magadét is. Kérd meg, hogy segítsen neked, szóljon, ha valamit rosszul gondolsz, de persze van agyad, használd, ha tanácsol valamit gondold át és mérlegelj.
Lehet itt-ott kicsit nyersebb voltam, de merő jószándékból tettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!