Meglátogassuk váratlanul rég nem látott nagyapámat, vagy elöbb inkább a kapcsolatot kéne vele felvennem?
Anyu családjával totálisan megszakadt a kapcsolatom.Amikor gyerek voltam akkor ovi-iskola szünetekben azért voltam anyai nagyapámnál.Aztán tinédzser koromtól anyu családjával, papa, nagynéném, mostoha nagyi csak karácsonykor találkoztunk.
Igazából "kötelező" találkozás, jó pofizás volt az egész.
2007 karácsonyán találkoztunk utoljára.2008-ban amikor kiderült hogy terhes vagyok, akkor a nagynéném egyszer felhívott hogy jól gondoljam meg, akkor 18 éves voltam, még nem fejeztem be a sulit. (Náluk nagyon számít, az iskolázottság, karrier, ami se nekem, se anyámnak nincs)
Meg felhívott amikor megszületett a kisfiam.Nagyapámmal abszolút nem beszéltem.Azt se tudom mit szólt ahoz hogy dédnagypapa lett.
Nem találkoztunk, nem beszélünk.Még a szülinapi, karácsonyi, újévi jókívánságokra sem reagál, miután a telefonszámát nem tudom, facén szoktam ezeket írni, aktív felhasználó.
Anyám tartja velük a kapcsolatot.
Szeretném vele felvenni a kapcsolatot, csak igazából amiért eddig nem erőltettem az az hogy "nem vagyok kíváncsi" a fejmosásra. Párom nem iskolázott, alkalmi munkái vannak, nehezen de megélünk.Én is most fejezem be a tanulmányaimat.
E miatt biztos menne a hegyi beszéd.
De úgy érzem egyszer túl élem, de csak megkéne ismernie a dédunokáját.Jó ötlet lenne ha anyuval megbeszélném hogy jelentkezzen be a papához hogy megy, és titokba vele mennénk mi is a kisfiammal?
Ugyanaz a véleményem mint az első írónak.
Hívatlanul illetlenség betoppanni valakihez, még akkor is az illető a nagypapa lenne. Mindenképpen szólj neki, hogy amikor anyud megy, ti is mennétek. Így legalább megkíméled magad egy kellemetlen szitutól. Ha nem kíváncsi rátok, akkor úgyis üzenni fog, hogy ne menjetek. Ha nem üzen, és nem utasítja el a látogatási célodat az már egy kicsit közelebb hoz össze titeket.
Szerintem toppanj be!
Legalább előtte nem stresszel.
A "vér" betoppanhat váratlanul, az illemet hagyjuk meg az idegeneknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!