Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Most tényleg az én hibám,...

Most tényleg az én hibám, hogy idáig fajult a dolog?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

18 éves lány vagyok. A szüleim elváltak, amikor 2 éves voltam. Utána kb 2 havonta meglátogattam a nagyszüleimet, nyaranta heteket töltöttem náluk. a nagypapám egy imádnivaló személy, akivel nagyon jól kijöttem, imádtuk egymást és nagyon szerettem vele lenni. A nagymamám már egész pici koromban furán viselkedett velem. Csak olyan ruhákban lehettem náluk, amit ő vett, mindig vitt „mutogatni” a szomszédoknak, különböző sítlusjegyeket próbált rám erőszakolni illetve egy két általa rossznak gondolt tulajdonságról leszoktatni (balkezesség is ilyen dolog volt) éppen ezért sokkal inkább a nagypapámmal szerettem lenni. Már amikor 4 éves voltam, sírva könyörögtem az anyukámnak, hogy ne kelljen a nagyszüleimhez menni, mert nem érzem jól magam..addig sírtam, amíg nem hánytam el magam. Borzasztóan éreztem magam náluk. Ám apu váratlanul meghalt, amikor 12 éves voltam. Utána is jártam a nagyszüleimhez, de kevesebbet. A nagymamám olyanokat mondott üvöltözve a temetőben, hogy minden gyerek dögöljön meg és hogy neki már nincs senkije..Soha fel nem hívott, amikor meg felhívtam azt mondta, hogy miattam halt meg apa..Ezek után már végképp elment a kedvem attól, hogy őket látogassam, de megtettem, már csak a nagypapa miatt is, de sajnos ő is meghalt (2 évvel ezelőtt). Az a temetés kaotikussá sikeredett, elküldött a nagymamám, kitagadott, az örökséget is más nevére íratta és egyszerűen úgy tesz, mintha nem is léteznék. Amikor próbáltam vele beszélni azt mondja, hogy miattam haltak meg a rokonaim és csak szid, megállás nélkül. Pedig úgy gondolom egy rossz szót nem szóltam.

Van aki azt mondja, hogy nekem kellett volna másképp állnom a dolgokhoz..de mégis egy 10 éves gyereknek mit kellett volna tennie?

Előre is köszi a válaszokat!

2013. nov. 16. 17:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem kellett volna máshogy csinálnod. Ő olyan típus, hogy valakit ostoroznia kell azért, ami vele történt és ki máson is vezethetné le a feszültségét, mint egy gyereken, aki nem tud védekezni?

Az is elképzelhető, hogy valami olyan sérelmét látta benned, amit nem tudott máson levezetni csak is rajtad.

Szerintem éppen eleget nyeltél már neki, ha többszöri próbálkozásra sem hajlandó megnyílni, akkor nem te vagy a hülye, amiért elfordulsz tőle és ő már egyedül fog meghalni...

2013. nov. 16. 17:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és nem tudom milyen örökségedet íratta és kire, de ha édesapádnak nem volt végrendelete, akkor jogilag biztos, hogy örököltél utána, amit ő nem írathat rá csak úgy senki másra. Egyszerűen jogilag nem teheti meg és pont.

Gondolom apukád halála miatt a nagypapád után is örököltél, ha a nagyid nem intézkedett a halála előtt, akkor már amiatt is fölöslegesen pattog most. Mondani meg sok mindent lehet, de az nem jelent semmit.

2013. nov. 16. 17:22
 3/9 anonim ***** válasza:
a nagymamád egy hlye nő, nem ártana neki egy orvos...
2013. nov. 16. 17:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, miért kérdezed meg pár havonta ugyanezt!!!!
2013. nov. 16. 17:31
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Egyszer kérdeztem ezzel kapcsolatban, de nem ilyen részletesen írtam le és azóta már jó pár dolog történt..

2013. nov. 16. 17:36
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Még nem olvastam ezt a kérdést eddig, de ha így is van, hogy pár havonta megkérdezi, valószínű azért van, mert a miértre keresi a választ, de nem találja, és nem hagyja nyugodni!

Kérdező, te nem tehetsz semmiről, nem csináltál rosszul semmit. Egy 10 éves gyereket hibáztatni bármiért is, nagyon nagy gonoszság!

Próbáld magad távol tartani a nagyanyádtól, zárd i teljesen az életedből, próbáld lezárni magadban a múltat. Azon legyél, hogy magadban letisztázd, TE nem tehetsz semmiről. És ezt hitesd is el magaddal, mert ez így is van! Vegyél erőt magadon, ne nézz vissza, csak a jövőbe nézz. Te nem tehetsz semmiről!

2013. nov. 16. 17:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem azért, de ha ő ilyen veled, akkor a nagyapád után járó örökséget nem hagynám, ha lehet. Pl ajándékozás 15 évig megtámadható, végrendeletnél jár kötelesrész, stb. Tehát ha nem eladta nagyapád, vagy öröklési/eltartási szerződést kötött, akkor neked jár az örökség, még ha nem is teljes összeggel.
2013. nov. 16. 22:27
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2013. nov. 17. 12:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem semmi, hogy egy gyereket hibáztatnak a nagyanyja elmebajáért...
2014. jún. 30. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!