Szerintetek jó lett ez a vers?
Nagyapám 5éve nagymamám pedig ma halt meg.Mindszentekre írtam egy verset, hogy mindkettejükről megemlékezzek.Szoktam hobbiból irogatni de nem mester szinten , tehát lehet hogy van benne már értelmetlen rész, de próbálkoztam.A véleményetekre lennék kíváncsi:
Mindkettejüknek
Amikor megszülettem ti már várva vártatok
Remélem soha nem okoztam bánatot
Óvodás koromig vigyáztatok rám
Ti voltatok a legjobbak ám
Kisgyermek korom felét veletek töltöttem
Ezalatt örömmel teletöltődtem
Sok szépet és jót kaptam tőletek
Bár volt amikor voltam énis rossz kisgyerek ám
Ilyenkor mérgesek voltatok rám
De kezet sohasem emeltetek rám.
Tiszteletként írtam ezt a verset
Remélem tetszett.
Nagyapának:
Egy szomorú októberi napon elmentél
Minden búcsúszó nélkül, de elmentél
Hirtelen halálod mindenkit sokkolt
Hisz az élettel soha nem volt gondod
Történt ami történt sajnos elmentél
Emléked örökké bennünk él
Nagymamámnak:
Papa után te még tovább éltél
Mindig jót reméltél
Bármi volt te mindig meg csináltad
Kedves lelkedet soha nem érte bánat
Pár napja kórházba kerültél
Egy lélegeztetőgépen éltél
Aztán minden javulni látszott
Mikor hirtelen bekövetkezett halálod
Attól hogy elfeledünk soha ne félj
Emléked örökké bennünk él.
Mindkettejüknek:
Nyugodjatok békében ,lelketek áldott legyen
Üdvösségbe kerüljetek túl a halálhegyen
Mindíg Isten jobbján legyetek
Örökké áldott legyen emléketek.
Egszer a mi időnk is eljön, várunk
És a túlvilágon őjra egy családdá válunk..
Hát kicsit amatőr próbálkozás lett, de kiírtam ami bennem volt :).Ahol írtam a "mindkettejüknek" szót azt természetesen nem olvasom bele a versbe csak azért írtam oda hogy látható legyen kinek szól az adott versszak..
Akik fikázni szeretnének, vagy egyébb rosszindulatú megnyilvánulásuk akadna, azok tartsák magukban:)Persze a kritika kivétel.
Köszi a választ :)
Kicsit rövidebb lett mint a mamáé, de csak azért mert mamával valahogy több volt a közös emlék mint vele, meghát ő régóta meghalt mama pedig még csak ma..
A szándék a fontos,tehát aranyos,de pl.: tul sok a szóismétlés. Elég zavaró,hogy nem találsz szinonimát. Amugy annal a resznel amikor "minden javulni látszott" Sajnos a halál bekövetkezte előtt mimdenki jobban van, ezért rengeteg hozzátartozó azt hiszi hogy nem lesz gond aztán mégis. És csak azt szajkózzák hogy "Dehát már jobban volt!"
Nem utolsó sorban fogadd őszinte részvétem.
Őszinte részvétem.
A versről - kiírtad magadból, ez jó. Igazad van, hogy nem mesteri szinten, szóval ilyen téren kell még fejlődnöd. Ha sokat olvasol, látni fogod a különbséget a mesterművek és a saját műveid között, és idővel jobbak lesznek a te verseid is. Ez még most kiforratlan, de első lépésnek jó. Sok sikert!
Hát igen ezt beismerem nemprofi vers vannak benne hibák, de örüülök hogy nem tartjátok annyira rossznak.
Köszönöm :)
Mint vers, nem babéros, de megemlékezésként nagyon kedves.
Részvétem.
Részvétem.
Le a kalappal előtted , értelmes érték teremtő dologgal fejezed ki a bánatod ,nem rombolással.
Büszkék lehettek rád a nagyszüleid méltó unoka vagy.
verstanilag kerdezed? mert akkor 0
a tartalom egy masik dolog
Nem verstanilag kérdezem, tudom hogy nem lett egy hősköltemény.Inkább a tartalmilag :D.
És köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!